|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Londyn
Dziewczyny, potrzebuję jakiejś porady w sprawie wypadu do Londynu
Wybieram się tam z mamą w sierpniu (początek drugiego tygodnia) na 4 dni (3 noclegi) - po zliczeniu na dzień dzisiejszy kosztów na dwie osoby prawie bez płatnego zwiedzania i ewentualnych zakupów wyszły nam aż 3000 złotych, co jest moim zdaniem zaporową kwotą Ze zwiedzaniem płatnym (oprócz Tower, które sobie wpisałyśmy w wersję podstawową, bo to jest taki must-see) wyszło 4000 złotych.Stąd moje pytanie do dziewczyn mieszkających w Londynie, albo takich, które taki wyjazd mają za sobą - kiedy najlepiej rezerwować sobie lot? Bo to chyba jest coś, na czym się da najwięcej zaoszczędzić. Na dzień dzisiejszy lot dla nas w obie strony Ryanair'em z Krakowa to będzie już z opłatami dodatkowymi koszt 1100-1200 złotych - okropnie, okropnie dużo, zwłaszcza jak się widzi, że ludzie za jakieś grosze typu stówka, czy 50 złotych latają po świecie Macie jakieś triki kiedy najlepiej rezerwować żeby wyszło taniej? Pozapisywałam się już do różnych newsletterów linii lotniczych i portali z promocjami lotniczymi i będę czekać, ale może da się zrobić coś jeszcze.Na co uważać przy rezerwowaniu sobie pokoju? Jakich dzielnic unikać? Na co zwrócić uwagę? Czy karta Oyster najbardziej się opłaca na taki wypad jeśli chodzi o komunikację miejską? Bo ja sobie u mnie policzyłam do kosztów właśnie tą kartę na 25 funtów od osoby. Czy polska legitymacja studencka uprawnia mnie do zniżek przy zwiedzaniu? Pewnie nie, ale zapytać można
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Londyn
1. Na booking com są pokoje po 700-800 zł za 3 noce.
2. Poczytaj o tym: https://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london 3. Bilety łączone na kilka atrakcji są tańsze niż pojedyncze. 4. Gotówkę wymieniaj w necie nie kantorze. 5. Nie płać polską kartą, bo banki naliczają koszmarne prowizje. O wiele taniej wychodzi wyrobienie karty w obcej walucie i trzymanie tam pieniędzy. 6. Groupon.
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Londyn
Dzięki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Wybieram się tam z mamą w sierpniu (początek drugiego tygodnia) na 4 dni (3 noclegi) - po zliczeniu na dzień dzisiejszy kosztów na dwie osoby prawie bez płatnego zwiedzania i ewentualnych zakupów wyszły nam aż 3000 złotych, co jest moim zdaniem zaporową kwotą
Ze zwiedzaniem płatnym (oprócz Tower, które sobie wpisałyśmy w wersję podstawową, bo to jest taki must-see) wyszło 4000 złotych.
Macie jakieś triki kiedy najlepiej rezerwować żeby wyszło taniej? Pozapisywałam się już do różnych newsletterów linii lotniczych i portali z promocjami lotniczymi i będę czekać, ale może da się zrobić coś jeszcze.