bebeauty, Protect, Lacquer Remover (Zmywacz do paznokci, natłuszczająco-ochronny)

3 HIT!
76 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiBezacetonowy zmywacz do paznokci naturalnych i sztucznych. Łatwo i skutecznie usuwa nawet ciemne kolory lakieru, nie rozmazując go. Nie wysusza i nie odbarwia płytki paznokciowej. Nawilża i zmiękcza skórki wokół paznokci, chroniąc je przed wysuszeniem. Pozostawia płytkę paznokcia lekko odtłuszczoną, przygotowując ją do zabiegu manicure. Innowacyjna i poręczna pompka umożliwia precyzyjne odmierzenie dozy zmywacza.
- Ethyl Acetate,
- Cl 61565
Recenzje 45
7 maja 2023, o 12:52
- Opakowanie: 5
Mój ulubiony zmywacz do paznokci
Od bardzo długiego czasu używam tylko zmywacza bebeauty, dlaczego? Wcześniej uważałam, że zmywacz nie ma znaczenia a jednak jest różnica.
Po pierwsze- po tym zmywaczu paznokcie są błyszczące i gładkie, po innych zmywaczach paznokcie często były chropowate i matowe;
Po drugie- paznokcie nie łamią się tak jak wcześniej,
Po trzecie- uważam że opakowanie z pompką jest bardzo wygodne i łatwo dopasować konkretna ilość płynu do potrzeb.
Zmywacza używam raz w tygodniu i jestem z niego bardzo zadowolona.
1 kwietnia 2023, o 23:00
- Opakowanie: 5
Bardzo fajny zmywacz do paznokci, dość przyjemnym zapachu. Dużym plusem jest dla mnie to że jest bezcetonu, podczas wymywania nie przesusza paznokci i nie pozostawia białego nalotu. Świetnie radzi sobie przy zmywaniu zwykłego lakieru, ja z racji tego że stosuje hybrydy z tym zmywaczem nie mam problemu żeby się ich pozbyć. Bardzo dobrze też nawilżam skórę w paznokcie i jak na zmywacz to ją nawet odżywiam. Dzięki temu że posiada pompkę fajnie się dozuje na wacik.
1 września 2022, o 14:44
Zmywacz kupiłam w Biedronce
Zmywacz o pojemności 200ml
Zmywacz znajduje się w plastikowej butelce z pompką.
Pompka świetnie dozuje Zmywacz-wystarczy przyłożyć wacik kosmetyczny docisnąć.
Dozowanie bez rozlewania.
Zmywacz pachnie delikatnie nie acetonem.
Zmywacz dobrze Zmywacz lakier.
Zmywacz nie niszczy paznokci.
ZALETY: Wygodna pompka dozująca zmywacz
Delikatny zapach beż acetonu
Pojemne duże opakowanie
4 /5
19 czerwca 2022, o 21:34
Wykorzystała: jedno opakowanie
Kupiony w: Nie podano
- Stosunek jakości do ceny: 4
Dobry zmywacz do lakieru
Zmywacz do paznokci Be Beauty kupiłam bo potrzebowałam na już jakiegoś zmywacza. Zależało mi by był bez acetonu. Nie powoem, że właściwości natłuszczające zadziałały na jego korzyść.
Zmywacz zapakowany jest w wygodną butlę z dozownikiem na pompkę dzięki czemu nie ma większego ryzyka rozlania gdy niechcący wywrócimy opakowanie. Szata graficzna jest raczej prosta, estetyczna. Pompka się nie zacina.
Zmywacz śmierdzi, nie ma co się oszukiwać. Zawsze po użyciu muszę wietrzyć pokój bo mi ten zapach nie odpowiada. Jest chemiczny i dość drażniący, ale na szczęście szybko się ulatnia.
Zmywacz stosuję i do jasnych i do ciemnych kolorów i radzi sobie z nimi dobrze. Owszem, przy kolorze typu bordo czy czerwień muszę umyć płytkę dwa razy by nie zostały żadne smugi. Ale laloer schodzi bez problemu i nadmiernego tarcia czy użycia wielu wacików by domyć paznokcie. Ogólnie zmywacz się sprawdza i nie mam tu większych zastrzeżeń. Poza tym po użyciu płytka faktycznie jest jakby natłuszczona, a nie taka sucha, z białym nalotem jak czasmi sie zdarza. Dla mnie produkt na plus.
U mnie ten kosmetyk nie powoduje wysuszania paznokci, rozdwajania ich, nie podrażnia skórek, nie powoduje ich zaczerwienienia.
Wydajność jest bardzo dobra, opakowanie starcza ma kilka miesięcy.
Cena jest jak dla mnie całkiem okey, nie raz trafiają się promocje i z resztą opakowaniu jest tak wydaje, że kwota ta jest naprawdę niska jeśli rozłożyć ją w czasie.
