|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Guerlain Divinora-silky smooth foundation
Dziewczyny,musze szybko podjac decyzje odnosnie koloru w/w podkladu,a niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia koloru w perfumerii.Przekopalam KWC i jedyne czego sie dowiedzialam,ze numer 520 jest za jasny a 540 za ciemny
![]() ![]() ![]() dzieki i pozdrowki ![]()
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Guerlain Divinora-silky smooth foundation
Cytat:
ja mam 520 i wcale nie uważam że jest za jasny!! MAm blądą cerę i jest on troszeczkę ciemniejszy od mojej skóry ale nie różni się od szyi ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Oby do wiosny
|
Jedno mnie zastanawia: Czemu nie masz możliwości przetestowania podkładu w pefumerii?
Sugeruję zrobić to mimo wszystko- podkład jest podstawą makijażu jakby drugą skórą. Może się okazać, że np nie będziesz trawić jego konsystencji, albo zwarzy Ci się na skórze. Musisz się w nim świetnie czuć, a bez testowania.... to trochę jakbyś sukienke bez mierzenia chciała kupić, a sama powiedziałaś, że nie chcesz zdobić nim półki. Pozdrowionka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Anulek-dzieki za odpowiedz,musze przyznac,ze tez przychylam sie bardziej ku temu kolorowi,bo on nie wyglada na blady,tylko po prostu jasny ![]() No dziewczyny,pomocy.Wiem,ze jest Was uzywajacych Divinore wiecej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Sunapee,ten 520 jest naprawde jasny..
mam jasną cerę ale nie bladą ,nie bialą jak sciana ![]() 520 wyglądal u mnie nienaturalnie,oddalam kolezance-rudowlosej pigusce o porcelanowej buzi i jest zachwycona ![]() Sam w sobie tez mnie nie zachwycil,nie widzialam zadnego pięknego rozswietlenia tylko smętnie swiecąca sie twarz,jakby przetluszczoną ![]() a cerę mam mieszaną,raczej w kierunku suchej.. jest gęsty,cięzki Lubie kolorowke guerlain,ten zapach fiolkow wiec zrobilam drugie podejscie do niego,udalo mi sie dostac dosc duzą probkę koloru 540. Pudlo.Ciemny,bardzo ciemny..to taki niby sredni bez ale w dziwnym odcieniu..pomaranczowym? Uzywalam w lecie-bylam nieco opalona a i tak wyglądal na mojej twarzy nienaturalnie,sztucznie ![]() Ogolnie-nie polecam an konkretnego koloru ani samego produktu ![]() jest gęsty,cięzki.. i mam wrazenie ze splywa z twarzy.. dla mnie przereklamowany ![]() Edytowane przez charlotta_lotta Czas edycji: 2006-01-29 o 18:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Przypomnialo mi sie cos
![]() Pamiętam jak kiedys,dawno temu przeglądalam kwc.. Po przeczytaniu recenzji zapisalam sobie jego nazwe i jako licealistka obiecalam sobie ,ze jesli juz będe na siebie zarabiac,bedzie mnie stac,to kupie go w pierwszej kolejnosci ![]() Minęlo troche czasu,kupilam i niestety,porazka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki Charlotta ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
sluchaj,cos mi przyszlo do glowy,jest przeciez lzejsza wersja tej divinory,chyba ultra-costam,w takiej wąskiej butelce,nie pękatej jak ta
![]() gdzies mi sie obilo o uszy ze jest o niebo lepsza od pierwszej,sama nie uzywalam ale moze ktos sie wypowie? ![]() Jest na pewno lzejsza ![]() Tylko pewnie kolor tak samo do d... ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
uhm wlasnie zaczelam zastanawiac sie nad ta lzejsza wersja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
kurcze,pamietam,ze ta divinora tak mi sie slizgala po buzi ze jakbym probowala cos jescze pedzlem po niej dzialac to by calkiem zniknela
![]() naprawde,nie chce Cie dolowac ale ..jesli chcesz kupowac w ciemno to odradzam ![]() ktora wersje kuleczek masz? jestem nalogowiec jesli chodzi o meteoryty,nalogowiec obecnie zakochany w beige chic ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
alez wcale nie zaprzeczam,pisze o wlasnych traumatycznych przezyciach z tym podkladem
![]() sunapee,poslalam pw,odezwe sie jutro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
520 jest jasnobeżowa, więc z racji tego co napisałaś może być dla Ciebie za jasna. 540 jest ciemniejsza. Zresztą świetnie się wtapia w skórę, więc nawet jeśli będzie minimalnie ciemniejsza niż koloryt cery zapewniam, że będzie niewidoczna
![]() Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Anahstasia to ja jeszcze Cie pomecze bo wiem ze mialas obydwie Divinory
![]() Dzieki dziewczyny za wszystkie opinie ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Oba podkłady są bardzo dobre, więc w tej charakterystyce nie ocenię, który lepszy, który gorszy. Tak naprawdę różni je przede wszystkim ich struktura:
Silky Smooth ma postać gęstszego kremu, podczas gdy Divinora Ultra jest bardzo lekka i absolutnie nie wyczuwalna. Pierwsza mocniej kryje, druga lepiej matuje. Pierwsza ma SPF 12, druga 15. Czas ich trwania jest porównywalny - spokojnie 10h. Dość gruntownie porównałam je w KWC dlatego zapraszam do lektury ![]() Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.