WIZAŻ logo
Peelingi do skóry głowy

Cantu Guava & Ginger, Pre-Cleanse Treatment Peelingująco-oczyszczająca kuracja do głowy

4,6 (52)

allegro

• 2 sierpnia 2025 o 6:48
    Cantu Guava & Ginger – Kuracja Przed Myciem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Cantu Guava & Ginger, Pre-Cleanse Treatment – moja nowa perełka w pielęgnacji włosów! Mam włosy średnioporowate, z tendencją do przesuszania na końcach i przetłuszczania się u nasady. Dlatego z dużą ostrożnością sięgam po preparaty, które mają kontakt ze skórą głowy. Ale ten produkt totalnie mnie zaskoczył – oczywiście pozytywnie! 😊 Działanie: To pre-cleanse, czyli produkt do stosowania *przed* myciem włosów szamponem. Z założenia ma przygotować skórę głowy i włosy do dalszej pielęgnacji, delikatnie oczyszczając, rozpuszczając nagromadzone resztki kosmetyków i łagodząc ewentualne podrażnienia. Już przy pierwszym użyciu zauważyłam, że skóra głowy jest jakby bardziej „oddychająca” – lekka, świeża, bez uczucia ściągnięcia czy przesuszenia. Mam wrażenie, że po nim szampon lepiej się pieni i oczyszcza skuteczniej, ale bez nadmiernego przesuszenia. 🔸 Konsystencja: lekka, żelowa, ale nie spływa z dłoni. Łatwo się aplikuje i nie robi bałaganu. 🔸 Zapach: obłędny! Owocowo-korzenna mieszanka guawy i imbiru. Nie jest duszący ani sztuczny – raczej świeży, energetyzujący, idealny na poranny rytuał pielęgnacyjny. 🔸 Opakowanie: praktyczne i wygodne – tubka z precyzyjnym dozownikiem pozwala na kontrolowane wyciskanie produktu, bez marnowania. Kolorystyka typowa dla Cantu – żywa, energetyczna, od razu rzuca się w oczy na półce. Efekty: Po kilku użyciach zauważyłam, że moje włosy są lepiej nawilżone u nasady, ale nie obciążone. Skóra głowy nie swędzi, nie łuszczy się, a włosy jakby dłużej zachowują świeżość. To świetny produkt zwłaszcza jeśli używasz dużo stylizatorów, olejków lub suchych szamponów. Z czystym sumieniem mogę polecić ten produkt posiadaczkom włosów średnioporowatych i każdemu, kto zmaga się z przeciążeniem skóry głowy lub często sięga po produkty do stylizacji. Dla mnie to taki „detoks w tubce” – lekki, skuteczny i przyjemny w użyciu. Na pewno zostanie ze mną na dłużej ❤️
  • 31 lipca 2025 o 11:51
    Garnier Skin Naturals, Vitamin C, Invisible Daily UV Brightening Fluid SPF 50+
    Liczba zużytych opakowańjedna próbka
    Od kiedy używasz produktupróbka
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Aplikacja jest bardzo łatwa dzięki praktycznemu opakowaniu z wygodnym aplikatorem, który pozwala precyzyjnie nałożyć produkt bezpośrednio na skórę głowy. Konsystencja jest odpowiednia – nie spływa, ale też łatwo się rozprowadza. Po nałożeniu i delikatnym masażu, produkt skutecznie odświeża skórę głowy, a wiele osób zauważa ulgę w przypadku swędzenia czy podrażnień. Niewielkie mrowienie, które może pojawić się po aplikacji, jest normalnym zjawiskiem i świadczy o działaniu składników stymulujących. Zapach jest przyjemny – często określany jako owocowy, tropikalny lub świeży, co umila całe doświadczenie. Po spłukaniu i umyciu włosów szamponem (najlepiej szamponem Cantu Guava & Ginger Anti-Dandruff dla kompleksowej pielęgnacji), skóra głowy jest wyraźnie czystsza i lżejsza. Włosy wydają się być lepiej przygotowane na przyjęcie składników odżywczych z odżywki.
