|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Potrzebuje porady. Makijaz+ fryzurka
Witam bardzo serdecznie.
Jestem troche zdenerwowana bo po pierwsze to moj pierwy post- wiec jak cos zle zrobie to prosze nie krzyczec ![]() Tak wiec prosze o wyrozumialosc pod kazdym wzgledem: Dobra do rzeczy ![]() Mam juz 30 lat hihihi i do tej pory nie maluje sie - bo nie potrafie ![]() Nie wiem tez w jakiej fryzurze mi do twarzy - i chodze jak przyslowiowa "Szara" myszka ![]() ![]() Mam do Was pytanie. Czy da sie ze mnie zrobic "czlowieka" hihihi chcialabym dowiedziec sie o makijaz codzienny, i fryzure. w jakich kolorach malowac oczy i jakich kolorach sie ubeirac no i oczywiscie jak obciac wlosy...i jaki kolor wlosow ...... Pozdrawiam bardzo serdecznie Aska Pytania dot. typu kolorystycznego: 1. Jak się opalasz - szybko.Nigdy mi skora nie schodzi . Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy 2. Kolor oczu - zielone ale nie takie czysto zielone. Jakby szaro-zielone ![]() 3. Piegi -brak ![]() 4. Cera - cieply brzoskwiniowy, 5. Naturalny kolor włosów - kiedys blond-teraz szatyn... takie mysie, same sie podkrecaja... 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) czerwony-nie mocny 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze: uwielbiam niebieski ( choc wcale nie wiem czy mi pasuje) ubieram sie na czarno zeby sie "wyszczuplic" Z GORY WSZYSKIM dziekuje. Wiem ze to czasochlonne. Stokrotne dzieki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Potrzebuje porady. Makijaz+ fryzurka
tak wyglada moje oko ... ni to zielone ni szare.....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
jeszcze inne zdjecia twarzy, moze cos pomoga...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jesteś ładną osobą. Masz idealna cerę. Dobry kolor włosów...etc.
Jedyne co mogłabym ci polecić to nie noszenie golfów bo wpływa to negatywnie na twój wyglad. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Masz ładną buzię i moim zdaniem wyjątkowo korzystnie wyglądasz w rozpuszczonych włosach. Nie ma potrzeby, żebyś sie przesadnie malowała, bo bez makijażu wyglądasz bardzo dobrze. Jeśli już, to podkreśl rzęsy, na powieki jakieś delikatne beże, brązy i błyszczyk na usta. Pozdrawiam serdecznie!
![]()
Зачем мы давим на тормоз, не на газ? 'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.' /Terry Pratchett/ Edytowane przez lir391 Czas edycji: 2006-02-08 o 15:29 Powód: + |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
A ja bym doradziła może jakąś krótką fryzurkę z grzyweczką pocieniowaną na bok, bądź jeżeli nie chcesz ich ścinać aż tak drastycznie to bym pocieniowała porządnie i jakąś fryzurkę taką za ucho zrobiła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
jejku zobaczylam ze ktos odp na mojego posta i przybieglam tutaj z biciem serca i niepewnoscia
![]() a co do fryzury- to czy grzywke moge jakas sobie "zafundowac" czy lepiej nie... mam ciagle wrazenie jak siebie ogladam ze mam " końską " podluzna buzke hihihi tylko sie nie smiejcie ![]() i jeszcze jedno- kolezanka namawia mnie na jasny blond... ze kiedys jak mialam jasniejsze wlosy ( ciagle mi ciemnieja z wiekiem ![]() ![]() Ale jak Wy napiszecie ze mam miec jasniejsze to jutro biegne farbowac hehehe caluje Was |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
moim zdanem oczy trzeba delikatnie podkresllic... bo masz bardzo sliczne naturalne
dla figury.. tunika... moim zdaniem..
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
aprzybyla - te oczy BARDZO BARDZO BARDZO mi sie podbaja !
