WIZAŻ logo
Odżywki do włosów

Petal Fresh Pure Pomegranate & Acai, Color Protection Conditioner Odżywka do włosów farbowanych wyciąg z granatu i jagód acai

4 (21)
2 hity!

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 sierpnia 2024 o 21:48
    Pozostały mi po niej szorstkie włosy
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Niestety z tą odżywka się nie polubiłyśmy. Po każdym zastosowaniu miałam problem z rozczesaniem włosów. Dodatkowo włosy były szorstkie, matowe w dotyku i bez blasku.
    Zalety:
    • niezły zapach
    Wady:
    • szorstkie włosy
    • włosy pozbawione blasku
    • problem z rozczesaniem
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • 8 stycznia 2024 o 18:54
    Bardzo dobra naturalna odżywka nawilżająco- wygładzająca (E-H) zgodna z metodą CG
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Jestem entuzjastką naturalnej pielęgnacji skóry i włosów, dlatego w mojej kosmetyczce ani na półkach łazienkowych na próżno szukać jest kosmetyków o niesprawdzonych, kiepskich i chemicznych składach. Każdy zakup kosmetyku jest przeze mnie poprzedzony dokładną lekturą etykiety produktu pod kątem jego składu, a w razie wątpliwości- przefiltrowany także przez aplikację badającą składy i ostrzegająca przed ich szkodliwością. Dodatkowo, jako posiadaczka kręconych włosów i zwolenniczka restrykcyjnej metody curly girls (CG) wybieram tylko te kosmetyki, które spełniają dosyć wyśrubowane kryteria tej metody, co stanowi dodatkowe utrudnienie przy ich wyborze. Ten produkt pod każdym względem sprawdza się jednak bardzo dobrze i w żadnej mierze mnie nie zawiódł.
    Zalety:
    • bardzo dobry, naturalny skład;
    • zgodny z metodą curly girls (CG);
    • ma emolientowo- humektantowy, czyli wygładzająco- nawilżający skład, i tak też działa na włosy, czyniąc je sypkimi, błyszczącymi i łatwymi w rozczesywaniu; z tego co udało mi się zaobserwować, w moim przypadku jego działanie jest jednak bardziej wygładzające (E), niż nawilżające (H);
    • produkt ma bardzo przyjemną, niespływającą z włosów konsystencję,
    • bardzo dobrze i szybko się zmywa;
    • włosy kręcone (takie jak moje) nie są obciążone, ale odpowiednio po nim dociążone, co ma pozytywny wpływ na lepszy, sprężysty skręt;
    • przyjemny, kremowy zapach;
    • dobra dostępność- można go dostać w każdym rossmanie i bardzo często jest dostępny w promocyjnej cenie.
    Wady:
    • zatykający się dozownik, którego odetkanie wcale nie jest takie łatwe- zazwyczaj nie wystarczy samo przepłukanie go pod gorącą wodą i muszę posiłkować się szpilką wydłubując resztki bardzo szybko zasychającego produktu. Wystarczy, że produkt stoi na półce dwa tygodnie, a ten problem już się pojawia...
    • Ta odżywka jest naprawdę godną polecenia pozycją dla osób poszukujących lekkiego nawilżenia i wygładzenia. Polecę ją serdecznie kręconowłosym osóbkom o typie skrętu 2c, lub wurly - ta odżywka nie spowoduje przyklapu i nie przeciąży Wam włosów, a spowoduje, że będą wyglądały na zdrowe i zadbane.
    • Sporo osób ma pewne zastrzeżenia do produktów marki petal fresh skarżąc się na swędzenie po nich skóry głowy- ja takiej prawidłowości nie odnotowałam, ale zawsze dbam o to, aby nakładać tę odżywkę jedynie na "długość włosów", z pominięciem skóry głowy.
    • Bardzo polecam ten produkt, jednak nie wiem czy wrócę do niego, bo bardzo ulubię testować nowości kosmetyczne :)
  • 30 lipca 2022 o 10:57
    Fajna :)
    Kupi ponownieNie wiem
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Moje włosy od kilku lat są ciągle rozjaśniane, poddawane wysokim temperaturą. Po każdym umyciu muszę nałożyć maskę lub odżywkę, bo w przeciwnym razie ich rozczesywanie okaże się wielkim kłopotem. W ostatnim czasie sięgnęłam po odżywkę firmy Petal Fresh. Zacznę od opakowaniu, które jest solidnie wykonane, twarde i posiada wygodny dozownik. Naklejone informacje o produkcie w języku polskim nie zmyły podczas korzystania pod prysznicem. Zapach jest owocowy, głównie wyczuwam jagody. Konsystencja jest żelowa, bardzo treściwa. Odżywka jest bardzo wydajna, nie skapuje z włosów. Używam jej głównie na końcówki, więc nie zauważyłam żeby moje włosy szybciej się przetłuszczały. Stosowanie tego produktu nie wywołało również łupieżu. Kosmyki szybko się rozczesują, nie plączą. Po wyschnięciu są miękkie w dotyku. Zapach długo utrzymuje się na włosach.
  • 22 czerwca 2021 o 20:10
    Fajna odżywka
    Kupi ponownieTak
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Odżywka ma bardzo gęstą konsystencję, dokładnie taką jak maska do włosów. Dobrze, że butelka jest plastyczna to można sobie pomóc ściskając ją żeby szybciej wydobyć produkt. Zapach trudny do określenia, jakby coś nieprzyjemnego z czym pięknie pachnącym. ale jest ok. Jest ona bardzo wydajana, wystarczy jej niewielka ilość. Pięknie się po niej rozczesuje włosy. Warto stosować ją razem z szamponem. Produkty uzupełniają się. Ogólnie włosy są po odżywce miękkie, nie powodują elektryzowania się, mają całkiem dobry skład.
  • 23 grudnia 2020 o 18:50
    taka sobie odżywka
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Bardzo lubię i kupowałam kilkakrotnie inną odżywkę z Petal Fresh. Podoba mi się ich skład, zapach, brak testów na zwierzętach. Ale ta odżywka do włosów farbowanych jest taka sobie. Skład dobry i zwierzęta nie cierpią. Poza tym żadnych nadzwyczajnych zalet. Pachnie tak sobie. Mam też wrażenie, że zbyt mocno obciąża cienkie włosy. Obecnie używam do golenia nóg.
    Zalety:
    • skład
    • nie testowana na zwierzętach
    Wady:
    • obciąża włosy

szukaj