Emulsja myjąca do demakijażu i oczyszczania twarzy to pierwszy krok pielęgnacji, w którym niezwykła skuteczność łączy się z wyjątkową delikatnością. Podczas mycia delikatna, kremowa konsystencja otula skórę, usuwa makijaż, nadmiar sebum i zanieczyszczenia, a jednocześnie łagodzi i intensywnie nawilża.
Zaawansowana formuła pielęgnuje już na etapie oczyszczania: wspiera procesy regeneracyjne skóry, wzmacnia jej naturalną barierę i przywraca równowagę mikrobiomu. Dzięki temu cera staje się bardziej odporna na podrażnienia, lepiej radzi sobie z wpływem czynników zewnętrznych i dłużej utrzymuje optymalny poziom nawilżenia.
Emulsja pomaga wygładzić strukturę naskórka, poprawia jego elastyczność i nadaje cerze zdrowy, świeży wygląd. Regularne stosowanie sprawia, że skóra odzyskuje miękkość, sprężystość i naturalny blask. To idealny wybór, gdy chcesz połączyć skuteczne oczyszczanie z działaniem odżywczym i regenerującym.
W badaniach* udowodniono, że Emulsja myjąca do demakijażu i oczyszczania twarzy Eveline Skin Institute / Cica pharm:
• Poprawia odżywienie skóry – u 100% testujących
• Regeneruje – u 96% testujących
*Wyniki uzyskane w badaniach in-vivo na grupie testujących kobiet.
Lekka konsystencja i łatwe spłukiwanie sprawiają, że oczyszczanie staje się przyjemnym rytuałem, który przynosi natychmiastowy komfort i przygotowuje skórę na kolejne kroki pielęgnacji.
Kluczowe składniki aktywne:
- Egzosomy CICA – mikronośniki bioaktywnych cząsteczek, które pobudzają procesy regeneracji, wzmacniają barierę ochronną i poprawiają strukturę naskórka.
- Madekasozyd – łagodzi, przyspiesza regenrację podrażnień i wspiera odnowę komórkową, poprawiając elastyczność i kondycję skóry.
- Centella Asiatica – ma silne właściwości regenerujące i przeciwzapalne. Wspiera produkcję kolagenu, poprawia jędrność i zmniejsza reaktywność skóry.
- CICA bioferment –uelastycznia, koi i wzmacnia odporność skóry na stres oksydacyjny. Przywraca równowagę mikrobiomu.
- Ekstrakt ze śluzu ślimaka – regeneruje, wygładza, głęboko nawilża i przywraca skórze miękkość. Ujędrnia i uelastycznia.
- Aloes – intensywnie nawilża, koi i redukuje zaczerwienienia, wspiera naturalne mechanizmy obronne skóry.
- Synbiotyki – łączą prebiotyki i probiotyki, wspierając równowagę mikrobiomu i odporność skóry na czynniki zewnętrzne.
- Ceramidy – odbudowują warstwę lipidową naskórka, zapobiegają utracie wody i wzmacniają barierę ochronną.
- Kwas hialuronowy – wiąże wodę w naskórku, zapewniając długotrwałe nawilżenie i wygładzenie.
- Witamina E – neutralizuje wolne rodniki, chroni przed stresem oksydacyjnym i wspiera regenerację skóry.
BENEFIT
• Skutecznie usuwa makijaż i zanieczyszczenia
• Koi i nawilża już podczas oczyszczania
• Wspiera regenerację i odżywienie skóry
• Wzmacnia barierę hydrolipidową i mikrobiom
• Nie powoduje uczucia ściągnięcia ani przesuszenia
• Odpowiednia dla każdego typu cery, także wrażliwej
• Lekka konsystencja, łatwa do spłukania
23 kwietnia 2026 o 5:42
Emulsja 🧴
Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
Produkt błyskawicznie rozpuszcza makijaż. Lekka formuła, nie podrażnia twarzy. Produkt bezzapachowy. Podoba mi się densign produktu. Wystarcza na bardzo długo.
21 kwietnia 2026 o 8:18
Najbardziej udany produkt z serii
Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
Lubię markę Eveline, zarówno jeśli chodzi o kosmetyki do makijażu, jak i pielęgnacji. Dostałam w prezencie kilka produktów z linii Cica i o ile pianką i esencją nie byłam zachwycona, tak emulsja sprawdziła się całkiem przyzwoicie. Nie jest to może kosmetyk, który zachwyca przyjemnością użytkowania, ale jest skuteczny i ma dobry skład.
