Szampony do włosów

Biotebal Effect, Specjalistyczny szampon przeciw wypadaniu włosów

bialastokrotka.pl
Biotebal Effect Specjalistyczny Szampon Przeciw Wypadaniu Włosów 200 ml
Biotebal Effect Specjalistyczny Szampon przeciw wypadaniu włosów
Biotebal Effect Specjalistyczny Szampon Przeciw Wypadaniu Włosów 200ml
Biotebal Effect Specjalistyczny Szampon Przeciw Wypadaniu Włosów 200 ml

• 21 września 2023 o 12:40
    Szampon świetnie oczyszcza skórę głowy nie powodując żadnych podrażnień...
    Specjalistyczny szampon Biotebal Effect przeciw wypadaniu włosów otrzymałam w ramach testowania w KR za co bardzo dziękuję :)) Na wstępie zaznaczę, że posiadam długie i kręcone włosy z tendencją do przesuszania oraz nadmiernego wypadania. W czasie testu nie stosowałam nic dodatkowo. Żadnych suplementów, nie zmieniałam szamponu, nie dokładałam odżywek. Jedynie olejki ale to już po myciu i nie wpływające na wzrost czy wypadanie włosów. Szampon zamknięty jest w butelce o pojemności 200 ml na której znajdziemy wszystkie informacje dotyczące produktu takie jak skład, sposób użycia i jakie powinny wystąpić efekty po 3 miesiącach. Okres przydatności po pierwszym otwarciu to 6 mcy. Szampon jest transparentny o średnio gęstej, delikatnie pachnącej konsystencji. Dobrze się pieni i świetnie oczyszcza nie podrażniając ani nie uczulając skóry głowy. Dodam, że włosy myje średnio co 3 dni więc kosmetyk jest jak najbardziej wydajny, zużywałam jedna butelkę na miesiąc. Szampon nie zmywa koloru z włosów farbowanych, które regularnie farbuję. Po miesiącu zauważyłam, że wypada mi ok. 1/3 mniej włosów i na takim poziomie pozostało co uważam za naprawdę dobry rezultat. Myślę, że jeżeli uzupełnię pielęgnację o suplementy oraz maskę z serii Biotebal efekt będzie stuprocentowy. Po 3 miesiącach widzę też małe babyhairy :)))
  • 18 czerwca 2024 o 20:34
    Szampon hamujący wypadanie włosów i mocno regenerujący
    Kosmetyk miałam okazję testować przez ostatnie 3 miesiące w ramach testowania wizaz.pl. Coś o mych włosach...zniszczone, podatne na łamanie i kruszenie się końcówek, a ponadto mocno wypadające. Jak widać szampon miał nie lada wyzwanie. Szampon zamknięty jest w 200 ml, podłużnym opakowaniu z zamknięciem na klik. Jego grafika jest spokojna, przeważa kolor bieli i fioletu, dodatkowo opakowanie umieszczone jest w tekturowym pudełku. Znajdziemy istotne informacje, które na marginesie bardzo zachęcają do użycia. Szampon ma przezroczystą, lejącą się formę o delikatnym zapachu. W kontakcie z wodą tworzy gęstą pianę na włosach, która nie szczypie i nie podrażnia oczu. Ma w sobie aż 87% składników pochodzenia naturalnego. W składzie takie pozycje, jak: biotyna, keracyn, kopexil, prebiotyk. Szampon jest bardzo delikatny dla skóry głowy, nie podrażnia jej. Ale za to doskonale oczyszcza, pozostawiając skórę odświeżoną i wzmocnioną. Działa pozytywnie również na całej długości włosa, odżywia I regeneruje uszkodzone pasma. Po tygodniach stosowania napewno zauważyłam, że podczas czesania znajduje mniej włosów na szczotce. Włosy są wzmocnione i mniej podatne na uszkodzenia. Włosy po umyciu nie są ochlapnięte, wręcz przeciwnie, uniesione od nasady i lekko puszyste. Dzięki temu, wyglądają jakby były gęstsze. Ponadto na mej głowie pojawiło się mnóstwo baby hair, więc wkońcu ruszyły moje zastałe włosy i zaczęły szybciej rosnąć. Tak dobiegając ku końcowi...zacny produkt, godny polecenia. Jeśli dał radę z moimi włosami, to napewno pomoże i innym.
