WIZAŻ logo

allegro

• 7 sierpnia 2026 o 20:34
    Eveline Cosmetics Volume Show, Tusz do rzęs pogrubiająco-podkręcający
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Dobrze wydłuża i sprawdza się na co dzień Tusz do rzęs Eveline Cosmetics bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Nie spodziewałam się tak dobrego efektu w tej cenie, a okazało się, że świetnie sprawdza się podczas codziennego makijażu. Szczoteczka jest wygodna i precyzyjna, dzięki czemu bez problemu dociera nawet do krótszych rzęs w kącikach oka. Już pierwsza warstwa ładnie je rozdziela i wydłuża, a przy nałożeniu drugiej można uzyskać bardziej wyrazisty efekt bez tworzenia ciężkiego wyglądu. Konsystencja tuszu od początku jest odpowiednia, nie jest ani zbyt rzadka, ani zbyt gęsta. Produkt dobrze pokrywa każdą rzęsę i nie tworzy grudek. Najbardziej podoba mi się to, że rzęsy pozostają miękkie i elastyczne, a jednocześnie są wyraźnie podkreślone. Efekt jest naturalny, ale oko wygląda na bardziej otwarte i świeże. Maskara bardzo dobrze utrzymuje się przez cały dzień. Nie osypuje się pod oczami, nie odbija na górnej powiece i nie rozmazuje się podczas normalnego noszenia. Wieczorem nie ma też problemu z demakijażem, ponieważ bez większego wysiłku zmywa się płynem micelarnym lub olejkiem. Opakowanie prezentuje się elegancko i wygodnie leży w dłoni. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam jedynie, że tusz delikatnie zgęstniał, przez co przy nakładaniu większej liczby warstw rzęsy mogą się lekko sklejać. Nie jest to jednak duży problem i nadal używa mi się go bardzo komfortowo. Uważam, że jest to bardzo dobry tusz do codziennego makijażu. Oferuje świetny stosunek jakości do ceny i z pewnością chętnie kupię go ponownie.
    Zalety:
    • bardzo dobrze wydłuża rzęsy
    • ładnie je rozdziela
    • nie tworzy grudek
    • nie osypuje się i nie odbija na powiece
    • wygodna szczoteczka
    • łatwo się zmywa
    • eleganckie opakowanie
    • bardzo dobry stosunek jakości do ceny
    Wady:
    • po dłuższym czasie konsystencja staje się gęstsza
    • przy nakładaniu kilku warstw może delikatnie sklejać rzęsy
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    1 sierpnia 2026 o 18:10
    Opakowanie i efekty, które cieszą oczy :)
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Uwielbiam makijaż i podkreślenie spojrzenia, więc często testuję różne tusze do rzęs :) Opakowanie zdecydowanie przykuwa uwagę, jest estetyczne i ładne. Szczoteczka jest silikonowa, kształtem przypomina mi klepsydrę oraz nabiera odpowiednią ilość kosmetyku. Tusz jest intensywnie czarny, a konsystencja jest w sam raz. Po pierwszej warstwie efekt jest bardziej na co dzień, rzęsy są rozdzielone, wydłużone i przyciemnione. Po drugiej warstwie efekt jest już bardziej widoczny- rzęsy są pogrubione i zdecydowanie podkreślone. Na dołączonych zdjęciach rezultat po nałożeniu 2 warstw. Trwałość jest w porządku. Nie miałam problemu z jego zmyciem za pomocą płynu micelarnego. Tusz nie podrażnił mi oczu, skóry i rzęs. Myślę, że chętnie do niego powrócę :)
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    5 maja 2026 o 12:35
    Bardzo udany tusz do codziennego makijażu.
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Tusz Eveline Cosmetics Volume Show w wersji pogrubiająco-podkręcającej to jeden z tych produktów, które pokazują, że dobry efekt na rzęsach nie musi iść w parze z wysoką ceną. Już od pierwszego użycia widać, że został zaprojektowany z myślą o podkreśleniu spojrzenia w dość wyraźny, ale nadal estetyczny sposób. Największe wrażenie robi efekt podkręcenia – rzęsy są uniesione u nasady i sprawiają, że oko wygląda na bardziej otwarte i świeże, nawet bez użycia zalotki. Przy jednej warstwie efekt jest naturalny i lekki, idealny na co dzień, natomiast druga warstwa pozwala zbudować większą objętość i intensywność bez ryzyka przerysowania. Formuła tuszu dobrze współpracuje z rzęsami – nie jest ani zbyt mokra, ani przesadnie sucha, dzięki czemu aplikacja przebiega sprawnie i bezproblemowo. Produkt równomiernie pokrywa włoski, dodając im objętości, ale jednocześnie nie powoduje ich sklejania. Rzęsy pozostają dość miękkie i elastyczne, co sprawia, że wyglądają bardziej naturalnie niż przy wielu cięższych maskarach nastawionych tylko na pogrubienie. Na uwagę zasługuje też to, że tusz nie tworzy grudek nawet