Cristiano Fissore, Cashmere for Men EDT

0 HIT!
100 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiZapach miękki i puszysty, że aż chce się owinąć nim jak miękkim kocem.
Przyprawowo - drzewny, ale bez ostrych, typowo `męskich` akordów, docelowo przeznaczony dla mężczyzn.
Kategoria: przyprawowo - drzewna
Nuty zapachowe: bergamota, laur, żywica elemi, imbir, cedr, drewno kaszmirowe, gwajak, drewno tekowe, wetiwer, paczula, ambra, białe piżmo
Cechy produktu
- Nuty
- drzewne, korzenne
- Rodzaj
- wody toaletowe
- Pojemność
- 50 - 100ml
Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!
Recenzje 1
5 /5
10 marca 2011, o 17:20
Kupi ponownie
Używa produktu od: nie określono
Kupiony w: Nie podano
Ocena szczegółowa:
soft puppy, warm puppy, little ball of fur :P
Casmere for Men, zwany kolokwialnie Fisiorem, to chyba jednym z najbardziej przytulnych, uroczych i ślicznych zapachów jakie dane mi było poznać. Choć adresowany przez producenta do mężczyzn, nie jest ani troche męski (ani tez kobiecy), jest to dla mnie wzorcowy uniseks.
Nie potrafie rozłozyć go na czynniki pierwsze, nie jestem w stanie wyłowić poszczególnych skladników z tej idealnie harmonijnej mieszanki.
Nie jest to zapach który ewoluuje w jakiś wyraźny sposób, jest raczej linearny, poszczególne nuty idealnie ze sobą współgrają i ani myślą oddawać którejś pierwszeństwa.
Jest wyraźnie przyprawowo-drzewny, jednak przyprawy nie wierca w nosie swoją ostrością i suchością, są to raczej świeże, żywe korzenie. To samo drzewa - najprawdziwsze żywe drzewa, takie dostojne i łagodne. Kremowe, łagodne gatunki drzew; świeże przyprawy - wszystko jakby zamglone, kojarzy mi sie z puszczą z miękka, mszystą sciółka w wiosenny poranek.
Casmere nie jest ciepły anie chłodny, albo moze jest i ciepły i chłodny jednocześnie...jak szczenieczek z jego miękkim, gładkim, chłodnym futerkiem i ciepłą skórą. Tak! to zdecydowanie szczeniaczek, albo raczej mały wilczek, pośród perfum :D
Jest to jak najbardziej zapach przytulanka, na poprawe humoru. Na pewno nie ma on żadnych płciowych konotacji, tak wiec nie ma co liczyć na podkreślenie męskości czy kobiecości.
Mimo że, naprawdę uwielbiam Fisiora, nie jestem w stanie go nosić regularnie, nie jest do końca w moim typie, ale odlewke musze miec na podorędziu
Trwałość umiarkowana 6-8 h
produktów25