8 czerwca 2022, o 22:49
- Zapach: 2
Dobry zmywacz :)
Odkąd wynaleziono zmywacze w butelkach z pompką, tylko takie dla mnie istnieją. ;)
Zmywacz Be Beauty Protect jest zdecydowanie godny uwagi. W niskiej cenie otrzymujemy produkt, który całkiem dobrze spełnia swoje zadanie. Zmywacz szybko i dokładnie pozbywa się lakieru z paznokci. Dobrze radzi sobie nawet z moimi ulubionymi ciemnymi kolorami. Jest wydajny.
Nie wysusza, nie podrażnia i nie wywołuje alergii. Plusem jest to, że zmywacz nie zawiera acetonu. W składzie znajdziemy natomiast olej kokosowy oraz glicerynę.
Jego jedynym mankamentem jest jego zapach... Nie jest zbyt przyjemny, za to niestety dosyć intensywny. Jeszcze przez jakiś czas utrzymuje się w pomieszczeniu. Niekiedy też pompka nie działa, tak jak powinna i trzeba użyć jej kilkukrotnie, żeby dostać się do zmywacza.
ZALETY: + dobrze zmywa, nawet ciemne lakiery
+ ma wygodną pompkę
+ niska cena
+ nie zawiera acetonu
+ zawiera glicerynę i olej kokosowy
+ nie wysusza i nie podrażnia
WADY: - zapach jest raczej średni i zbyt intensywny
- pompka czasem się zacina
3 /5
14 listopada 2021, o 14:31
Nie wie, czy kupi ponownie
Używa produktu od: miesiąc
- Wydajność: 4
- Zapach: 3
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 3
Radzi sobie ze zmyciem zwykłego lakieru i nie zostawia białego nalotu
Zmywacz można nabyć w dyskoncie Biedronka. 200 ml produktu kupimy za 6 zł. Do butelki dołączona jest pomocna pompka , która dozuje odpowiednią ilość na wacik. Gorzej kiedy pompka się zacina i nie wylewa płynu, jak było w moim przypadku. Dostawałam szału przy każdym użyciu więc zostawiłam go w warsztacie męża. Tradycyjny lakier zmywa z naturalnych paznokci bez problemu. Nie zostawia na płytce białego nalotu, ale też nie natłuszcza.
Bardzo długo na płytce i w powietrzu zostaje ostry zapach zmywacza. Jest duszący i bardzo nieprzyjemny. Kiedy wącham bezpośrednio pompkę zmywacz nie ma tak intensywnej woni. Można powiedzieć że pachnie niczym perfum, dopiero po wylaniu z butelki daje się czuć typowy zapach zmywacza.
Dla mnie to taki zwyklak, którego nic nie wyróżnia.
3 /5
22 marca 2018, o 13:59
Nie kupi ponownie
Używa produktu od: tydzień
- Stosunek jakości do ceny: 4
- Opakowanie: 4
Bardzo dobrze zmywa, ale lekko wysusza.
Produkt ma intensywny, nieprzyjemny zapach, charakterystyczny dla zmywaczy, czuć go w pomieszczeniu jeszcze jakiś czas po stosowaniu.
Pompka z aplikatorem trochę zbyt dużo "wyrzuca" za jednym naciśnięciem płynu - zdarzyło mi się przez to zachlapać stół.
Dobrze zmywa zarówno jasne, jak i ciemne odcienie lakieru.
Jak każdy zmywacz średnio radzi sobie z usuwaniem brokatowych ozdób.
Cena jak za pojemnością w porządku, nie za wysoka, nie za niska, adekwatna.
Jednak wysusza płytkę paznokcia (już za pierwszym razem) - z tym, że ja mam paznokcie "po przejściach" (po noszeniu hybryd i przy chorej tarczycy), być może zdrowym paznokciom nie robi żadnych szkód, natomiast jeśli ktoś ma problematyczne paznokcie, w trakcie regeneracji uważałabym z tym zmywaczem i wybrałabym coś łagodniejszego.
ZALETY: cena
dobrze zmywa lakiery jasne i ciemne
WADY: wysusza
nieprzyjemny zapach
4 /5
21 marca 2018, o 06:12
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Zapach: 4
- Opakowanie: 5
Jego sława przewyższa jego lata
Świetny sposób podania- gratuluję producentowi.. Zmywacz jest bardzo wydajny i dobre. On działa!
Spełnia wszystkie obietnice producenta i nie tylko :)
Duże opakowanie starcza na dłuższy czas.
Zapach jest bardzo mocny i slodkawo - kwiatowy!
Mechanizm działania jest tak prosty i przyjemny w użyciu - banalne rozwiązania są najlepsze. Dociskam i zmywam... Robię to jedna ręką - baaaa nawet nie ręką a trzema palcami. Nie muszę niczego odwracać, przekręcić itp
Zmywa dokładnie i szybko. Precyzyjnie i bez problemu.. Nie rozmazuje i nie przemieszcza resztek.
