Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Merz, Spezial, Włosy, skóra, paznokcie

Średnia ocena użytkowników: 4,2 /5

Pojemność 60 ml
Cena 45,00 zł

Suplement diety, którego składniki wspierają zdrowie skóry, włosów i paznokci. Zalecany jesy w celu zachowania zdrowego wyglądu skóry, włosów i paznokci.
Zawarte w produkcie: biotyna, witamina B2, niacyna oraz cynk odżywiają skórę i pomagają zachować jej zdrowy wygląd. Biotyna, niacyna oraz ryboflawina pomagają zachować zdrowe włosy. Strukturę paznokci budują cynk i żelazo.
Zalecane dzienne spożycie: 1 drażetka dwa razy dziennie.
Efekty w postaci poprawy stanu włosów i skóry wg testów producenta należy oczekiwać po 6 mies. suplementacji.

Skład jest w trakcie moderacji.

• sacharoza, talk, laktoza, witamina C, mikrokrystaliczna celuloza, proszek białka sojowego, E171, amid kwasu nikotynowego, guma arabska, witamina E, tlenek magnezu, szelak, kwas pantotenowy, fumaran żelaza (II), tlenek cynku, stearynian magnezu, witamina B6, syrop glukozowy, witamina B2, witamina B1, krzemionka koloidalna, polisorbat 80, poliwinylopirolidon, witamina A, folacyna, wosk pszczeli, wosk karnauba, E172, E 132, biotyna, witamina B12.
Pokaż wszystkie Schowaj

Recenzje 83

Średnia ocena użytkowników: 4,2 /5
Skuteczność:
Więcej ocen Schowaj

1 /5

Kupiony w: Drogeria Hebe

Super zestaw witamin

Polecam ten produkt idealnie dobrana dawka i skład witaminy zmagam się z problemem wypadania włosów ze względu na problemy hormonalne ten suplement sprawił że ilość wypadających włosów wyraźnie się zmniejszyła paznokcie rosną szybciej produkt działa jak powinien .

Suplement zapewniający wszystko

Merz spezial stosuje już od kilku miesięcy. Dopiero teraz decyduję sie o opisaniu moich wrażeń, bo nigdy nie byłam wielką optymistką jeśli chodzi o stosowanie chemicznych suplementów. Te drażetki dają jednak naprawdę dobre rezultaty, z których jestem bardzo zadowolona i bez najmniejszych problemów mogłabym wam je polecić

Kupiony w: W aptece

Zestaw witamin i minerałów " Włosy, skóra, paznokcie" Merz, Spezial

Zestaw witamin i minerałów " Włosy, skóra, paznokcie" Merz Spezial kupiłam w aptece.
Opakowanie to ładny ceramiczny słoiczek zawiera 60 tabletek
zapłaciłam około 39 zł, producent zaleca zażywać dwie tabletki dziennie czyli opakowanie to taka porcja na miesiąc.
Wcześniej próbowałam już różnych witamin na włosy i pomagały wcale lub słabo dlatego nie byłam zbytnio przekonana by sięgnąć po kolejne ale gdy zauważyłam że zwiększyła się ilość włosów które wypadają i ogólnie włosy są osłabione i matowe zakładam że przyczyną jest stres i z przemęczenie postanowiłam sięgnąć po wsparcie w postaci witamin i minerałów i tym razem mój wybór padł na Merz Spezial, przyznam że spore bardzo pozytywne zaskoczenie pierwsze efekty już po około dwóch tygodniach, włosy zaczęły odzyskiwać połysk, stały się mocniejsze, ilość wypadających włosów zauważalnie się zmniejszyła, włosy znacznie szybciej rosną, pojawiły się baby hair, zauważyłam też wzmocnienie płytki paznokciowej, paznokcie stały się twardsze i mocniejsze obecnie kończę pierwsze opakowanie i już zamówiłam kolejne opakowanie tym razem na jednej z aukcji i od razu większe 120 tabletek + 14 gratis czyli razem 134 szt za około 75 zł
Podsumowując to pierwszy używany przeze mnie taki produkt na włosy i paznokcie który działa tak jak obiecuje producent, cena może niektóre osoby zniechęcać ale w 100 % produkt warty swojej ceny.
Serdecznie polecam !

4 /5

• Zgodność z opisem producenta: 4
  • Skuteczność: 4
  • Stosunek jakości do ceny: 4

Mega na paznokcie...

