Odżywczą, kolagenową maseczkę do ust Pilaten, Collagen Nourish Lips Membrane otrzymałam w prezencie do zmówienia kosmetycznego. Nigdy wcześniej nie stosowałam maseczek do ust, więc postanowiłam ją wypróbować.
Maseczkę otrzymujemy w fikuśnej, cukierkowej saszetce z wielkimi mocno różowymi ustami na opakowaniu. Należy ją nałożyć na usta na 10-15 minut. Z czego wynika, że w tym czasie nie możemy ani jeść, ani pić, ani też rozmawiać. Trzeba znaleźć sobie inne zajęcie, np. poczytać:)
Nie miałam problemów z wydobyciem maseczki z saszetki, bo przecięłam ją i zobaczyłam, że maska samoistnie wysunęła się z plastikowej osłonki. Wówczas przecięłam z drugiego boku saszetkę i bez problemu wydobyłam maseczkę, którą nieuszkodzoną nałożyłam na usta. Nie podrażniła mnie, ani nie uczuliła. Tkwiła na swoim miejscu przez 15 minut od aplikacji i ani drgnęła. Po przepisowych 15 minutach zdjęłam maseczkę i wmasowałam resztki produktu, którego zostało niewiele, w usta. A potem pobiegłam do lusterka zobaczyć efekty aplikacji maseczki na moich ustach. Nie były spektakularne, ale były. Usta wydawały się lepiej nawilżone i wygładzone, a suche skórki, których miałam wprawdzie niewiele przestały być widoczne. Myślę, że częstsze stosowanie tej maseczki mogłoby przynieść lepsze efekty. Natomiast usta po jej użyciu nie były powiększone nawet odrobinę. Ta obietnica nie została spełniona, co wcale mnie nie zdziwiło. Zdziwiłoby mnie natomiast, gdyby rzeczywiście powiększała usta.
Czy kupię ten produkt? Nie mówię „Nie”, bo jestem ciekawa jak sprawdziłby się przy systematycznym stosowaniu. Choć efektów „Wow” podczas jego aplikacji nie zauważyłam. Ale nie mogę też powiedzieć, że maseczka ta wcale nie działa. Zważywszy na to, że jest tania, być może jeszcze się na nią skuszę. W moim odczuciu produkt ten zasługuje na 3 i pół gwiazdki.
Zalety:
- Maseczka jest tania
- Ma zabawną szatę graficzną
- Bez większych problemu wydobyłam ją z saszetki
- Nie podrażnia i nie uczula
- Wygładza usta i nawilża
- Przyjemnie chłodzi usta
Wady:
- Nie zapewnia spektakularnego efektu
- Nie powiększa ust ani trochę – choć się tego nie spodziewałam