przy dokładaniu kolejnych warstw, co pozwala stopniowo budować efekt. Szczoteczka to jeden z mocniejszych punktów tego tuszu. Jest silikonowa, smukła i lekko wyprofilowana, dzięki czemu bardzo dobrze dopasowuje się do kształtu oka. Bez problemu dociera do krótszych rzęs w wewnętrznych i zewnętrznych kącikach, a przy tym precyzyjnie rozdziela włoski. Dzięki temu makijaż wygląda schludnie i równomiernie, a rzęsy są wyraźnie rozczesane. Dodatkowo taka forma szczoteczki ułatwia „wyciąganie” rzęs ku górze, co wzmacnia efekt podkręcenia. Pod względem trwałości tusz wypada bardzo solidnie jak na produkt z tej półki cenowej. W ciągu dnia nie osypuje się i nie tworzy cieni pod oczami, co często bywa problemem przy tańszych maskarach. Nie odbija się też na powiece, o ile skóra nie jest bardzo tłusta lub warunki nie są ekstremalne. Efekt podkręcenia utrzymuje się przez kilka godzin i rzęsy nie tracą szybko swojego kształtu. Demakijaż również nie sprawia problemu – tusz łatwo schodzi przy użyciu standardowych produktów do oczyszczania. Cena to zdecydowanie jeden z największych atutów tego produktu. Jest to kosmetyk łatwo dostępny i niedrogi, a oferuje efekt, który spokojnie można porównać z droższymi tuszami drogeryjnymi. W tej kategorii cenowej trudno znaleźć coś, co równie dobrze łączy pogrubienie, podkręcenie i komfort noszenia. To bardzo udany tusz do codziennego makijażu. Daje zauważalny efekt uniesionych i pełniejszych rzęs, jest wygodny w aplikacji, trwały i nie sprawia problemów w użytkowaniu. To świetna opcja dla osób, które chcą podkreślić spojrzenie bez wydawania dużych pieniędzy, a jednocześnie oczekują naprawdę dobrego efektu.
    Zalety:
    • efekt na rzęsach
    • szczoteczka
    • trwałość
    Wady:
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
    26 kwietnia 2026 o 20:56
    Mam deja vu
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Moje rzęsy są mocno przeciętne-niezbyt długie, dosyć gęste i cienkie, jasne od połowy długości, a więc słabo widoczne. Od tuszu oczekuję zawsze pogrubienia oraz zagęszczenia z dobrym rozczesaniem-w jednym miejscu mam lukę gdzie rzęsy mi nie rosną i dobre wyczesanie pomaga mi to zakryć. Ważne jest też dla mnie by mascara nie powodowała podrażnienia moich wrażliwych oraz alergicznych oczu. Zawsze używam przed malowaniem rzęs bazy, zazwyczaj jakiegoś serum z Eveline. Dla mnie recenzowana mascara jest bardzo podobna do innego tuszu z Eveline z linii Volumix Fiberlast. Też w srebrnym opakowaniu. Już na etapie otwarcia tuszu widać pierwsze podobieństwo-szczoteczka. Nieduża klepsydra z silikonowymi igiełkami, no są identyczne. Może w recenzowanym Volume Show jest ciut mniejsza i ma odrobinę krótsze wypustki, ale nie wiem czy ja nie doszukuję się tej różnicy na siłę. Całkiem w porządku rozczesuje oraz układa rzęsy, aczkolwiek mogłaby mieć ostrzejsze igiełki, które jeszcze lepiej by wyczesywały pojedyncze włoski. Dobrze się nią manewruje przy dolnych rzęsach oraz tych w trudniej dostępnych miejscach typu kąciki. Lubię to jak ta mascara podkręca rzęsy-nie używam zalotki, a po Volume Show są wyraźnie uniesione oraz podkręcone. Oprócz tego nieźle je wydłuża oraz zauważalnie pogrubia, dodaje objętości, aczkolwiek wszystko to jest okupione jedną wadą-potrafi skleić oraz zrobić owadzie nóżki. Trzeba mieć do niego czas, cierpliwość oraz czystą szczoteczkę do rozczesywania. Jednak gdy trochę przy tym podłubać to efekt jest naprawdę fajny i przyjemny. Do tego trwały-nic się nie osypuje w ciągu dnia, nie odbija pod brwiami oraz nie robi pandy, jak wracam do domu wieczorem to rzęsy nadal wyglądają niemalże jak świeżo pomalowane. Oprócz tego na plus brak uczuleń oraz podrażnień. Drugim konkretnym zastrzeżeniem jest fakt, że ten tusz dosyć szybko wysycha w opakowaniu. Jak już po tych dwóch tygodniach swoje odleży(na początku jest dosyć mokry) to później mogę się nim nacieszyć ok. 1,5 miesiąca, po tym czasie są już gęste grudki i tępa aplikacja. Na początku myślałam, że może kupiłam jakiś trefny egzemplarz, ale drugi(kupiony dla sprawdzenia) także bardzo szybko stracił swoje właściwości.
  • 14 stycznia 2026 o 22:41
    Rzęsy są długie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Tusz do rzęs fajnie pogrubia , podkręca rzęsy , jest dość trwały, nie podrażnia oczow, nie jest drogi wiec to plus dodatkowy. Nie kruszy się jak inne tusze.

szukaj