Garnier, Fructis, Hair Food, Curls Restoring Cocoa Butter Hair Mask (Maska do włosów kręconych)

1 HIT!
100 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiGarnier Fructis Hair Food Cocoa Butter Maska do włosów kręconych powstała z myślą o pasmach niesfornych i puszących się. Odżywcze właściwości masła kakaowego odpowiednio je dociążają i wydobywają naturalny skręt, dzięki czemu fryzura będzie się pięknie prezentowała, niezależnie od okoliczności. Powstała aż z 97% składników naturalnych, które regenerują i zabezpieczają włosy przed niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi i uszkodzeniami mechanicznymi.
Maski do włosów Hair Food Cocoa Butter możesz używać na różne sposoby, w zależności od swoich potrzeb czy preferencji. Korzystaj z niej jak z regularnej odżywki, intensywnie regenerującej maski czy kuracji bez spłukiwania zabezpieczającej końcówki.
Cechy produktu
- Formuła
- bez silikonów, bez parabenów
- w słoiku
Kupi ponownie
Używa produktu od: miesiąc
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Polecam
Duże, solidne opakowanie, z którego łatwo wydobyć produkt. W porównaniu do szamponu i odżywki maski jest najwięcej, bo aż 390 ml (szampon i odżywka mają po 350ml). Składniki aktywne są niemalże identyczne jak w szamponie i odżywce tyle, że zamiast oleju sojowego mamy masło shea, które nawilża i odżywia oraz zabezpiecza włosy przed działaniem czynników zewnętrznych. Maska ma gęstą, treściwą konsystencję o lekko beżowym kolorze.
Zdecydowanie jest to kosmetyk wielofunkcyjny, gdyż można ja stosować przed szamponem, jako odżywkę lub jako maskę. Ja zdecydowanie wolę te dwie ostatnie opcje. Dobrze rozprowadza się na włosach i jest bezproblemowa w użyciu. Po umyciu włosy są wygładzone, miękkie i lśniące. Również nie ma tu problemu z rozczesaniem włosów. Świetnie nawilża i odżywia sprawiając, że nawet suche włosy wyglądają na zdrowsze i są sypkie. Dodatkowo nie obciąża włosów.
5 /5 HIT!
21 lutego 2022, o 14:32
Kupi ponownie
Używa produktu od: miesiąc
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Ogólnie :
Te maski to mój pewniak w pielęgnacji włosów! A moje włosy dosłownie wsysają wszystko co najlepsze w tym produkcje. Używam przy każdym myciu, najpierw myję skalp, po spłukaniu od połowy długości włosów nakładam maskę i zostawiam na kilka minut w tym czasie myje resztę ciała. Spłukiwanie jak i cała aplikacja jest bezproblemowa, aleee proponuje dokładnie zmyć produkt w przeciwnym razie włosy po wysuszeniu będą obciążone
Tą wersja :
Maskę kupiłam przez przypadek, nie zauważyłam że jest do kręconych włosów. Ale czy robi to jakąś różnicę ? Raczej nie aż tak dużą, choć zauważyłam że po użyciu tej wersji moje włosy były ciut bardziej pofalowane niż normalnie, wydaje mi się że po tym produkcje wydobycie naturalnego skrętu będzie łatwiejsze.
Pielęgnacja :
Ta jak i inne wersje tej maski cudownie nawilżają moje włosy. Po użyciu, włosy są lśniące, okiełznane, nawilżone, odżywione, łatwiej się rozczesują i nie elektryzują się.
Ogólna ocena :
Dla mnie to takie 11 / 10, kupie ponownie! Baaa cały czas mam w zapasie.
ZALETY: Mokre włosy
- Opakowanie, duże i przyjemne w używaniu
- Cena
- Dostępność
- Konsystencja, przyjemna formuła coś jak gesty jogurt, ale nie ucieka z dłoni podczas nakładania
- Wydajność, nie potrzeba dużo aby uzyskać wypielęgnowane włosy
- Włosy są lśniące
- Ułatwia rozczesywanie, nawet mokre włosy przyjmuje rozdziela się palcami
- Efekt nawilżenia natychmiastowy
- Włosy są sypkie nawet będąc mokre
- Wygładzone
- Bardzo dobrze się rozczesują
- Pachną pięknie,
- Po umyciu i odsączeniu zauważyłam delikatne fale, myśle ze z tym produktem można wydobyć naturalny skręt
Po wysuszeniu
- Jeśli odżywkę nałożę i wczesze szczotka, to po dobrym odsączeniu włosy szybciej schną
- Piękny zapach po wysuszeniu,
- Włosy są sypkie
- Odbite u nasady
- Miękkie w dotyku
- Końcówki są delikatne i nie przesuszone
- Włosy są gładkie
- Bardziej Podatne na stylizacje
- Nie elektryzują się
- Lśniące
- Po uzyciu prostownicy czy lokówki dalej są miękkie i delikatne w dotyku,
- Zdecydowanie po użyciu włosy są mocniejsze
- Wygładzone
- Okiełznane
WADY: - Ja nakładałam od uszu w dół, jeśli nałożyłabym na całą długość włosy będą przyklepane, i kilka godzin po umyciu zaczną się przetłuszczają na czubku głowy, więc w tym przypadku metoda OMO odpada,
produktów12
recenzji988