Tabletki poleciła mi koleżanka, jako super na włosy. Kupiłam, małe tabletki łatwe do polkniecia.
Wzięłam jedno opakowanie i dopiero przy drugim zaczęłam widzieć efekty. Włosy faktycznie przestały wypadac, nie zauważyłam wzrostu nowych, ale na szczęście wypadac przestały, zrobiły się jakby bardziej błyszczące i wzmocnione przy skórze głowy.
Paznokcie za to wystrzeliły w takim tempie, że z 4-5 tygodni musiałam skrócić wizyty u kosmetyczki na 3. Po 3 tygodniach mam pół centymetra odrostu na paznokciach. Dla mnie to niesamowicie szybko bo przeważnie paznokcie rosły mi bardzo wolno. Ze skóra aktualnie nie mam i nie miałam problemu więc nie mogę się wypowiedzieć bo nic się nie zmieniło. Polecam.

5 /5 HIT!

Nie wie, czy kupi ponownie

• Stosunek jakości do ceny: 5

Chyba więcej niż mi potrzeba

Kupiłam merz spezial głównie dlatego, że potrzebowałam rozwiązania mojego problemu z łamiącymi się włosami. Brałam kilka tygodni i od razu zauważyłam poprawę nie tylko włosów ale i paznokci, a skóra zaczęła mi niesamowicie też błyszczeć. Jakbym była młodsza z 10 lat

Używa produktu od: miesiąc

Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania

• Stosunek jakości do ceny: 5

Działa lepiej niż niektóre odżywki

Nie jestem specjalną fanką brania suplementów diety, jednak w przypadku tych draży musiałam wziąć wyjątek. Niewiele odżywek i olejków było w stanie pomóc mi z moimi zniszczonymi włosami, jednak odkąd biorę Merz Spezial one zwyczajnie odżyły

Sposób na piękne włosy

Produkt ma bardzo dobry skład. Nie tylko biotyna, ale również witaminy i minerały. Dzięki temu pozytywnie wpływa nie tylko na włosy (choć po tym najszybciej zauważyłam jego działanie - mam rozjaśniane włosy więc po odroście widzę, że rosną teraz jak szalone :)) ale również na skórę i paznokcie. Powiedziałabym nawet, że minimalnie poprawia samopoczucie i dodaje energii. Nie spodziewałam się, że te małe, niedrogie drażetki zrobią na mnie takie wrażenie. Naprawdę bardzo polecam ten produkt Merz Spezial.

• Stosunek jakości do ceny: 5

Coś więcej niż zwykły suplement

Już od dłuższego czasu szukałam czegoś najodpowiedniejszego dla moich włosów i paznokci. Stosowałam najróżniejsze wcierki, maseczki, odżywki i olejki. Niektóre działały, niektóre nie. Merz Spezial zalicza się jednak do trochę innej kategorii. To suplement, składa się tylko z witamin i minerałów, a jednak moje włosy i paznokcie odżyły do stanu jakiego wcześniej u nich nawet nie widziałam.

Kupi ponownie

Używa produktu od: rok lub dłużej

To naprawdę dobry suplement

Spróbowałam w życiu całkiem sporo różnych suplementów, bo moja mama pół dzieciństwa ładowała we mnie witaminy i te inne.
Jednak tymi drażami od Merza zaskoczyłam się naprawdę pozytywnie. Po pandemii, kiedy średnio interesowałam się odpowiednim zadbaniem o swoje włosy, ten suplement był jedynym który mnie uchronił od włosów wypadających i łamiących się.
Polecam serdecznie. Dla mnie oczywiste 5 gwiazdek.

Nie zawiodłam się

O Merz Spezial dowiedziałam się na jednym z forów dyskusyjnych (czyli kompletnie przypadkowo)
Przeczytałam, sprawdziłam cenę, stwierdziłam "czemu nie".
Odkąd je biorę czuję się sama ze sobą znacznie lepiej. Moja skóra odżyła, podobnie włosy. Paznokcie wciąż pod hybrydami ale z pewnością też mają się świetnie

Kocham

Moja skóra to jest raczej jedną z tych bardziej wymagających. Merz Spezial zaczęłam brać tak naprawdę jako zwykły eksperyment bo już właściwie nie miałam już pomysłu co ze sobą zrobić.
Na szczęście zadziałało całkiem szybko i już widać poprawę. Mam nadzieję że nie przyzwyczaję się do ich składu za szybko

Kupiony w: W aptece

• Stosunek jakości do ceny: 4

Uniwersalny suplement

Suplement Merz Spezial ma bardzo rozbudowany skład, ze względu na jego uniwersalność. Według mnie drażetki są raczej "urodowym" środkiem, to znaczy, że lepiej się nadają do uzyskania lepszego wyglądu cery, paznokci i przede wszystkim włosów. Po włosach widać najłatwiej pierwsze efekty, średnio jak pytałam koleżanek to po 8-9 tygodniach (u mnie minimalnie wcześniej).
Polecam go bardzo mocno, oczywiście należy uważać, żeby nie brać za dużo wit. A, więc jeśli bierzecie coś innego to polecam odstawić lub sprawdzić dawki.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1