Bielenda, Morze Martwe, Mineralny balsam do ciała
0 HIT!
56 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiMorze Martwe ze względu na niezwykle wysoką zawartość minerałów i pierwiastków, uznawane jest za najstarsze i najbardziej znane naturalne SPA na świecie. Jego lecznicze, upiększające i relaksujące właściwości doceniła już Kleopatra. Mineralny Balsam to odżywcza porcja drogocennych minerałów morskich dla Twojego ciała. Zapewnia intensywne nawilżenie, ukojenie i odprężenie zmęczonej i zestresowanej skóry. Unikalna bogata kompozycja bioaktywnych składników naturalnych stymuluje komórki do odnowy: pobudza mikrokrążenie, przywraca równowagę hydrolipidową, wygładza wszelkie nierówności, zmiękcza, ujędrnia, uelastycznia i energetyzuje. Systematyczne stosowanie w widoczny sposób poprawia kondycję ciała, daje uczucie komfortu i piękna.
Aktywne składniki
- minerały z Morza Martwego - zwane "minerałami życia", to jedyne na świecie tak doskonale przyswajalne aktywne oligoelementy, które w naturalny sposób oczyszczają i regenerują skórę. Docierają głęboko, odnawiają i rewitalizują naskórek, wyrównują jego gospodarkę mineralną.
- algi laminaria - megadawka różnorodnych soli mineralnych, witamin, protein i aminokwasów. Dogłębnie nawilżają, wygładzają i ujędrniają skórę, intensywnie regenerują i detoksykują. Usuwają obrzęki i wspomagają pozbywanie się rezerw wody z komórek.
- Aqua (Water),
Recenzje 9
3 /5
20 czerwca 2012, o 22:21
Nie przekonuje mnie
Balsam taki sobie, nie wiem skąd taka wysoka cena (w stosunku do jakości). Dostałam go z ponad rok temu, jako gratis do innego produktu.
Balsam ma dość rzadką, lekką konsystencję. Łatwo się rozsmarowuje i szybko wchłania.
Zapach - dla mnie obojętny, nie odrzuca ani nie powala, taki lekko słodkawy, perfumowany.
Balsam nie przypadł mi do gustu, głównie ze względu na słaby efekt nawilżenia. Po posmarowaniu przez parę minut skóra była miękka (chyba tak jak po każdym balsamie), ale bez większego efektu nawilżenia. Po krótkim czasie skóra wracała "do normy". Nie mam co prawda większych problemów ze skórą, jednak lubię jak po użyciu balsamu na dłużej pozostaje gładka, miękka, z uczuciem odżywienia/nawilżenia. Balsam stosowałam też do rąk, zamiast kremu i tutaj tym bardziej nie sprawdził się, bo chwilę po posmarowaniu dłonie znów były suche.
Wydajność produktu jest raczej dobra, co po części jest pewnie zasługą rzadkiej konsystencji i dobrego rozsmarowywania się. Balsamu używałam nieregularnie ok. roku, ale w końcu udało mi się go zużyć:P
Używam tego produktu od: rok
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
12 sierpnia 2011, o 12:36
słabo nawilża
Balsam dostałam pod chinkę, faktycznie jest bardzo lekki, ma fajną konsystencję i miły zapach, jednak moją skóre słabo nawilża. Po oplalniu jak i depilcji nie sprawdza sie. Zły nie jest jednak ja potrzebuje czegoś bardziej nawilżającego.
Używam tego produktu od: 7 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno
21 maja 2011, o 19:13
wielka przyjemność
Znakomicie nawilża, ujędrnia i - co mile mnie zaskoczyło - efekt nawilżenia utrzymuje się wyjątkowo długo. Aplikuję go wieczorem i na drugi dzień po południu wciąż czuć na skórze jego przyjemne działanie.
Balsam ma lekką konsystencję, co też może być zaskoczeniem, gdyż zwykle balsamy o lekkiej konsystencji nawilżały słabo, a tym bardziej nie ujędrniały. Do tego - ładny, świeży zapach.
