NOWOŚĆ W FORMULARZU DODAWANIA RECENZJI ! SPRAWDŹ!
Szampony do włosów

L'biotica Biovax Botanic, Czystek i czarnuszka, Trychologiczny peeling

Biovax Botanic trychologiczny peeling do skóry głowy Czystek, Czarnuszka 125 ml

• 16 maja 2023 o 12:42
    Podrażnia i przyspiesza przetłuszczanie skalpu
    Opakowanie produktu to plastikowa tubka w odcieniach beżu z kolorowym elementem graficznym i białymi napisami. Produkt dozuje się poprzez wyciśnięcie z tubki zamykanej na zatrzask co w tym przypadku nie jest ani zbyt wygodne ani praktyczne (i ciężko wycisnąć produkt do końca z opakowania). Niestety opakowanie nie jest dostosowane do konsystencji, która przypomina przezroczystą galaretką z zanurzonymi wewnątrz drobinkami. Peeling ciężko rozprowadza się po skórze głowy, a jeszcze ciężej zmywa. Masaż jest nieprzyjemny, drobinki dość ostre (chociaż nie jest ich zbyt dużo), a skóra głowy po zmyciu (a raczej próbach zmycia) peelingu wydaje się dziwnie powleczona i podrażniona przez ostre drobinki zamiast uczucia odświeżenia. Po kilku zastosowaniach otrzymałam podrażnioną skórę głowy ze zwiększonym przetłuszczaniem się skalpu. Dodatkowo produkt jest bardzo mało wydajny. Zdecydowanie nie polecam - szczególnie osobom o wrażliwej czy suchej skórze głowy, ale również ze skłonnością do przetłuszczania.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • podrażnienie
    • sposób aplikacji
    • ciężko spłukać drobinki z włosów
  • 13 kwietnia 2023 o 18:23
    Nie kupię ponownie
    Peeling znajduje się w wygodnej tubce. Ma postać żelu z drobinkami. Zapach jest bardzo przyjemny. Niestety mam problem z rozprowadzeniem produktu po skórze głowy, większość drobinek osadza się na włosach, przez co peeling nie do końca spełnia u mnie swoje zadanie. Często mam też problem aby dokładnie wypłukać drobinki. Jeśli chodzi o działanie to niestety za bardzo nie zauważyłam efektów jego stosowania, jedyne co to włosy były minimalnie bardziej uniesione. Na plus to, że nie podrażnił skóry głowy.
  • 24 stycznia 2023 o 7:46
    Dla mnie dobry
    Peeling kupiłam na wypróbowanie. Zdecydowanie posiada przyjemny zapach i wygodne opakowanie. Dobrze się rozprowadza po włosach. Łatwo się spłukuje. Peeling zdecydowanie przedłuża świeżość włosów oraz odbija od nasady. Włosy są bardziej sypkie i miękkie. Jedyny minus słaba wydajność.
  • 22 listopada 2022 o 4:06
    Fantastyczny produkt
    Dla mnie numer 1 w peelingach do włosów. Profesjonalna jakośc, oczyszcza skórę głowy, wzmacnia cebulki włosów. Podobnie jak cała seria, to najlepsze produkty do włosów - zarówno szampon oczyszczający jal i odzywki.
    Zalety:
    • Doskonale oczyszcza skórę głowy
    • Wzmacnia włosy od cebulek
    DomFra
    7 listopada 2022 o 11:34
    Peeling mechaniczny, w porządku w swojej kategorii
    Peeling kupiłam już dawno w znanej drogerii, ponieważ skusiła mnie nazwa „trychologiczny”. Moja skóra głowy dość szybko się przetłuszcza (myję włosy co drugi dzień), a przy tym jest dość wrażliwa. Liczyłam, iż będzie to peeling enzymatyczny, dlatego byłam niesamowicie zdziwiona, gdy odkryłam w nim małe, ale liczne drobinki! Wróciłam do opakowania i tam tylko w JEDNYM miejscu producent wspomina o drobinkach – w instrukcji użycia. Także byłam zdziwiona, gdyż moje oczekiwania całkowicie rozminęły się z tym, co otrzymałam. Peeling został zamknięty w plastikowym opakowaniu o pojemności 125 ml w kolorystyce biało-zielonej (trochę innej niż na głównym obrazku, ale to wciąż ten sam produkt). Opakowanie było wygodne, a po jego rozcięciu mogłam spokojnie zużyć produkt do końca; zamykanie na klik działało bez zarzutu. Peeling posiadał żelową konsystencję o ładnym, nienachalnym zapachu. Nakładało się go dobrze, chociaż jednorazowo zużywałam go dość dużo, co wpłynęło na jego wydajność. Drobinki mocno i skutecznie oczyszczały skórę głowy. Nie miałam też problemu ze zmyciem peelingu – tak jak nakazał producent myłam włosy szamponem i wszystko (lub prawie wszystko) domywało się, a zaznaczę, iż mam długie, gęste włosy. Co do działania: po użyciu miałam wrażenie świeżości i lekkości, głowa mniej mnie swędziała, ale peeling zdecydowanie nie przedłużył świeżości moich włosów. Nie zauważyłam też żadnych negatywnych skutków używania. Chciałabym wspomnieć, iż jest to produkt polski oraz posiada certyfikat Viva! Dla wegetarian i vegan. Produkt oceniam na czwórkę, ponieważ opakowanie naprawdę mnie zmyliło, a sam produkt należał do dobrych w swojej kategorii, ale nie zrobił na mnie zniewalającego wrażenia i pewnie szybko o nim zapomnę. Mogłabym go kupić ponownie, ale poszukam sobie czegoś innego.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę głowy,
    • brak negatywnych efektów stosowania,
    • wygodne opakowanie,
    • polski produkt z certyfikatem Viva! Dla wegetarian i vegan,
    Wady:
    • opakowanie mnie zmyliło (spodziewałam się peelingu enzymatycznego),
    • słaba wydajność.
    Drogeria Super-Pharm