WIZAŻ logo
Pianki do mycia twarzy

Bielenda Smoothie Foam, Kremowa pianka do mycia twarzy matująca `Prebiotyk + awokado + kiwi`

4,1 (16)

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar half fullstar empty
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    28 października 2021 o 8:28
    Pianka o kremowej, puszystej konsystencji to dobre hasło reklamowe, które ma się nijak do zawartości
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Piankę kupiła córka kiedy przez krótki czas przebywała w rodzinnym domu i nie zabrała jej wyjeżdżając. Prawie nietknięty produkt zużyłam do porannego i wieczornego mycia twarzy, teraz pora na recenzję.. Pianka znajduje się w plastikowej, soczyście zielonej, przezroczystej tubie z grafiką owoców kiwi i awokado, które były bazą do stworzenia produktu. Zamknięcie typu klik. Konsystencja produktu kremowa , średnio- gęsta, nie przypomina pianki pod żadnym względem. Barwa jasnozielona, seledynowa, zapach delikatny ,owocowy, bardzo przyjemny, lekki i świeży. W kontakcie z wodą pianka tworzy tłustą emulsję o przyjemnym zapachu, którą łatwo nanieść na skórę, nieco trudniej spłukać. Po aplikacj twarz jest gładka, miękka , sprawia wrażenie nawilżonej. Trudno mi ocenić zmatowienie skóry , ponieważ moja skóra jest mieszana w kierunku normalnej i nie obserwuje wzmożonego wydzielania sebum.. Podsumowując produkt nie jest pianką o puszystej konsystencji, ale kremem, który tworzy w kontakcie z wodą tłustą emulsję trudną do spłukiwania. Twarz po aplikacji jest gładka i przyjemna w dotyku, ale mam wrażenie, że nie do końca oczyszczona ,za sprawą filmu ,który pozostaje po umyciu . Zdecydowanie plusem pianki jest jej ładny , owocowy zapach, ale to za mało by kupić ją ponownie. Ten produkt nie zaskarbił sobie mojej sympatii, nie poczułam się promiennie, młodo jak w swoim haśle obiecuje producent. Zabrakło mi uczucia świeżości , które powinno być rzeczą naturalną po umyciu. Moja ocena to 4* z ogromnym minusem.
    Zalety:
    • zapach produktu
    • gładka, miękka i nawilżona skóra
    • nie ma uczucia ściągnięcia po aplikacji
    Wady:
    • produkt nie jest pianką lecz tłustym kremem trudnym do spłukiwania
    • po aplikacji nie ma uczucia świeżości, produkt pozostawia delikatny film na skórze
  • 16 listopada 2020 o 0:01
    Przyjemny, fajny produkt.
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Bardzo fajny produkt, który mile mnie zaskoczył. Pianka ma fajną konsystencję. W połączeniu z wodą tworzy emulsję. Łatwo się nakłada na twarz. Rozprowadza się ją w bardzo łatwy sposób. Produkt tak jak obiecuje producent matowi cerę i co najważniejsze nie wysusza i nie podrażnia jej. Skóra po użyciu pianki jest bardzo odświeżona, miękka nawilżona i wygładzona. Nie piecze i nie szczypie. Ja stosuję ją do porannej pielęgnacji. Sprawdzi się do zmycia delikatnego makijażu. Efekt utrzymuje się naprawdę długo. Produkt jest wydajny niewielka ilość wystarczy do wymycia całej buzi. Ma bardzo ładny zapach. Piankę otrzymujemy w lekko przejrzystej tubie, dzięki czemu widać zużycie produktu. Zamykana tuba na klik jest.wygodne i trwałe. Dostaniemy produkt w drogerii internetowej jak i stacjonarnie. Cena także jest plusem bo zapłacimy za piankę ok 10-15 zł. Bardzo fajny, przyjemny produkt z pewnością następnym razem także po niego sięgnę.
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
    • Polska marka
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
    4 sierpnia 2020 o 20:27
    Trochę niedosyt
    Kupi ponownieNie wiem
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Mam trochę problem z oceną tej pianki. Niby robi co ma robić, ale wszystko na pół gwizdka. Bo na przykład ma być pianką - i owszem, jest, ale bardziej "piankowym kremem". Konsystencja produktu jest lekko puszysta, ale równocześnie dość treściwa, przez co oczyszczanie skóry jest dość powierzchowne i trzeba ją chwilę wmasowywać, żeby osiągnąć efekt czystej skóry. Bo niby matująca, ale matu tu raczej ze świecą szukać. Owszem, zaraz po zmyciu skóra wydaje się matowa, ale tak jest zawsze po przemyciu twarzy wodą. Czuć jednak jej działanie na skórze, bo dla mnie jest wręcz paradoksalnie nawilżająca. Minimalnie da się wyczuć lekki film jaki zostawia na skórze. Bo niby awokado i kiwi, ale jakoś nie czuć wyraźnie tych owoców. Zapach owszem jest egzotyczny, ale ciężko poczuć wyraźne nuty. No i niby pianka robi co do niej należy, ale pozostaje pewien niedosyt, że produkt mógłby być przecież lepszy. Mam wrażenie, że inne pianki z tej serii są fajniejsze.
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
    13 lipca 2020 o 23:32
    Wielkie rozczarowanie
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktW aptece
    Kosmetyk ten kompletnie nie spełnił moich oczekiwań. Przede wszystkim nie oczyszcza porządnie skóry, a tym bardziej jej nie matuje, co jak dla mnie niestety dyskwalifikuje go jako kosmetyk do demakijażu. Mam skórę mieszaną, z tendencją do tworzenia się wyprysków. Podczas używania tego produktu miałam wrażenie, że wyprysków pojawiało się nawet więcej. Żeby nie było tak smutno, dodam parę plusów: - przyjemna konsystencja - nie jest to pianka jak obiecuje producent, ale raczej lekki krem. - fantastyczny zielony kolor, rzeczywiście przypominający smoothie, do tego przyjemny zapach - kosmetyk jest wydajny i łatwo się go wyciska tuby, samo opakowanie też jest dość wygodne - łatwo się spłukuje, nie pieni się Plusy te to jednak tylko miły drugorzędny dodatek, główne działanie jest za słabe, by ocenić ten produkt pozytywnie.
    Zalety:
    • Zapach, kolor, konsystencja
    Wady:
    • Nie oczyszcza skóry
  • 10 lipca 2020 o 18:19
    Bardzo fajna pianka do mycia twarzy
    Kupi ponownieTak
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Z serii Smoothie Foam używałam wszystkich dostępnych pianek i ta jest tak samo wspaniała jak dwie pozostałe. Wystarczyła mi na niecały miesiąc codziennego stosowania (rano i wieczorem). Zapach jest najbardziej neutralny wśród tej trójki. Mi, jako wielbicielce wszystkiego co chemicznie słodkie, odpowiadał najmniej. Mimo że mam cerę suchą, a produkt jest dedykowany do tłustej i mieszanej, świetnie się sprawdził i nie zrobił mi krzywdy. Matowił, ale nie wysuszał. Skóra była gładka po użyciu i bardzo odświeżona, a ten efekt utrzymywał się naprawdę długo.
    • skład
    • działanie