Poprostu BOMBA !!! Wielkie dzieki, jeszcze dzis musze to wyprobowac JESTESCIE WSZYSTKIE KOCHANE !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
jeśli i ja mogę sie wypowiedzieć, to podobasz mi sie na tym zdjęciu z rozpuszonymi włoskami i opadającymi na twarz. Wydaje mi się ze bardziej wyszczuplają Twoją buzię
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozpuszczone są superanckie ![]() może cos wykombinowac z kształtem nie? ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
wiesz co, ja sie dołączam do opinii ze najładniej i tak szczerze to nawet młodziej ci na zdjeciu w rozpuszczonych włoskach
![]() ![]() No a co do ciuchów, to odrobinke szalenstwa, dzinsy i czarna bluzeczka, rzeczywiscei moze tunika byly by swietne, do tego oczywiscie jakies ladne obcasiki; poeksperymentuj z kolorami ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
wystarczy troszeczkę popracować z różem i/lub pudrem [niekoniecznie brązującym, może być też 'zwykły' lekko ciemniejszy od koloru skóry]
podstawa to wyszczuplenie boków twarzy i nadanie jej owalnego kształtu w tym celu nałóż puder na boki policzków i lekko roprowadź od skroni po kąckiki ust , lekko przyciemnić tez możesz [czyli optucznie schować] dolną część "szczęki" tzn. przyciemnienie poprowadzone wzdłóż kości szczęki i podbródek [zdjęcia robione na szybko i niedokładne, bo lepiej się pracuje w 3D, na żywno niż na "płaskim" zdjęciu" no i to takie na szybko. No i oczywiscie na potrzeby lekko przerysowane, tak by było widac co gdzie i jak ;-)] oto kilka propozycji różnie położonego ciemniejszego pudru, oceń[oceńcie] które najlepsze, no i może coś pomoże wątek Femme:http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57467&page=2 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1119949726 fryzura - pazurki - optycznie wyszczuplą twarz unikaj fryzury kończącej się " w połowie" policzków - optycznie poszerzy zdjęcie w rozpuszczonych włosach - śliczne, i ładne masz oczy ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
KasiaKAtarzynka i dziewczyny. Dziekuje Wam slicznie ze wszelkie podpowiedzi
![]() Sliczne dzieki ![]() gdyby ktos chcial cos jeszcze doradzic- to bardzo prosze ![]() ![]() BUZIAKI !!!! ![]() Aska |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Podpisuję się pod poradami dziewczyn odnosnie makijażu.
Jeśli chodzi o włosy, to radziłabym iść do sprawdzonego fryzjera, żeby nadał fryzurze nieco nowoczesnego wyglądu, np. cieniowanie, lekki balejaż z blondu i jasnego brązu. Jeśli chcesz grzywkę, to taką na pocieniowaną bok, którą jakby co można po prostu "schować". W stroju nie unikaj kolorów. Choć jeden element ubioru niech będzie wyrazisty. Skompletuj dodatki (diabeł tkwi w szczegółach) - broszki, naszyjniki, kolczyki, apaszki. Nawet zwykłemu strojowi dodadzą uroku. Na pewno ładnie ci będzie w tunikach, dżinsach i kozaczkach na obcasiku (propozycja aprzybyły). Wklej zdjęcie całej postaci, to będzie można napisać więcej.
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
oki
![]() Mam male piersi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
:d
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Asiu czy Ty nie jestes przypadkiem z Bytomia?
![]() Jesli ja moge cos powiedziec to uwazam ze jestes naprawde ladna kobietka ale rozumiem, ze chcesz cos zmienic w sobie [jak kazda z nas] ijak kazda z nas narzekasz na swoj wyglad itd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że nie jest źle. Radzę ubierać się kobieco, żeby było widac , ze ładna babeczka jesteś. Szaro - bure bluzy rzuć w kąt (chyba że na rower, spacer po lesie itp. ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze tuniki
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
ewa.nea może i ja coś skorzystam.. bo mi sie te wklejone spódniczki BAAAARDZO podobają
![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Witaj Asisko
![]() Jeśli chodzi o makijaż... Uważam że Twoim atutem są oczy i usta ![]() Oczy- śliczne. Moim zdaniem najwygodniej będzie Ci na codzień podkreślić górną linię rzęs kredką bądź ciemnym cieniem ,ewentualnie jakimś o ton ciemniejszym od koloru skóry beżem maznąć zagłębienie powiek żeby nadać spojrzeniu wyrazistości, wytuszować rzęsy i oczy gotowe ![]() Ja rózwnież jestem za tym byś kupiła sobie puder troszkę ciemniejszy od koloru skóry by oprószyć nim boki twarzy oraz podbródek w celu wymodelowania twarzy. Myślę że podkład w kremie nie jest Ci potrzebny, przynajmniej na początek, ponieważ możliwe że będziesz czuć dyskomfort w takim pełnym makijażu tym bardziej że nie malowałaś się na codzień jak do tej pory. Ja ze swojej strony wklejam propozycję na wieczorny makijażyk ![]() ![]() -Ciemny cień lub kredka do powiek- namalowana kreseczka nad górną linią rzęs -ciemny cień nałożony w zagłębieniu powieki i roztarty trochę ku górze -konturówka do ust i trochę szminki ![]() -puder ciemniejszy od skóry nałożony po bokach twarzy i podbródek oraz szyję -róż do policzków -polecałabym również ciutkę pudru rozświetlającego na policzki i skronie, ponieważ masz piękne kości policzkowe. -ach, zapomniałabym. Wartoby troszkę podkreślić brwi i je wyczesać żeby stanowiły odpowiednią oprawę do tak ładnych oczu ![]() buziaki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A to takie moje małe komputerowe szaleństwo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Asisko w tym na pewno bedzie ci dobrze... ![]() brawa dla Madie ![]() ![]() ![]() ps. może i mine coś poradzisz... ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
to moze madie zaszalejesz z moimi propozycjami
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.