Opakowanie: podoba mi się szata graficzna tej serii. Beżowe tło, czarne napisy i subtelne srebrne elementy. Nie jest krzykliwa, ale jest bardzo wyrazista, widać ją na sklepowych półkach i w łazience, do tego wygląda elegancko i schludnie. Dla mnie super :) W kwestii technicznej też jest ok - wygodna tuba z miękkiego plastiku. Wszystko prawidłowo się dozuje i nie zapycha.
Zapach: o ile esencja i pianka nie pachniały zbyt ładnie, tutaj emulsja jest po prostu bezzapachowa. Nie pachnie niczym, przypomina mi w tej kwestii apteczne dermokosmetyki.
Działanie: kosmetyk ma biały kolor i konsystencję mleczka do demakijażu. Ma bardzo ładny skład - bez substancji pieniących, na drugim miejscu jest gliceryna, zaraz za nią aloes i olejek migdałowy, a dalej jest jeszcze kilka innych wyciągów. Kosmetyk zachowuje się jak typowe mleczko/emulsja do twarzy - nie pieni się, delikatnie otula skórę podczas mycia. Nie stosowałam do demakijażu, więc się nie wypowiem, ale jako kosmetyk do porannego mycia twarzy jak najbardziej się nadał. Cera jest oczyszczona, świeża, delikatna. Nie ma mowy o uczuciu ściągnięcia czy dyskomforcie, czuję się po umyciu komfortowo, skóra nie jest przesuszona, szczególnie doceniłam to zimą.
Kosmetyk wydajny, tani, drogeryjny - zdecydowanie najbardziej podpasował mi z całego zestawu.
14 listopada 2025 o 10:56
Delikatne oczyszczanie i pielęgnacja skóry
Liczba zużytych opakowańjedna próbka
Od kiedy używasz produktupróbka
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Emulsja myjąca Eveline Cosmetics Skin Institute Cica Pharm świetnie sprawdza się do codziennego oczyszczania twarzy. Jest bardzo łagodna, nie podrażnia skóry i dobrze usuwa resztki makijażu oraz zanieczyszczenia. Formuła wzbogacona o składniki kojące, takie jak ekstrakt z Cica, pozostawia skórę miękką i nawilżoną. Produkt nie wysusza, dzięki czemu jest odpowiedni nawet dla skóry wrażliwej i skłonnej do podrażnień. Regularne stosowanie sprawia, że cera wygląda świeżo, czysto i zdrowo.
11 listopada 2025 o 21:53
Oczyszcza, domywa delikatny makijaż, nie podrażnia
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Emulsja Eveline Cica Pharm spełnia obietnice producenta w dużej mierze — oczyszcza skutecznie, jednocześnie pozostawia skórę przyjemną w dotyku, bez dyskomfortu. To solidny produkt w dobrej cenie, szczególnie jeśli skóra potrzebuje ulgi i delikatności. Jeśli jednak regularnie używasz bardzo trwałego makijażu oczu lub potrzebujesz czegoś stricte „oczyszczającego” dla bardzo tłustej cery – trzeba być świadomym, że może nie być całkowicie wystarczająca w jednej warstwie.
Jeśli bym miała ocenić — ocena: 4.5/5 — bardzo dobry wybór w swoim segmencie cenowym.
11 listopada 2025 o 0:17
Idealny pierwszy krok pielęgnacji!
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że moja skóra jest wyjątkowo miękka i gładka, bez uczucia ściągnięcia. Emulsja ma delikatną, kremową konsystencję, która świetnie rozpuszcza makijaż i zanieczyszczenia, a przy tym naprawdę koi skórę. Po każdym myciu cera jest nawilżona i uspokojona, jak po lekkim zabiegu pielęgnacyjnym. Widać, że formuła jest przemyślana i naprawdę działa. Zauważyłam też poprawę elastyczności i zdrowego blasku skóry po kilku dniach stosowania. To produkt, który idealnie łączy skuteczność z delikatnością i stał się moim niezbędnikiem w codziennej pielęgnacji. Zdecydowanie polecam każdej osobie, która szuka łagodnego, ale skutecznego produktu do demakijażu.
10 listopada 2025 o 23:18
Świetna esencja do demakijażu!
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Dla mnie ta emulsja to absolutna rewelacja do demakijażu! Niewielka ilość produktu wystarczyła, żebym poradziła sobie zarówno z cięższym makijażem, jak i tym codziennym. Co najważniejsze, jest bardzo delikatna – nie szczypała mnie w oczy i w ogóle nie powodowała podrażnień. Po zastosowaniu skóra była miękka, nawilżona i ukojona. Emulsja ma bardzo delikatny i przyjemny zapach. Zdecydowanie mogę uznać, że jest to jeden z lepszych produktów do oczyszczania twarzy w pierwszym etapie.
