Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Pojemność 50 ml
Cena 509,00 zł
Pojemność 100 ml
Cena 679,00 zł

Kobiecy, wyrafinowany i zdecydowany. Q marki Dolce&Gabbana to perfumy, dzięki którym każda kobieta poczuje się jak współczesna królowa. Q marki Dolce&Gabbana to zapach o owocowych nutach, wzbogacony mocną drzewną bazą. Świeży smak sycylijskich cytryn w połączeniu z kontrastującymi słodko-kwaśnymi smakami wiśni nadaje perfumom wyrafinowany, ale odważny zapach.

Korek jest w kształcie królewskiej złotej korony wzmocnionej wiśniowym odcieniem. Pasja, miłość i energia były inspiracją dla zapachu zamkniętego w butelce z ciężkiego szkła. Q by Dolce&Gabbana Eau de Parfum: magnetyczna i namiętna kompozycja dla kobiet.

GŁOWA
Zapach otwierają musujące cytrusowe nuty sycylijskiej cytryny i czerwonej pomarańczy, którym towarzyszą delikatne płatki jaśminu.

SERCE
W sercu zapachu Q by Dolce&Gabbana Eau de Parfum leży słodka i chrupiąca nuta wiśni, uwiedziona kremowym heliotropem.

BAZA
Nuty drzewa cedrowego, krystalicznego i delikatnego piżma nadają bukietowi intensywnej mocy.

Pokaż wszystkie Schowaj

• Trwałość: 3
  • Zapach: 4
  • Flakon: 5

Romans cytryny z wiśnią

Dostałam 2 próbki przy okazji zakupów w Sephorze. Dawno już minął mi szał na markę D&G więc te próbki chwilę sobie poleżały. W weekend postanowiłam wypróbować.
Muszę przyznać, że te perfumy są bardzo ciekawe. Tak jak napisałam w tytule to romans wiśni z cytryną. Jeśli miałabym przyrównać ten zapach do czegoś, to pachną trochę jak wiśniowy tymbark ;) albo wiśniowa mamba. Polane cytrynką. W tle mamy również jakieś kwiecie, jaśmin chyba, ale dla mnie w korelacji z wybijającą wiśnią i cytryną jest słabo wyczuwalny. W mojej ocenie to zapach owocowy. Po 2-3h ociepla się, robi się troszkę pudrowy i mocno bliskoskórny. Podobno to cedr i podobno piżmo.
Ogólnie jego trwałość (przypomnę, że to EDP) jest dość słaba. Po jakichś 6h nie czułam go już prawie wcale.
Podsumowując. Jest inny od obecnie królujących zapachów. Choć przez to podobieństwo do tymbarka :D jakby mało odkrywczy dla mnie. Trwałość mocno średnia. Przyjemnie mi się go nosiło. Na pewno wykorzystam do końca próbkę i z kolejnymi zakupami jedzie kolejna. Natomiast nie kupiłabym pełnowymiarowej buteleczki. Czyli- krótki romans owszem, okazyjnie owszem, bo to bardzo ładny zapach. Ale jednak nie tak wyjątkowy bym chciała posiadać pełnowymiarówkę.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1