Kupi ponownieNie
Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
Od kiedy używasz produktumiesiąc
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Moja cera; dojrzała (49 lat), mieszana z tłustą strefą T, suchą i wrażliwą na pozostałej części. Kapryśna z tendencją do podrażnień, alergii, nadreaktywności.
Oczy bardzo wrażliwe.
Stosuję dwuetapowe oczyszczanie, ponieważ codziennie wykonuję makijaż. Nie używam przy tym tuszu wodoodpornego.
Zazwyczaj do pierwszego etapu oczyszczania używam olejku (najlepszy do tej pory wg. mnie Transparent Lab, Oil-Based Cleanser (Olejowy płyn do demakijażu), następnie pianka lub żel.
Od dobrego kosmetyku rozpuszczającego makijaż oczekuję: ładnie pachnącej formuły, delikatności, braku podrażnienia-szczególnie oczu, braku zachodzenia mgłą oczu, wydajności, łatwości przy zmywaniu, braku pozostawienia tłustej warstwy na skórze.
I Foreo prawie to wszystko ma!
Są dwie rzeczy do których mogę się nieco przyczepić, a mianowicie: wydajność oraz trudność przy zmywaniu balsamu. Może w moim przypadku wynika to z przyzwyczajenia do lejącej, oleistej konsystencji...?
Formuła balsamu jest dużo gęstsza i trudniej mi ją usunąć z twarzy. Przy nałożeniu małej ilości, balsam słabo radzi sobie z rozpuszczeniem makijażu-szczególnie oczu, z kolei przy nałożeniu zbyt dużej ilości-trudniej go zmyć.
Kosmetyk bardzo ładnie pachnie, używanie go jest przyjemne, jest przyjazny skórze, bo nie podrażnia, ale za tę cenę spodziewałam się efektu WOW, tymczasem nie zauważyłam spektakularnych rezultatów.
Opakowanie to szklany słoiczek z zakrętką w kolorze ślicznego, cukierkowego różu.
Skład ma dobry, naturalny (77% składników pochodzenia naturalnego), ekologiczny, bez substancji perfumujących, bez ftalanów i olejów mineralnych:
*olej ze słodkich migdałów – łagodzi i nawilża skórę, zapewnia redukcję obrzęków
*olejek jojoba – nawilża i łagodzi skórę, dodaje jej zdrowego blasku, redukuje zmarszczki i linie
*masło shea – nawilża, wspiera produkcję kolagenu i regenerację komórek
*witamina E – działa jak antyoksydant, nawilża, łagodzi podrażnioną skórę
Ja po zużyciu wracam do mojego olejku, balsam Foreo kupiłam z ciekawości, bo bardzo wiele wizażanek było nim zachwyconych.
Ja aż tak nie jestem. Nie za tę cenę!