  • 30 lipca 2025 o 8:35
    Świetny wstęp do pielęgnacji – oczyszcza, odświeża i pobudza skórę głowy! Opinia: Ten pre-cleanse od Cantu pozytywnie mnie zaskoczył! Formuła z guawą i imbirem daje przyjemne uczucie chłodzenia i odświeżenia skóry głowy. Stosuję go ...
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Typ włosów i skóry głowy: Mam włosy niskoporowate, falowane (typ 2B/2C), z tendencją do przetłuszczania się u nasady i przesuszania na końcach. Skóra głowy wrażliwa, ze skłonnością do swędzenia i sporadycznego łupieżu. Działanie produktu: Pre-Cleanse Treatment od Cantu to świetny krok poprzedzający mycie włosów. Nakładam go bezpośrednio na suchą skórę głowy przed użyciem szamponu. Dzięki zawartości imbiru i guawy działa oczyszczająco i pobudzająco – czuję lekkie, przyjemne mrowienie, które świadczy o aktywnym działaniu. Po spłukaniu produktu i umyciu włosów mam wrażenie, że skóra głowy „oddycha”, a włosy są bardziej lekkie, uniesione u nasady i mniej się przetłuszczają. Regularne stosowanie (1–2 razy w tygodniu) zdecydowanie poprawiło stan mojej skóry głowy – zmniejszyło się swędzenie, przetłuszczanie oraz ilość resztek po produktach stylizujących. Mam również wrażenie, że włosy szybciej rosną, co może być zasługą pobudzenia krążenia przez imbir. Konsystencja: Produkt ma lekką, płynną konsystencję, przypominającą tonik lub bardzo lekki żel. Dzięki temu łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, nie obciążając skóry głowy. Zapach: Bardzo przyjemny – świeży, owocowo-korzenny. Dominuje zapach guawy z wyraźną nutą imbiru. Zapach utrzymuje się delikatnie po spłukaniu, ale nie koliduje z innymi kosmetykami do włosów. Opakowanie: Buteleczka z aplikatorem zakończonym cienką końcówką, co bardzo ułatwia precyzyjne nakładanie produktu bezpośrednio na skórę głowy. Opakowanie jest wygodne, nie przecieka i pozwala zużyć produkt do końca. Podsumowanie: Cantu Guava & Ginger Pre-Cleanse Treatment to skuteczny i przyjemny w użyciu kosmetyk, który realnie poprawia kondycję skóry głowy. Polecam go szczególnie osobom z problematyczną, wrażliwą lub przetłuszczającą się skórą głowy oraz tym, którzy używają wielu produktów stylizujących. Sprawdzi się także w świadomej pielęgnacji curly girl.
  • 30 lipca 2025 o 6:58
    Skuteczny detoks dla skóry głowy i przyjemność stosowania 💆‍♀️🍃
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Mam falowane, średnioporowate włosy i skórę głowy skłonną do przetłuszczania się. Cantu Guava & Ginger Pre-Cleanse Treatment naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył! Konsystencja jest lekka, wodnista, ale dzięki aplikatorowi łatwo wmasować produkt bez rozlewania. Używam go przed myciem – delikatnie oczyszcza skórę głowy, pomaga pozbyć się resztek stylizatorów i nadmiaru sebum. Zapach to bajka – świeży, lekko owocowy, ale nie przytłaczający. Czuję przyjemne odświeżenie i ukojenie już w trakcie masażu. Po spłukaniu skóra głowy „oddycha”, włosy odbijają się od nasady i lepiej przyjmują pielęgnację. Nie podrażnił mnie, nie przesuszył, wręcz przeciwnie – zauważyłam mniejsze swędzenie i wolniejsze przetłuszczanie się skóry głowy. Duży plus za naturalniejszy skład i wygodne opakowanie. Myślę, że sprawdzi się u osób z problematyczną lub wrażliwą skórą głowy, które szukają delikatnego, ale skutecznego oczyszczacza przed szamponem.