10 listopada 2025 o 22:50
Aksamitna
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Zacznę od informacji ogólnych, dotyczących całej serii.
Szata graficzna dla mnie zbyt ascetyczna i niczym się nie wyróżniająca. Gdybym nie miała przyjemności testowania i nie dowiedziała się w ten sposób jaka jest dobra, to pewnie raczej nie zwróciłabym na nią uwagi na sklepowej półce.
Cała seria nie ma zapachu, mimo, że on figuruje w składzie, ja, niestety nie czuję kompletnie nic. Jest to plus i minus, bo wiadomo, że jak zapach się spodoba, to milej używać takiego kosmetyku, a jak nie przypadnie do gustu, to czasem trudno się zmusić do używania.
Na tubie (nie bardzo wiem gdzie niektóre osoby widzą pompkę) emulsji i pianki jest zdecydowanie za mało informacji mówiących o zastosowaniu i właściwościach.
Opakowanie nie jest zbyt udane pod tym względem, że tuba jest duża, a tylko w połowie napełniona kosmetykiem, więc już od pierwszych użyć są trudności z wydobyciem, to niepotrzebny "wybieg", uważam, że producent powinien ją po prostu zmniejszyć i wszystkim to wyjdzie na dobre.
Tyle z minusów, nie odbieram jednak za nie gwiazdek, gdyż nie wpływają na skuteczność produktu.
Emulsja jest aksamitna, milutka dla skóry. Co najważniejsze nie wysusza jej, nie ma po jej użyciu uczucia ściągnięcia. Ja mam skórę jak u atopika, więc te kilka lat temu, to prawie nie było drogeryjnego preparatu, który by mi nie wysuszał skóry.
Czy skutecznie usuwa zanieczyszczenia? To pierwszy etap pielęgnacji, więc nie oczekuję nigdy 100% domycia, na pewno jakoś oczyszcza, resztę roboty, robi 2 etap i wszyscy są zadowoleni ;).
Oczywiście polecam.
10 listopada 2025 o 21:32
Cześć!
Jestem posiadaczką skóry wrażliwej, dojrzałej ze skłonnością do przesuszeń, przebarwień i podrażnień. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym występują u mnie przesuszenia i nadmierna szorstkość skóry.
Emulsja Eveline Cica jest lekka, aksamitna i skuteczna. Usuwa makijaż, nawet wodoodporny - chociaż z tym trochę trzeba popracować, szczególnie z eyelinerem. Nie pozostawia tłustej warstwy ani klejącego filmu. I przy tym wszystkim jest bardzo łagodna. Skóra jest świeża, gładka i gotowa na kolejne produkty pielęgnacyjne.
Co mi się szczególnie podoba:
Delikatność - to nie jest produkt, który czyści na ostro. I za to wielki plus, bo dla mnie oczyszczanie to moment, kiedy skóra powinna się odprężyć, a nie dostać kolejną dawkę agresji.
Regenerujące i kojące wrażenie - choć to produkt oczyszczający, to czuję, jak skóra nie tylko jest czysta, ale jakby gotowa na kolejny krok pielęgnacji. Kiedy potem nakładam krem czy serum, czuję, że lepiej się wchłania.
Wszechstronność - nadaje się zarówno do wieczornego demakijażu, jak i lekkiego porannego oczyszczenia (chociaż ja stosuję ją głównie wieczorem).
Co wiecej:
■ skutecznie usuwa makijaż i zanieczyszczenia
■ delikatna dla wrażliwej skóry
■ pozostawia uczucie komfortu i świeżości
■ redukuje podrażnienia i zaczerwienienia
■ ułatwia dalsze nałożenie serum lub kremu, chociaż po niej zawsze stosuje jeszcze piankę
■ w miarę wydajna
Można stosować codziennie, rano i wieczorem. Dobra dla osób noszących mocny lub wodoodporny makijaż. Czasami trzeba powtorzyc aplikację, zalezy od makijażu. Jest łatwa w użyciu, bez potrzeby intensywnego pocierania skóry
Jeśli miałabym ją podsumować jednym zdaniem: to mieszanka skutecznego oczyszczenia i przyjaznej pielęgnacji - idealna dla skóry, która oczekuje czegoś więcej niż tylko zmycia makijażu, ale jednocześnie nie chce być obciążona ciężkimi, agresywnymi formułami.
