Kupi ponownieTak
Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
Od kiedy używasz produktumiesiąc
Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
Z Rexoną mam różne wspomnienia-jako nastolatka używałam ich sprayów i nawet się sprawdzały, mimo, że przez 20stką miałam duże problemy z potliwością do których musiałam używać blokera. Później odkryłam kulki i w tej formie bardziej mi się podobały antyperspiranty innych firm, Rexona odeszła w zapomnienie. Gdy znowu chciałam do niej wrócić to formuły i zapachy kompletnie się zmieniły, ulubiony spray Sexy z porządnego i pięknie pachnącego antyperspirantu stał się duszącym śmierdziuszkiem, który nie radził sobie z potem(mimo, że obecnie problemów z potliwością nie mam). Tak zraziłam się do Rexony i unikałam jej długo.
Nowy wariant skusił mnie obietnicą ładnego i delikatnego kwiatowego zapachu-dla mnie ważne są zapachy kosmetyków, muszą mi się podobać, nawet jeśli towarzyszą mi tylko podczas aplikacji. Mam swoje dwa ulubione anty, ale czasami potrzebna jest mała odmiana, ot kobieca logika ;)
Zapach nie spełnia moich oczekiwań-wprawdzie nie jest brzydki, taki kremowy i lekko kwiatowy, ale nie taki jak ja lubię. Szybko przestałam zwracać na niego uwagę, bo jest słabo wyczuwalny co na pewno jest zaletą, bo nie koliduje z perfumami.
Za to działanie-absolutnie świetne. Nie mam problemu z potliwością, od ponad dwóch lat już nie używałam blokerów i naprawdę większość zwykłych, drogeryjnych antyperspirantów się u mnie sprawdza. Jednak ostatnio używałam kulki Dove(swoją drogą Dove i Rexona to dzieci tego samego koncernu Unillever) której nie mogłam zużyć do końca, bo dzięki niej przypomniałam sobie jak to jest śmierdzieć potem, więc jednak mam swoje oczekiwania co do antyperspirantów. I ta Rexona sprawdza się na 100%-zapobiega poceniu i przykremu zapachowi, cały dzień czuję się pewnie i świeżo. Do pracy jeżdżę rowerem, w pracy dużo chodzę i mam cały czas do czynienia z klientami, w domu też jestem aktywna, więc muszę być dobrze chroniona ;) Nawet przy obecnych upałach działa bez zarzutu, jadąc do pracy w pełnym słońcu prawie w ogóle się nie spociłam. Chroni mnie podczas stresu i ćwiczeń, nawet pod koniec aktywnego i długiego dnia nie czuję potu.
Ja zawsze daję kulkom około 10 minut-w tym czasie ogarniam włosy i makijaż-myślę, że to całkiem długo, a są antyperspiranty, które nawet po 15 minutach się kleją i brudzą ubrania. Jednak ta Rexona wysycha szybko, mogę bez problemu zakładać ciuchy i wiem, że nie będą w białe prążki. Nie zostawia też żółtych i białych plam na ubraniach co jest dla mnie ważne, bo noszę bluzki i koszule białe albo czarne(na palcach jednej ręki policzę swoje ciuchy w innych kolorach :D). Nie kruszy się pod pachą, nie wysusza i nie podrażnia skóry. Używam jej ponad miesiąc i skóra nadal jest tam gładka, bez podrażnień czy uczuleń.
Opakowanie stojące na głowie to praktyczna sprawa, bo pozwala zużyć produkt do końca, ale w tych od Rexony czy Dove antyperspiranty zawsze brudzą i zasychają na brzegach, muszę je czyścić po każdym użyciu(co jest upierdliwe przy porannym pośpiechu) inaczej następnym razem na powitanie dostaniemy posypkę z zaschniętych resztek, które się kruszą przy odkręcaniu.
Kulka jest w sam raz, nie zacina się i dobrze chodzi, choć moim ideałem zawsze są te większe jakie ma Ziaja.