Jedyny minus - nie widać przez opakowanie, ile jeszcze zostało, ale to zupełny drobiazg ;)
Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: część pierwszego
27 lutego 2011, o 17:10
ulubiony polski balsam ujędrniający
używam również serum z serii morze martwe i w ogóle jestem fanką Morza Martwego , błot , soli itd. itp. i podprogowo zareagowałam na marketing :)
+ śmieszna cena
+ wydajny jak na tak tani kosmetyk ( przy 2 razy dziennym używaniu starcza na miesiąc )
+ wygładza , ujędrnia
+ natłuszcza ( masło shea )
+ stosuję na brzuch i ramiona z clarins , eveline i juveną tak więc trudno mi oceniać jakość poszczególnych preparatów ale spróbowałam samego i radzi sobie bez problemu
+ NIE TESTOWANY NA ZWIERZĘTACH
+ lekki ( tym zyskuje przy eveline )
nie widzę wad
statystyka : 174cm/50kg/88-58-88 niska zawartość tkanki tłuszczowej - czyli na podobnych parametrach ciała powinien analogicznie działać
Używam tego produktu od: kilku lat
Ilość zużytych opakowań: mnóstwo
27 października 2010, o 03:32
Dla mnie w sam raz
Produkt ten dostałam jako gratis do innego produktu bielendy i bardzo przypadł mi on do gustu. Na pewno kupię go poraz kolejny. Uznaję go wyłącznie za balsam nawilżający, ponieważ raczej nie wierzę w te "ujędrniające i wygładzające krągłości" moce.
Jako balsam nawilżający:
+ma świeży zapach
+doskonale wygładza i nawilża skórę na wiele godzin
+jest wydajny
-dość wysoka cena
Używam tego produktu od:3 miesiące
Ilość zużytych opakowań:niecałe 1
27 sierpnia 2010, o 17:36
Cudownie wygładza
Uwielbiam ten balsam, pasuje mi pod każdym względem. Konsystencja gęstej śmietanki, świeży, relaksujący zapach, zadowalająca wydajność i niezłe efekty. Nawilża, odżywia, ale nie natłuszcza. Wsiąka błyskawicznie. Skóra jest po nim miękka i gładka jak aksamit :] Czy ujędrnia? Nie wiem, to zawsze trudno ocenić... O skórę trzeba dbać na wielu frontach, sam balsam niczego nie wymodeluje, jest tylko kropką nad "i". Na pewno lekko napina skórę i przede wszystkim mistrzowsko wygładza. Daje poczucie komfortu. Świetny na lato, działa nie obciążając skóry. No i ten piękny zapach... :love:
Używam tego produktu od: 1,5 m-ca
Ilość zużytych opakowań: 1
2 /5
7 lipca 2010, o 09:20
3 /5
31 maja 2010, o 16:58
Nie dla suchej skóry
Balsam mogłabym zakwalifikować do tych "ekskluzywnych" ze względu na swoją konsystencję, zapach oraz przyjemność w użytkowaniu. Ładnie się rozprowadza, szybko wchłania. Zapach jest naprawdę przepiękny i na pewno wielu paniom przypadnie do gustu. Jednak co do właściwości pielęgnacyjnych mogę mieć duże zastrzeżenie. Niby to kosmetyk ujędrniający i nawilżający być nie musi. Jednak to przekreśla go u mnie na całej linii. Moja skóra aż prosi o dodatkową porcję nawilżenia. Za taką cenę można mieć coś lepszego, choć może nie tak pięknie pachnącego jak ten.
Używam tego produktu od: 1 miesiąc
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
3 marca 2010, o 19:40
Goraco polecam
Jeden z najlepszych,o ile nie najlepszy balsam do ciala z jakim mialam do czynienia,a bylo tego sporo :) Moja przygoda z nim zaczela sie od probki tegoz specyfiku,ktora dostalam przy okazji zakupow w jednym ze sklepow internetowych-zaaplikowalam sobie to cudenko na cialo i juz wiedzialam,ze bez zakupu calej butelki sie nie obedzie ;) Rewelacyjnie nawilza i odzywia juz przy pierwszym zastosowaniu,a regularnie stosowany zmienia poprostu skore w aksamit ! Dodam,ze szybko i latwo sie wchlania i przepieknie pachnie-ten zapach przywodzi mi na mysl wakacje nad morzem^^
Używam tego produktu od:miesiaca
Ilość zużytych opakowań:1