Sprawdziła się bardzo dobrze i czuję, że zostanie ze mna na dłużej. Nie twierdzę, że jest idealna we wszystkich aspektach, ale stanowi bardzo zdecydowany krok w dobrą stronę.
10 listopada 2025 o 21:23
Świeżość i ukojenie
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Emulsja do demakijażu i oczyszczania twarzy od Eveline tylko połowicznie się u mnie sprawdziła. Skóra po użyciu produktu jest bardzo fajnie odświeżona, oczyszczona i ukojona. Natomiast jeśli chodzi o zmywanie makijażu to kompletnie się u mnie nie sprawdziła niestety. Zmywa makijaż, ale zajmuje to mnóstwo czasu i ciągle mam wrażenie, że nie jest to zrobione dostatecznie. Dodatkowo, noszę soczewki i przy zmywaniu makijażu wciąż mam je na sobie zazwyczaj. Ten produkt spowodował taką "mgłę" na soczewkach czego unikam. Mimo wszystko uważam, że produkt jest w porządku jeśli chodzi o odświeżenie i ukojenie. Produkt jest w praktycznej tubce, zapach jest minimalny.
Skóra po użyciu jest ukojona i odżywiona.
10 listopada 2025 o 21:06
Delikatna i skutecza emulsja
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Emulsja myjąca do demakijażu i oczyszczania twarzy - Delikatna, lekko mleczna konsystencja, która świetnie radzi sobie z makijażem, nawet tym cięższym. Nie podrażnia oczu ani nie ściąga skóry po zmyciu. Zapach subtelny, trochę jak krem – kojący. Tubka jest miękka i wygodna w użyciu, łatwo dozować odpowiednią ilość.
10 listopada 2025 o 20:32
Skuteczny i delikatny produkt do demakijażu
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Eveline Cosmetics Skin Institute Cica Pharm, emulsja myjąca do demakijażu i oczyszczania twarzy doskonale usuwa makijaż oraz wszelkie zanieczyszczenia, nie podrażniając przy tym wrażliwej skóry. Po użyciu skóra jest idealnie oczyszczona, miękka i nie pojawia się żadne uczucie ściągnięcia. Konsystencja emulsji jest lekka, kremowa, przyjemnie otula cerę podczas mycia, skutecznie usuwa makijaż i zanieczyszczenia, a jednocześnie intensywnie nawilża i koi. Uważam ją za niezawodny produkt do codziennego oczyszczania twarzy z makijażu.
10 listopada 2025 o 18:16
Nie narusza naturalnego mikrobiomu skóry
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Testowałam Eveline Emulsję myjącą do demakijażu i oczyszczania twarzy dzięki uprzejmości Wizaz.pl i jestem bardzo zadowolona z efektów jej stosowania. Emulsja skutecznie usuwała makijaż oraz codzienne zanieczyszczenia, pozostawiając skórę czystą, ale bez uczucia ściągnięcia. Po każdym użyciu cera była miękka, nawilżona i przyjemnie ukojona. Produkt nie powodował żadnych podrażnień, dlatego świetnie sprawdził się przy mojej wrażliwej skórze. Dzięki zawartości ekstraktu z wąkroty azjatyckiej (CICA) i pantenolu, emulsja łagodziła podrażnienia i wspierała regenerację naskórka.
Stosowałam ją głównie wieczorem, jako pierwszy etap oczyszczania – po demakijażu zawsze sięgałam jeszcze po piankę z tej samej serii. Takie połączenie dawało uczucie pełnego odświeżenia i czystości. Po regularnym stosowaniu zauważyłam poprawę kondycji i równowagi mojej skóry – była bardziej odporna, promienna i mniej skłonna do przesuszeń. Bardzo cenię to, że produkt nie narusza naturalnego mikrobiomu skóry, a wręcz pomaga go wzmocnić. Uczucie komfortu po każdym użyciu sprawia, że chętnie sięgam po emulsję każdego wieczoru. To delikatny, a zarazem skuteczny kosmetyk, do którego z pewnością jeszcze wrócę.
10 listopada 2025 o 17:52
Skutecznie myje i oczyszcza skórę
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Emulsja Cica od Eveline bardzo dobrze oczyszcza skórę, łączy skuteczność z wyjątkową delikatnością. Doskonale radzi sobie z makijażem ,nadmiarem sebum , zanieczyszczeniami skóra po użyciu jest miękka , przyjemna w dotyku i nawilżona. Emulsja przygotowuje skórę do dalszej pielęgnacji, nadaje cerze zdrowy, świeży wygląd.