  • 30 lipca 2025 o 6:58
    Taki peeling, tylko jeszcze lepszy
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Otrzymałam produkt do przetestowania wraz z szamponem z tej samej serii. Posiadam lekko falowane włosy, oraz skórę głowy nielubiącą się ze zbyt mocnymi szamponami, dlatego do tej pory moim must-have'em obok delikatnych szamponów stosowanych codziennie były peelingi enzymatyczne używane co najmniej raz w tygodniu. Pre-Cleanse Treatment od Cantu chyba także można uznać za peeling, a nawet jeśli nie, to i tak w mojej pielęgnacji z powodzeniem może on zastąpić tradycyjne peelingi z kilku powodów. 1. Dzięki wygodnemu aplikatorowi i konsystencji - nie za gęstej, trochę wodnistej - nakładanie produktu trwa ekspresowo (u mnie maksymalnie minutę), bez obaw o pominięcie jakiegoś obszaru np. przy gęstych czy czasem nawet splątanych włosach. Testowałam peelingi o jeszcze bardziej precyzyjnym, bo cieńszym aplikatorze, jednak z powodu zbyt zwartej konsystencji rozprowadzanie ich trwało wieki, a i tak miałam wrażenie, że któryś obszar pominęłam. Produkt posiada delikatne drobinki, przypominające kryształki cukru, a podczas aplikacji lekko się pieni - dokładając lekki masaż można zintensyfikować efekt oczyszczenia. 2. Produkt działa bardzo szybko - dodatek mentolu w ciągu kilku minut powoduje lekkie szczypanie, co przypomina że "już czas" zmyć produkt zamiast przetrzymywać go za długo, jak to często bywa w przypadku peelingow. 😁 Nie zauważyłam problemów z jego zmyciem. 3. Sam mentol pozostawia przyjemne uczucie chłodzenia, chociaż za pierwszym razem gdy "przetrzymałam" produkt, czułam lekki dyskomfort. Zapach trochę egzotyczny, owocowy. 4. Cieszy mnie także naturalny skład bez silikonów i produktów wysuszających włosy (co prawda widzę jakiś dodatek soli w składzie, ale na samym końcu, nie odczułam jej wpływu po miesiącu testowania). Żeby nie było tak kolorowo - mam też kilka uwag: 1. Nie zauważyłam przedłużenia świeżości moich włosów - jak zawsze musze je myć codziennie aby nie czuć dyskomfortu, zarówno skóry głowy (swędzenie na drugi dzień) jak i psychicznego. 😆 Muszę jednak zaznaczyć, że moje testy trwały przez miesiąc upałów przeplatanych ulewami i co za tym idzie wysoką wilgotnością powietrza, nie wiem czy w takich warunkach rzadsze przetłuszczanie skóry głowy jest w ogóle możliwe. 2. Jak już wspomniałam uczucie mrowienia za które odpowiada dodatek mięty pieprzowej (chyba, specjalistką od składów niestety nie jestem) dla nieprzyzwyczajonej bądź bardzo wrażliwej skóry głowy może być niekomfortowe. 3. Wydajność oceniłabym jako przeciętną, chociaż na tle peelingów enzymatycznych i tak jestem pozytywnie zaskoczona. 4. Czasem trzeba mocno ścisnąć butelkę aby wydobyć ten płyn-żel. Podsumowując - ja ten produkt polubiłam głownie przez to, że jest nie tylko skuteczny, ale i niebywale wygodny i szybki w użyciu. Raczej nie wrócę do gęstych peelingów, których zarówno rozprowadzanie jak i czas działania wymagał ode mnie spędzenia co najmniej kilkunastu minut w łazience. Nie stosuję go zawsze, najczęściej przed delikatnym szamponem, takie połączenie u mnie pozwala na dokładne oczyszczenie skóry głowy i zachowanie miękkości i dobrego stanu włosów.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

szukaj