WIZAŻ logo
Podkłady

Clinique Even Better Clinical, Vitamin Makeup SPF 50 Witaminowy podkład do twarzy z filtrem SPF 50

4,8 (57)

Jest ok
    Kupi ponownieNie wiem
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    to podkład, który zachowuje się jak grzeczny uczeń – kryje, pielęgnuje i jeszcze pamięta o ochronie przeciwsłonecznej. Już po kilku użyciach zauważyłam, że cera wygląda bardziej promiennie i wyrównanie, a makijaż utrzymuje się przez wiele godzin bez efektu ciężkiej maski. Formuła jest komfortowa, dobrze stapia się ze skórą i daje zdrowe, świeże wykończenie. To idealny wybór dla osób, które chcą połączyć makijaż z codzienną pielęgnacją i wysoką ochroną SPF
    Zalety:
    • Wysoka ochrona przeciwsłoneczna SPF 50.
    • Naturalne, promienne wykończenie bez efektu maski.
    • Łączy właściwości makijażu i pielęgnacji skóry.
    Wady:
    • Wyższa cena niż w przypadku wielu drogeryjnych podkładów.
    • Przy bardzo tłustej cerze może wymagać przypudrowania w ciągu dnia.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
    6 lutego 2026 o 9:10
    no kiepsko
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańkilka próbek
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Skusilam sie na probke po tym jak przeczytalam tyle swietnych recenzji na temat tego podkladu. U mnie totalnie sie nie sprawdzil wiec zdziwiona wzielam raz jeszcze probke -w sumie testowalam go przez tydzien dzien po dniu no i musze powiedziec ze cos co dla jednych jest super dal innych pozostaje ..tajemnica ;) Podklad ma fatalna kolorystyke -jak to u Clinique- podklad bardzo oksyduje-to akurat wiedzialam wiec wzielam kolor light cool 3 i no trafilam. Przy nakladaniu jest oczywiscie mega jasny ale po kilku minutach staje sie MOIM kolorem tyle ze podczas noszenia i przy calej reszcie makijazu mam wrazenie ze nadal ciemnieje! Aplikacja na mojej mieszanej +40 cerze tez nie jest najlatwiejsza bo on sie jakby ciastkuje, bez wzgledu na to co poloze pod spod -jest albo zle albo jeszcze gorzej. Nie zastyga i zamiast nawilzenia w ciagu dnia czuje niemile sciaganie skory , podklad trzyma sie ok i daje taki satynowy efekt ale to wysuszenie nie daje mi spokojnie zyc :) Fajnir ze mozemy cos wyprobowac przed zakupem ja go nie polecam
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • 18 listopada 2025 o 16:46
    Naturalny efekt na co dzień
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW perfumerii
    Najbardziej podoba mi się to, że wygląda bardzo naturalnie — nie wchodzi w zmarszczki, nie robi suchych plam i nie daje tego „przerysowanego” efektu. Krycie jest średnie, ale można je trochę podbić, i nadal wygląda jak skóra, tylko… lepsza. Do tego ma przyjemnie lekką konsystencję, dzięki czemu rano nie mam wrażenia, że nakładam kolejną warstwę na już pełną pielęgnację. Plus ogromny za SPF 50. W końcu filtr, który nie zmienia koloru podkładu. Dla mnie — osoby z dość wrażliwą cerą — to duży komfort, bo nie muszę kombinować z dodatkową ochroną. Czy trzyma się cały dzień? W moim przypadku tak, choć pod koniec dnia lekko się ściera na nosie (ale to u mnie standard przy każdym podkładzie). Mimo to wygląda nadal schludnie i świeżo.
    Zalety:
    • Naturalny efekt bez maski
    • Lekkie, wygodne wykończenie
    • Średnie, budujące krycie
    • SPF 50 bez bielenia
    • Dobra trwałość
    • Przyjazny dla skóry wrażliwej
    Wady:
    • Może ścierać się na nosie
  • 10 listopada 2025 o 2:58
    Lekki podkład, który nawilża i chroni skórę
    Od kiedy używasz produktutydzień
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Jestem posiadaczką cery problematycznej, skłonnej do przetłuszczania się i wyprysków. Clinique Even Better Clinical Vitamin Makeup SPF 50 to podkład o lekkiej, kremowej konsystencji, który idealnie wtapia się w skórę i zapewnia naturalne, lekko rozświetlone wykończenie. Wyrównuje koloryt, delikatnie maskuje oznaki zmęczenia i nadaje cerze zdrowy, wypoczęty wygląd. Nie obciąża skóry, a składniki nawilżające sprawiają, że jest komfortowy przez cały dzień. Dodatkowo wysoki filtr SPF 50 daje poczucie ochrony przed promieniowaniem słonecznym. Opakowanie jest wygodne, a formuła sprawia, że podkład łączy pielęgnację z makijażem, co ułatwia codzienną rutynę. Polecam szczególnie osobom szukającym lekkiego krycia i naturalnego efektu glow.
  • 9 listopada 2025 o 20:44
    Szybki w aplikacji
    Liczba zużytych opakowańjedna próbka
    Od kiedy używasz produktupróbka
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    ✔️ Podkład zamknięty jest w eleganckiej szklanej butelce z pompką (30 ml) – bardzo higieniczne i praktyczne rozwiązanie. ✔️ Ma wodnistą, beztłuszczową konsystencję i przyjemny, pielęgnacyjny zapach, który umila aplikację. ✔️ Dostępny aż w 18 odcieniach – ja testowałam dwa: • Light Warm 1 – jasny odcień z lekko żółtą tonacją • Light Medium Cool 4 – ciemniejszy, neutralno-chłodny ton Podkład zostawia na skórze piękne, satynowe wykończenie 💫 Nie zastyga, ale cudownie wtapia się w cerę. Ma lekkie krycie, które można zbudować do średniego. Nie oksyduje, nie waży się, nie roluje i – co dla mnie ogromny plus – nie podkreśla suchych skórek ani zmarszczek. 🧴 Rozprowadza się bajecznie łatwo – dosłownie dwa ruchy i twarz wygląda gładko i promiennie! Świetnie współgra z innymi kosmetykami, nie zapycha i nie podrażnia skóry. Po całym dniu noszenia skóra nadal wygląda świeżo, naturalnie i zdrowo – z delikatnym „healthy glow” ✨ W składzie znajdziemy m.in. witaminę C, witaminę B3, witaminę E oraz wysoki filtr SPF 50 – czyli połączenie makijażu i pielęgnacji w jednym. 💖 Podsumowując: To podkład, który idealnie sprawdzi się na co dzień – lekki, pielęgnujący, dający naturalny efekt i zdrowy blask. Jest bardzo wydajny i przyjemny w użytkowaniu. Zdecydowanie wchodzi do moich ulubieńców! 😍

szukaj