Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Josef Statkus (Juozas Statkevicius), Josef Statkus (Juozas Statkevicius) EDP

Średnia ocena użytkowników: 5 /5

Pojemność 50 ml
Cena 720,00 zł

Zapach paradoks. `Josef Statkus EDP` łączy cień i światło, tradycję i nowoczesność, dobitność i niezwykłą miękkość. Kadzidło w sercu perfum nadaje mu ciepłej, spokojnej głębi, drzewo kaszmirowe - bogactwa, intensywności i mocy. `Josef Statkus EDP` to nowoczesny klasyk, zdolny zaspokoić najbardziej wybrednych i wyrafinowanych koneserów perfum.

Nuty zapachowe: kolendra, jaśmin, paczula, kadzidło, wanilia, benzoes, ambra, drewno kaszmirowe, piżmo

Cechy produktu

Rekomendacja
na dzień, na wieczór
Pojemność
50 - 100ml
Nuty
orientalne
Pokaż wszystkie Schowaj

Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!

Dodaj go do naszej bazy!

Recenzje 3

Średnia ocena użytkowników: 5 /5
Więcej ocen Schowaj

5 /5

Kadzidlany kociak

Tak, kadzidlane kociątko. Oksymoron już na samym początku, ponieważ Statkus to w gronie kadzidlanych zapachów kociaczek,pluszowe zwierzątko, a nie incensowy tygrys o mocy Avignonu czy Black Tourmaline. Ale ja naprawdę lubię oksymorony i dlatego Statkus mógłby być mój. Pierwsza chwila jest wyczuwalnie apteczna, na szczęście mija w lot i zapach staje się fantastycznie dymny, pachnie palonym igliwiem i kadzidłem, ale miękko, łagodnie, w sposób nie burzący spokoju. Łagodność tej fazy trwa, zapach robi się coraz bardziej miękki, aby w końcu dym wysłodziły wanilia i ambra w nucie głębi. Wysłodzenie jest tylko umowne, ponieważ Statkus nie jest ani słodki, lecz ledwo słodkawy, nie traci przy tym swojego ewidentnie kadzidlanego charakteru. To ładne i łatwe w odbiorze połączenie kadzidła, wanilii i ambry jest według mnie czymś przyjemnie odprężającym, jak dotyk kociego futerka. Ani to nowatorskie, ani rewolucyjne, ani wbijające się z mocą w olfaktoryczną pamięć. Ale miłe, owszem, tak. Do wielkiego wydarzenia Statkusowi daleko,ale do banału też jeszcze kawałek drogi. Trwałość oszałamiająco dobra- 8 godzin z górką.

5 /5

Mistyczne

Bardzo dziwne i takie... gęste :) łączą w sobie moc żywicy, skóry i muskusu z ledwo wyczuwalnymi na mojej skórze płatkami kwiatów (nie moge zrozumieć, jakich), ciepłą wanilią i przyprawami. Świetnie trzymają się na skórze, zapach jest mocny, tajemniczy i taki... lekko wyzywający. zachęcający :) zmysłowe kadzidło. z dodatkiem drewna i mocno wyczuwalnej na mojej skórze paczuli, którą uwielbiam. jestem bardzao na TAK :)

Używam tego produktu od: próbki
Ilość zużytych opakowań: testery

5 /5 HIT!

Ocena szczegółowa:

Pasta do podlog i kotara ;-)

Rewelacyjny zapach. Paczula z kadzidlem i ambra (i pasta do podlog, tak ;-))) ). W tym wszystkim sliczne, upajajace nuty drzewne. Aaach.
Zapach o niesamowitej gestosci, miekkosci, otaczajacy nas jak gruba, aksamitna kotara (ale nie oplatujacy i nie podduszajacy ;-)) ).
Efekt jest monumentalny, zachwycajacy, frapujacy (tak, chodze w nim calkiem zakochana ;-))) ).Używam tego produktu od: testy
Ilość zużytych opakowań: probki

Najaktywniejsze recenzentki