|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie wiem co dalej z moim życiem - ważna decyzja.
Witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nie wiem co dalej z moim życiem - ważna decyzja.
przesadzasz
bydgoszcz to nie jest jakiś pcim dolny żeby żadnych perspektyw tam nie było ja tam bym wrócila skoro aż tak ci to ciąży |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Też bym wróciła skoro tęsknisz za przyjaciółmi, rodziną.
Co jest dla CIebie ważniejsze kariera czy rodzina i bliscy? Bydgoszcz to nie mała wioska, tam tez spokojnie życie można sobie ułożyć, zrobić karierę. Zresztą na tę karierę jeszcze masz czas, najpierw masz 5 lat studiów, które możesz spędzić z rodziną a nie męczyć się w Warszawie. W Bydgoszczy też nie wydawałabyś na stancję, jedzenie.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie wszyscy muszą zachłystywać się możliwościami w wielkim mieście i skakać z radości, że uwolnili się od zrzędzącej rodziny. Masz prawo mieć swoje priorytety, rób tak, żebyś Ty była szczęśliwa. Bydgoszcz/Toruń to nie jakieś zadupie, gdzie niczego nie zdziałasz ani się nie nauczysz.
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Nie każdy czuje się dobrze w "wielkim mieście" i z dala od najbliższych. Jedni wręcz marzą o tym, żeby "wreszcie" się uwolnić od "zrzędzących" rodziców, inni przeciwnie. Nie widzę sensu siedzenia w Warszawie, skoro Ci to nie odpowiada. Nic na siłę. Jak dziewczyny piszą - Bydgoszcz czy Toruń to nie są pipidówki, tylko spore miasta, ludzie w znacznie mniejszych miejscowościach jakoś dają sobie radę, żyją, pracują. Jasne, że może jest w pewnym stopniu inaczej niż w metropolii, jaką jest Warszawa, ale nie każdy nadaje się do życia w tak wielkim mieście - ja np. nie mogłabym chyba w nim mieszkać.
Jedno zdanie z Twojej wypowiedzi mnie tylko zastanowiło i chyba trochę zaniepokoiło: Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Minęło już trochę czasu i jeśli nadal się nie odnajdujesz w Warszawie, to chyba czas zmienić miejsce...bo frustracja będzie narastać...
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jak twoje studia mają magisterkę to zawsze możesz wracać do Warszawy na magisterkę, a licencjat skończyć w Bydgoszczy czy Toruniu. Też przeanalizuj sobie czy twój zawód naprawdę wymaga Warszawy już, natychmiast. Licz się też z tym, że przez rok twojej nieobecności dawni przyjaciele mogli poznajdować nowe paczki, chyba że stale utrzymywałaś kontakt. Równie dobrze możesz odnaleźć się w Warszawie na 2 kierunku studiów, jak nie odnaleźć w Toruniu. Niestety to czy nasze decyzje były poprawne czy błędne możemy określić dopiero po punkcie do którego nas doprowadziły.
http://www.youtube.com/watch?v=7UeH0...-03%20Odsapnij Na poprawę humoru ![]() Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli. Edytowane przez Flai Czas edycji: 2015-04-07 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.