WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mydła

Isana Med, Arztseife Sensitiv Mydło w kostce do skóry wrażliwej

• 5 stycznia 2023 o 19:48
    skuteczne mydło w super cenie
    mydło dedykowane skórze wrażliwej, spracowanej, przesuszonej itp. w składzie gliceryna, białka serwatkowe i miód pszczeli; mydełko znakomicie myje i pielęgnuje; bez barwników i zapachów (nie koliduje z używanymi perfumami :-) mydełko zapakowane w kartonik, opakowanie bez plastiku - to dla mnie ważny aspekt
    Zalety:
    • dobry skład,
    • sprawdza się przy skórze wrażliwej,
    • skutecznie myje i ma właściwości pielęgnacyjne;
    • mydełko nie jest perfumowane - nie kłóci się z perfumami,
    • zapakowane z estetyczny kartonik;
    • kupiłam za niecałe 3zł - bardzo korzystna cena
  • 24 maja 2022 o 23:53
    Bezpieczna, bezzapachowa kostka
    Mydła w kostce kupuję regularnie, ale od dłuższego czasu nie zwracam uwagi na nowości i biorę standardową Luksję podczas zakupów w Biedronce. Na to mydełko skusiłam się będąc jeszcze w ciąży, kiedy starałam się stosować kosmetyki o jak najmniej inwazyjnym składzie. Isana Med okazała się być strzałem w dziesiątkę - kosmetyk skuteczny i jednocześnie bezpieczny w stosowaniu. + Opakowanie: kostkę zapakowano w prosty kartonik. Bardzo minimalistyczna, oszczędna szata graficzna, przez którą łatwo można ten kosmetyk przeoczyć na sklepowej półce, a to błąd. + Zapach: a właściwie jego brak ;) Mydło faktycznie jest totalnie bezzapachowe. Jak lubię pięknie pachnące kosmetyki, tak w ciąży stawiałam na bezpieczeństwo, więc brak substancji zapachowych był dla mnie atutem. Kosmetyk nie pachnie i nie zmienia zapachu w trakcie stosowania. + Działanie: mydełko ma klasyczną formę i kształt. Jest nieco mniej kremowe i pieniące się, niż najczęściej kupowana przeze mnie Luksja. Nie oznacza to, że jest mniej skuteczne. Robi to, co mydło robić powinno - oczyszcza, myje, jednocześnie jest łagodne dla skóry. Nie wysusza, nie powoduje nieprzyjemnego ściągnięcia i napięcia oraz dyskomfortu. Dłonie są czyste, miękkie i nieprzesuszone. Dla mnie to wystarczy. Kostka ma twardą konsystencję, nie mięknie i nie pływa w mydelniczce, nie rozwarstwia się za co duży plus. Skład oczywiście także na plus, świetnie nada się dla alergików czy osób, które z różnych przyczyn muszą bardzo często myć dłonie. Jedyny minus, taki szczegół to to, że mydło w trakcie użytkowania nabiera brzydkiego koloru. Staje się ciemniejsze i nie wygląda zbyt zachęcająco, ale to taki drobiazg przy doskonałych właściwościach.