Mimo słowa zmywacz jest delikatny - kilka razy przejechałem po miejscach dość delikatnych albo zranionych i nie powodował krzyku... Godnego Kevina - sam w domu.
Śmiało można wplesc go w swój rytuał paznakciowy... Nawet jeśli chodzi o hybrydy
15 lutego 2018, o 10:17
Lubię :)
Jako, że paznokcie maluję regularnie (albo manicure w salonie, albo sama kombinuję), to dobry zmywacz jest moim niezbędnikiem. Po kilku latach przedłużania, żelowania itp. miałam paznokcie w kiepskim stanie. Dziś, po 9 tygodniach od 'dobrej zmiany' ;), są w dużo lepszej kondycji, ale nadal muszę na nie chuchać i dmuchać. Zmywacz zakupiłam z polecenia przyjaciółki i muszę przyznać, że jestem z niego bardzo zadowolona.
PLUSY:
+Plastikowe opakowanie z wygodną pompką - fajne rozwiązanie, przykładamy wacik, naciskamy, dozujemy dokładnie tyle produktu, ile aktualnie potrzebujemy. Bez rozlewania, przesiąkania, wszystko jest idealnie wymierzone. Plastikowa zatyczka jest porządnie umocowana, zabrałam nawet ten zmywacz w podróż i nic się nie wylało.
+Konsystencja:zielonkawy płyn, czyli tradycyjnie.
+Zapach: no kurcze, świetny! Moja znajoma porównała go kiedyś go...Kenzo Jungle Elephant :). Zapewne za tak intensywny, słodki aromat odpowiada olej kokosowy, który znajduje się w składzie. Nie jest drażniący, jest intensywny, ale przyjemny.
+Brak acetonu w składzie.
+Doskonale radzi sobie z ciemnymi kolorami, z brokatami i piaskami idzie nieco bardziej opornie, ale z nimi najlepiej rozprawia się czysty aceton.
+Nie rozmazuje lakieru po skórkach, rozpuszcza go bez śladu. Gdy noszę czerwień, to na obie dłonie wystarczają spokojnie 4 waciki (baza+dwie warstwy koloru+dwie warstwy topu).
+Nie wysusza ani płytki paznokcia, ani skórek, po zmyciu są one miękkie, natłuszczone i nawilżone. Przed kolejnym malowaniem wystarczy umyć ręce, by pozbyć się tej warstewki.
+Nie niszczy paznokci, wręcz przeciwnie, dzięki zawartości oleju kokosowego oraz gliceryny są one w lepszej kondycji!
+Nie uczula (jestem alergikiem z AZS, więc miałam i takie przypadki).
+Jest niezwykle wydajny - butelkę 200 ml mam od dwóch miesięcy i jeszcze została połowa).
+Niedrogi (zapłaciłam 6,99 zł).
+Dostępny w sieci sklepów Biedronka.
Minusów: BRAK!
To bardzo dobry zmywacz, delikatny dla paznokci oraz skórek, dobrze zmywający, wydajny oraz ślicznie pachnący. Zostanie ze mną na dłużej, jestem pewna :)
4 /5 HIT!
26 stycznia 2018, o 15:07
- Wydajność: 3
- Stosunek jakości do ceny: 3
Niezawodny
Używam go już kilka lat. Niby taki sobie zmywać z Biedronki, a jednak nie szukam innego, bo jest zwyczajnie dobry. Nie niszczy paznokci, dobrze zmywa. Tani, ogólnie dostępny.
ZALETY: - dobrze zmywa
- nie niszczy paznokci
- praktyczny dozownik
- tani
WADY: - niekiedy pompka się zacina i wtedy zmywacz pryska
- nadmiar zostaje na wierzchu pompki
16 stycznia 2018, o 21:47
Wykorzystała: jedno opakowanie
Kupiony w: Nie podano
- Zapach: 4
- Opakowanie: 5
Zmywacz jak to zmywacz ma wodnistą konsystencję. Produkt nie śmierdzi za bardzo- ma zapach typowego zmywacza. Opakowanie jest ładne, wygodne i poręczne. Przydatna jest pompka, ale niestety zdarza się, że we wgłębieniu zbiera się produkt przez co czasami można wylać zmywacz. Warto sprawdzać czy nic tam nie zostało. Produkt nie wysusza, ale też nie nawilża paznokci. Po używaniu nie zauważyłam żeby stały się one bardziej miękkie. Ogólnie nie zauważyłam żeby ich stan się pogorszył. Produkt dobrze radzi sobie ze zmywaniem i nie rozmazuje lakieru dookoła paznokcia. Warto po niego sięgnąć.
16 listopada 2017, o 16:16
produktów12