Kupi ponownieNie
Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
Od kiedy używasz produktumiesiąc
Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
Skusiłam na niego w promocji, widząc na opakowaniu 'Fresh' & 'Invisible' nie miałam więcej pytań, sięgając po antyperspiranty to dla mnie ważne żeby były niewidoczne na ciele i ubraniu, a świeże zapachy również lubię.
Opakowania standardowe, spray o pojemności 150ml. Zapłaciłam w promocji jakieś 7 czy 8zł. Miałam ten antyperspirant w nowej szacie graficznej, ale kolorystyka, napisy są dokładnie te same. Jako, że już się rzuciłam na te 'fresh', ciekawa byłam zapachu i niestety od pierwszego użycia rano, męczyłam się przez cały miesiąc. Jeśli to miał być zapach konwalii to niestety, moim zdaniem nieudany. W każdym razie dla mnie ten antyperspirant ma tak dziwny kwiatowy zapach, bardzo sztuczny pod koniec pachnie delikatną męską nutą, co jest jeszcze dziwniejsze. Nie przypadł mi do gustu, używając go nie mogłam doczekać się kiedy go skończę. Na szczęście zapach nie utrzymywał się długo po kilkunastu minutach od aplikacji przestawałam go czuć. Sporym minusem jest fakt, że antyperspirant zostawia białe ślady i to w sporej ilości, ten talk niestety sypał się spod paszki, więc ten estetycznie ani świeżo to się nigdy z nim nie czułam od samego rana.
Jeśli chodzi o efekty, nie mam problemu z nadmiernym poceniem się. Jednak wiosną, latem zazwyczaj sięgam już po antyperspiranty zamiast dezodorantów. Od antyperspirantu oczekuję optymalnej, stabilnej ochrony przed zapachem przez większość dnia, najlepiej aż do wieczora. Po zużyciu tego powyższego, więm, że nie mogę polecić go dalej, bo pierwsza lepsza sytuacja gdzie muszę się więcej ruszać - sprzątać, podbiec do autobusu, czy podczas pracy i już czuję, że moja paszka robi się wilgotna. Fakt nigdy nie zdarzyło mi się czuć nieprzyjemny zapach, ale moje bluzki niestety bywały mokre, czego po prostu nie znoszę. Pod względem ochrony bardzo słabo. Nie ma co tu się więcej roztrząsać, po prostu nie chronił przed potem tak jak powinien.
Podsumowując, ja nie polecam. Przejechałam się na nim, nie dość, że producent mija się z prawdą pisząc, że jest niewidoczny to bardzo słabo chroni przed mokrymi plamami. Nie mówiąc o dziwnym zapachu antyperspirantu, który dla mnie ze świeżym zapachem konwalii miał niewiele wspólnego.
Zalety:
- zostawiam 2 gwiazdki tylko i wyłącznie dlatego, że chronił mnie przed przykrym zapachem
Wady:
- dziwny, sztuczny, męczący zapach
- zostawiał białe ślady, brudził bluzki (!)
- nie chronił przed wilgocią, miałam mokre plamy na bluzkach przy najdrobniejszej aktywności