WIZAŻ logo
Spraye do włosów

Syoss Keratin Heat, Heat-activated Protecting Spray Spray termoochronny wygładzający

4,9 (115)
1 hit!

• 27 stycznia 2026 o 16:56
    Solidna ochrona i koniec z puchem na głowie
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Ten spray to mój must-have, jeśli używam prostownicy albo suszarki. Największym plusem jest to, że faktycznie czuć różnicę w wygładzeniu włosów. Nie skleja ich, co często zdarza się przy termoochronie, i zostawia bardzo przyjemny, fryzjerski zapach, który długo się utrzymuje. • Sposób stosowania: Spryskuję nim wilgotne włosy przed suszeniem lub suche pasma bezpośrednio przed prostowaniem. Ma bardzo wygodny atomizer, który rozpyla delikatną mgiełkę, a nie pojedyncze, grube krople. • Konsystencja: Lekka, wodnista mgiełka. Szybko wysycha na włosach i nie zostawia żadnego tłustego filmu Pojemność 200ml Efekty: Włosy wyglądają na zdrowsze po stylizacji, są sypkie i łatwiej się rozczesują. To produkt, który robi dokładnie to, co obiecuje producent.
    Zalety:
    • Naprawdę ogranicza puszenie (frizz control działa).
    • Włosy po stylizacji są miękkie i błyszczące.
    • Bardzo duża wydajność i ochrona do 230°C.
    Wady:
    • Trzeba uważać z ilością przy samej nasadzie, bo przy bardzo cienkich włosach może je nieco obciążyć.
  • 25 listopada 2025 o 19:11
    Świetny kosmetyk
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Uwielbiam ten kosmetyk od Syoss. Nie obciąża włosów ,jest lekki,pięknie pachnie i co ważniejsze działa. Moim zdaniem najlepszy produkt z marki Syoss.
    Zalety:
    • Zapach, efektywność,lekkość
  • 1 września 2025 o 17:49
    Syoss Keratin Heat
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    To jest ten typ produktu, który ma działać w tle – nie musi błyszczeć, nie musi pachnieć jak luksusowy salon, ale ma spełniać swoją funkcję. I w tym przypadku: spełnia. Spray jest lekki, nie klei się, nie obciąża włosów, co już na starcie daje mu plusa – szczególnie przy cienkich lub szybko przetłuszczających się pasmach. Fajnie się rozpyla (mgiełka, a nie strumień jak z myjki ciśnieniowej), dzięki czemu łatwo kontrolować ilość i miejsce aplikacji. Po wysuszeniu lub prostowaniu – włosy są gładkie, mniej się puszą, końcówki wyglądają zdrowiej, a całość nie sprawia wrażenia „przypalonych”. Czy faktycznie chroni przed temperaturą do 220°C, jak obiecuje producent? Ciężko zmierzyć to w domowych warunkach, ale patrząc na kondycję włosów po stylizacji – coś faktycznie robi. Efekt wygładzenia jest zauważalny, ale nie sztuczny – włosy nie są przyklapnięte, tylko bardziej zdyscyplinowane. I co ważne – nie zostawia lepkiego filmu, który potem przyspiesza przetłuszczanie. Zapach? Typowy dla serii Keratin – salonowo-perfumeryjny, dość intensywny, ale nie gryzący. Znika po stylizacji, więc nie konkuruje z perfumami.
  • 25 sierpnia 2025 o 10:06
    Skuteczna tarcza przed ciepłem stylizacji
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Moje włosy są średnioporowate, często stylizowane prostownicą i suszarką, więc ochrona termiczna to dla mnie must have. Ten spray od Syoss naprawdę daje radę – ma lekką, wodnistą konsystencję, która szybko się wchłania i nie skleja pasm. Atomizer rozpyla równą mgiełkę, dzięki czemu łatwo pokryć całe włosy bez efektu przemoczenia. Zapach przyjemny, fryzjerski, ale nie przytłaczający. Po użyciu włosy są gładsze, mniej spuszone i łatwiej je wystylizować, a po prostowaniu wyraźnie błyszczą. Najważniejsze – mam wrażenie, że końcówki są mniej przesuszone i wolniej się kruszą. Spray nie obciąża ani nie przyspiesza przetłuszczania. Przy regularnym używaniu naprawdę widać różnicę – włosy wyglądają zdrowiej mimo częstego kontaktu z wysoką temperaturą. To solidny, niedrogi produkt, który daje poczucie, że stylizacja nie równa się automatycznie zniszczeniu.
  • 20 sierpnia 2025 o 13:48
    Do użytku w rozsądnych ilościach ;)
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Używałam go dość intensywnie podczas testów, zarówno w suche i pogodne dni, jak i podczas tych bardziej deszczowych. Przy całej keratynowej linii Syossa ten produkt wypada chyba najsłabiej - a w sumie szkoda, bo miałam wobec niego najwyższe oczekiwania i najbardziej byłam ciekawa jego działania. Opakowanie standardowo w postaci atomizera, chmura aerozolu jest dość duża i łatwo osiada na włosach. Ja jeszcze dodatkowo wczesywałam kosmetyk przed użyciem prostownicy - nie klei się, nie zostawia lepkiego osadu. Zapach bardzo przeciętny, raczej w kierunku chemicznego, ale nie utrzymuje się długo na włosach. Mam wrażenie, że przez dodatek keratyny można tym sprayem łatwo zaburzyć sobie równowagę PEH - kiedy go używałam, moje włosy (wysokoporowate, puszące się) potrzebowały zdecydowanie więcej emolientów i humektantów, żeby np. nie puszyć się przy zwiększonej wilgotności pomimo potraktowania ich prostownicą. Tak że polecam raczej ostrożnie, obserwując kondycję włosów ;). Ja się raczej na powtórkę nie skuszę, efekt wygładzenia jest jednak daleki od moich oczekiwań, w dodatku nie jest - niestety - zbyt trwały.
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

szukaj