|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() piekna panienka...no naprawde...
zalaczam zdjecie ktore meczy mnie juz bardzo dlugo..marzylam aby znalesc idealny makijaz oka i wlasnie znalazlam...piekny make up...i teraz pytanie...jak go zrobic?? wiem wiem..przydymiony itp....ale mimo wskazowek wizazu nie udaje mi sie tak pieknie zrobic oczka na tak piekny ksztalt migdala...blagam pomozcie...
![]() ![]() Edytowane przez pysia22 Czas edycji: 2007-02-04 o 13:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: piekna panienka...no naprawde...
Kotek- to jest robione w okół czarnym i brazowym cieniem,i pedzelkiem, a nie kredką( kredka jest tylko od wewnatrz)!W dodatku co bardzo lubie wypukła cześc nieruchomej powieki rozjasniona rózem... faktycznie-piekny!
Jesli masz małe oko- pozostań przy cieniu ewentualnie mozesz spróbowac tak -do połowy- od wewnetrznego kacika oka biała kredka, od połowy do zewnetrznego-czarna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
heh...dzieki bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mi to znowu wyglada na jakis ciemny fiolet zlamany ciemnym szarym. Czasami tez sie tak maluje i robie to tak, ze nakladam cien w zewnetrzym konciku oka (na ruchomej czesci powieki) i wychodze wyzej, poza nia i delikatnie rozcieram kontury zeby wygladalo bardziej naturalnie. Można tez obwiesc pedzelkiem pod linia dolnych rzes oraz przy samym zewnetrznym konciku oka i nieznacznie rozetrzec ku skroniom. Tuz pod brwiami i w wewnetrzym konciku oka jakis jasniutki perlowy roz+ usta jasny cielisty roz i makijaz jak z bajki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o jezuuuu..juz mam wizjeeee ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Bardzo ładna osóbka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
myśle ze duza role odgrywa tu perfekcyjny tuszu do rzes co sprawia ze sa one sliczne
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do tego koloru to stosuje regułe, ze im bardziej na zewnatrz tym ciemniej wiec ruchoma czesc powieki mozna cala pomalowac na ciemny fiolet, rozjasnic poczatek oka np jasnym rozem, a w konciku nalozyc szary, rozciagnac to lekko pod linie rzes dolnych i rowniez zrobic tak nad gornymi z tym ze kierowac pedzelek bardziej w strone skroni. To bardziej pod styl smokey eyes ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
potrzebny Ci mały pedzelek do powiek ,wiekszy ,sypki puder(bo cień tylko na mocno przypudrowanej powiece tak ładnie sie rozciera....)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
eh...cholera...racja... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.