Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Institut Claude Bell, Collagène Intense Creme De Jour (Kolagenowy intensywny krem na dzień)

Średnia ocena użytkowników: 0 /5

Pojemność 50 ml
Cena 49,00 zł

Kolagen jest jednym z najobficiej występujących białek w organizmie człowieka. Rzeczywiście, stanowi 80% białek skóry właściwej. Odgrywa istotną rolę w zachowaniu młodości skóry, zapewniając jej jędrność i strukturę. Nasze ciało jest naturalnie zdolne do produkcji i odnawiania kolagenu. Jednak od 25 roku życia ta zdolność do syntezy jest zmniejszona, a degradacja kolagenu przyspieszona. Ta utrata kolagenu w skórze jest związana z chronologicznym starzeniem się, ale także z naszym stylem życia: ekspozycja na promieniowanie UV, zanieczyszczenie, akumulacja stresu, zła dieta lub palenie tytoniu są źródłem zjawisk oksydacyjnych i zapalnych, które przyspieszają degradację kolagenu. Skóra traci jędrność, elastyczność i pojawiają się zmarszczki. Przeciwstarzeniowy kolagenowy krem na dzień zawiera dwa składniki aktywne: MATRIXIL synth 6, którego celem jest wygładzenie i wypełnienie zmarszczekSnow Algae Powder, który chroni czynniki długowieczności skóry, poprawia obronę komórek i chroni młodość skóry.

Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!

Dodaj go do naszej bazy!

Recenzje 0

Średnia ocena użytkowników: 0 /5