    izka707
    21 września 2023 o 7:19
    Świetny szampon przeciw wypadaniu włosów
    Biotebal Effect przeciw wypadaniu włosów to bardzo dobry szampon do włosów, które mają tendencję do wypadania. Już po pierwszym myciu widocznych jest mniej wypadających włosów. Produkt występuje w plastikowym opakowaniu (100ml), ma delikatną przezroczystą konsystencję o łagodnym zapachu, dobrze się pieni, dokładnie myje włosy i skórę głowy. Po 3 miesiącach użytkowania widać dużo małych, odrastających włosów.
  • 23 sierpnia 2024 o 15:07
    dobry
    Jakiś czas temu borykałam się z ogromnym problemem z wypadającymi włosami. Wychodziły mi dosłownie garściami przy myciu, czesaniu itd. Zrobiłam badania i wyszło, że mam spory niedobór żelaza. Zaczęłam je suplementować jednak nie widziałam jakiś wielkich efektów. Zastosowałam więc dawkę uderzeniową: BIOTEBAL: szampon, odżywka i tabletki. To trio plus żelazo w wysokiej dawce zdziałało cuda. Jeśli chodzi o sam szampon to jest zamknięty w wygodnym opakowaniu, zamykanym na klik. Butla jest smukła, dobrze leży w dłoni, design opakowania bardzo mi się podoba. Konsystencja szamponu jest gęsta, żelowa, nie spływa z dłoni, dobrze się aplikuje. Szampon dobrze się pieni. Wystarczy na prawdę niewielka ilość żeby umyć włosy średniej długości. Szampon dobrze oczyszcza skórę głowy, nie powoduje podrażnień ani swędzenia. Nie powoduje łupieżu a także nie przyspiesza przetłuszczania włosów a nawet przedłuża ich świeżość o 1 dzień. Zapach szamponu jest bardzo przyjemny. Wszystko byłoby super gdyby nie to, jak wpływa na moja włosy. Puszy je niemiłosiernie, są bardzo splątane wręcz skołtunione. Już podczas mycia jest to wyczuwalne gdyż plączą się i są nieprzyjemne, tępe w dotyku. Niby oczyszczone ale mam wrażenie jakby były sklejone. Szczotkowanie włosów bez wcześniejszego użycia odzywki czy maski skutkuje wyrwanymi włosami, czyli efektem odwrotnym do zamierzonego. Jeśli chodzi o działanie przeciw wypadaniu włosów to dawka uderzeniowa zadziałała doskonale. Wysyp baby hairów i zmniejszenie ilości włosów na szczotce, poduszce, panelach itd. Polecam wypróbować.
    Zalety:
    • zmniejsza wypadanie włosów
    • wydłuża świeżość włosów
    • ładnie pachnie
    • oczyszcza skórę głowy
    • ma przyjemną konsystencję
    • jest dostępny
    • przystępny cenowo
    • wydajny
    Wady:
    • okropnie puszy włosy
    • plącze je niemiłosiernie
  • 18 lipca 2024 o 22:40
    jeden z najgorszych szamponów
    Od szamponu nie oczekuję, że będzie mi wypadało mniej włosów. Oczekuję dobrego domycia i nawilżonej skóry głowy. Niestety ten szampon do moich włosów się nie sprawdził. Nie domywał skóry głowy ani nie była ona nawilżona. Może i mniej mi włosów wypadło podczas mycia, ale nie zmienia to faktu, że były lekko tłuste od razu po wysuszeniu ich. Zużyłam opornie, nie kupię ponownie.