WIZAŻ logo

Foreo Luna Ultra Nourishing Cleansing Balm Oczyszczający balsam

4,6 (52)

Sephora

• 21 listopada 2025 o 9:08
    Dla mnie wow, ale mało wydajny
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Mam akurat fazę na różne specyfiki do demakijażu. Od płynów micelarnych dawno już odeszłam, stawiam na masła, balsamy, a nastepnie- ponieważ oczyszczam twarz dwuetapowo- pianki do demakijażu. Moim absolutnym hitem jest balsam do demakijażu od Danucery ( chociaż jego cena to jakiś kosmos), ale chętnie testuję również i inne cudenka. Balsam od Foreo jest prawie ideałem. Prawie, gdyż wydajność ma kiepską i zużywa się szybko.Ja wprawdzie kupiłam go na promocji na Notino za jakieś 155 złotych, ale to i tak dużo i za taką cenę liczyłam , że wystarczy mi na dłużej, a nie na miesiąc. Przyznaję, że nie żałowałam go sobie podczas oczyszczania, choć nigdy nie używam tego typu produktów do demakijażu oczu ( jestem po dwóch operacjach okulistycznych). Balsam jest świetny dla mojej suchej odwodnionej i dojrzałej skóry. Jest tłuściutki i treściwy, ale jednocześnie niezwykle przyjemny w użyciu. Nie zapycha, nie podrażnia, za to koi i zmiękcza skórę. Dobrze ją oczyszcza ( z makijażu również), nie pozostawiając uczucia lepkości. Skóra natomiast nabiera zdrowego blasku, wygląda naprawdę pięknie i zdrowo. Balsam pachnie przecudnie. Jest to zapach słodki, nieco cukierkowy, ale zarazem szalenie kobiecy. Ico ciekawe - te słodkie nuty jakoś mnie nie męczą. Opakowanie to cacko - dużo różu. Czy kupię ponownie? Tak, bo balsam - podobnie jak ten od Danucery- potrafi uzależnić. Wybaczam mu nawet slabą wydajność..Jeżeli kogoś nie odstrasza cena, to naprawdę polecam.
    Zalety:
    Wady:
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
    19 kwietnia 2024 o 12:49
    Nie rzucił na kolana, ale zły nie jest!
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Moja cera; dojrzała (49 lat), mieszana z tłustą strefą T, suchą i wrażliwą na pozostałej części. Kapryśna z tendencją do podrażnień, alergii, nadreaktywności. Oczy bardzo wrażliwe. Stosuję dwuetapowe oczyszczanie, ponieważ codziennie wykonuję makijaż. Nie używam przy tym tuszu wodoodpornego. Zazwyczaj do pierwszego etapu oczyszczania używam olejku (najlepszy do tej pory wg. mnie Transparent Lab, Oil-Based Cleanser (Olejowy płyn do demakijażu), następnie pianka lub żel. Od dobrego kosmetyku rozpuszczającego makijaż oczekuję: ładnie pachnącej formuły, delikatności, braku podrażnienia-szczególnie oczu, braku zachodzenia mgłą oczu, wydajności, łatwości przy zmywaniu, braku pozostawienia tłustej warstwy na skórze. I Foreo prawie to wszystko ma! Są dwie rzeczy do których mogę się nieco przyczepić, a mianowicie: wydajność oraz trudność przy zmywaniu balsamu. Może w moim przypadku wynika to z przyzwyczajenia do lejącej, oleistej konsystencji...? Formuła balsamu jest dużo gęstsza i trudniej mi ją usunąć z twarzy. Przy nałożeniu małej ilości, balsam słabo radzi sobie z rozpuszczeniem makijażu-szczególnie oczu, z kolei przy nałożeniu zbyt dużej ilości-trudniej go zmyć. Kosmetyk bardzo ładnie pachnie, używanie go jest przyjemne, jest przyjazny skórze, bo nie podrażnia, ale za tę cenę spodziewałam się efektu WOW, tymczasem nie zauważyłam spektakularnych rezultatów. Opakowanie to szklany słoiczek z zakrętką w kolorze ślicznego, cukierkowego różu. Skład ma dobry, naturalny (77% składników pochodzenia naturalnego), ekologiczny, bez substancji perfumujących, bez ftalanów i olejów mineralnych: *olej ze słodkich migdałów – łagodzi i nawilża skórę, zapewnia redukcję obrzęków *olejek jojoba – nawilża i łagodzi skórę, dodaje jej zdrowego blasku, redukuje zmarszczki i linie *masło shea – nawilża, wspiera produkcję kolagenu i regenerację komórek *witamina E – działa jak antyoksydant, nawilża, łagodzi podrażnioną skórę Ja po zużyciu wracam do mojego olejku, balsam Foreo kupiłam z ciekawości, bo bardzo wiele wizażanek było nim zachwyconych. Ja aż tak nie jestem. Nie za tę cenę!
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • 22 lipca 2023 o 0:14
    Dobry, ale nie oczyści sam, musi przyjść z pomocą płyn miceralny
    Kupi ponownieNie wiem
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Mam skóre sucha, a kosmetyków często używam wodoodpornych by trzymały się dłużej. Dobra konsystencja produktu, dobrze się rozprowadza po skórze, po kontakcie ze skóra produkt jest jak olejek. Trzeba uważać szczególnie przy okolicach oczu, bo się rozpuszcza na skórze. Dobry jest do pierwszego etapu oczyszczenia ale zawsze z dodatkowa pomocą używam płyn miceralny. Pięknie pachnie i dzięki temu chce się go używać częściej. Wydajny produkt mimo tak malutkiego opakowania.
  • 21 lipca 2023 o 23:30
    Nowy ulubieniec
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańjedna próbka
    Od kiedy używasz produktupróbka
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Oczyszczający balsam zamknięty jest w luksusowym szklanym słoiczku. Produkt ma przyjemny delikatnie wyczuwalny zapach. Jego konsystenacja jest dość zbita ale w kontakcie z dłońmi staje się idealna do nałożenia na twarz a po delikatym wmasowaniu caly makijaż zostaje rozpuszczony dzięki temu produktowi. Jako pierwszy etap oczyszczania ten produkt spisuje się idealnie skóra po jego zastosowaniu jest wyraźnie oczyszczona, gładka i miękka.
  • 21 lipca 2023 o 22:47
    skuteczny pierwszy etap oczyszczania
    Kupi ponownieNie wiem
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Świetny jako pierwszy etap oczyszczania. Bardzo przyjemnie się rozprowadza, skutecznie usuwa makijaż. Jest delikatny dla skóry, nie pozostawia uczucia ściągnięcia i nie podrażnia. ZALETY: - skutecznie usuwa makijaż - dobrze emulguje z wodą i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze - nie szczypie w oczy i nie zostawia mgły na oczach, - nie podrażnia i nie daje uczucia ściągnięcia skóry - solidne, piękne opakowanie - dobrze się rozprowadza - przyjemnie pachnie WADY: - cena w stosunku do pojemności jest wysoka. Na rynku jest obecnie dużo podobnie działających produktów w niższych cenach i tylko z tego względu nie jestem pewna czy sięgnęłabym po ten produkt ponownie.

szukaj