Emulsja łączy skuteczne oczyszczanie z działaniem odżywczym i regenerującym. Już na etapie oczyszczania koi i nawilża skórę . Nie powoduje uczucia ściągnięcia ani przesuszenia , jest odpowiednia dla każdego rodzaju skóry a zwłaszcza wrażliwej . Ma lekką konsystencję bardzo łatwo się spłukuje.
Ma mleczną konsystencję , jest wydajna , zapach przypomina mi trochę kosmetyki do pielęgnacji skóry dziecka.
Emulsja spełnia swoje zadanie skóra jest oczyszczona i odżywiona.
Emulsja ma świetny skład : Egzosomy CICA, ceramidy, kwas hialuronowy , witaninę E, Ekstrakt ze śluzu ślimaka , aloes, synbiotyki. Skład jest bardzo dobry !
Jak dla mnie , bardzo dobra emulsja do codziennej pielęgnacji, z całą pewnością do niej powrócę .
10 listopada 2025 o 17:46
Super produkt
Liczba zużytych opakowańjedna próbka
Od kiedy używasz produktupróbka
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Emulsja myjąca to bardzo przyjemny krok w pielęgnacji — posiada lekką, aksamitną konsystencję, która nie ciągnie skóry ani nie tworzy wrażenia ściągnięcia. W linii Cica Pharm obiecuje skuteczne usunięcie makijażu i zanieczyszczeń przy jednoczesnym ukojenie skóry.
Po użyciu cera jest czysta, miękka i gotowa na kolejne etapy pielęgnacji. Dzięki składnikom takim jak wąkrota azjatycka (CICA), ceramidy i śluz ślimaka, produkt ten nie tylko oczyszcza, ale też wspiera regenerację i barierę ochronną skóry.
Emulsja sprawdzi się szczególnie dla cery wrażliwej lub poszarzałej — nie podrażnia i daje komfort. Jedynym „ale” może być zapach – choć niezbyt intensywny, osoby bardzo wrażliwe mogą go wyczuć. Podsumowując: świetna baza oczyszczająca, idealna jeśli po demakijażu szukasz czegoś więcej niż tylko czystość — a właśnie działania kojącego i regenerującego.
10 listopada 2025 o 14:56
Łagodna emulsja do codziennego mycia
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Bardzo delikatna, kremowa emulsja, która nie podrażnia i nie ściąga skóry. Dobrze radzi sobie z makijażem dziennym i zostawia twarz miękką, wygładzoną i przyjemnie ukojoną. Idealna dla skóry wrażliwej / podrażnionej, szczególnie na jesień i zimę.
Jeśli lubisz oczyszczanie bez uczucia „skrzypienia” – to będzie na plus.
10 listopada 2025 o 13:52
Delikatna i skuteczna emulsja Cica Pharm — idealna dla skóry wrażliwej
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Eveline Cosmetics Skin Institute Cica Pharm to emulsja, która naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyła. Ma lekką, kremową konsystencję, która łatwo się rozprowadza i skutecznie usuwa makijaż oraz codzienne zanieczyszczenia. Nie szczypie w oczy, nie pozostawia tłustej warstwy, a po spłukaniu skóra jest miękka, gładka i odświeżona. Zapach jest bardzo subtelny, dzięki czemu używanie produktu jest przyjemne i relaksujące. Opakowanie z pompką jest praktyczne i pozwala precyzyjnie dozować odpowiednią ilość emulsji. To kosmetyk, po który z przyjemnością sięgam każdego dnia — delikatny, skuteczny i godny polecenia.
10 listopada 2025 o 9:56
przyjemna emulsja do demakijażu
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Emulsja jest zamknięta w estetycznym opakowaniu, które bardzo ładnie prezentuje się w łazience. Dobrze domywa makijaż, pod warunkiem, że nie jest on wodoodporny! Po użyciu skóra jest miękka, nawilżona i ukojona. Gdybym w swoim makijażu nie używała produktów wodoodpornych, to na pewno kupiłabym go ponownie.
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Emulsja myjąca Eveline Cosmetics Skin Institute Cica Pharm to produkt, który pozytywnie mnie zaskoczył swoją formułą i działaniem. Konsystencja jest kremowa i lekka, dzięki czemu kosmetyk przyjemnie rozprowadza się po twarzy. Nie pieni się zbyt intensywnie, ale mimo to świetnie radzi sobie z usuwaniem makijażu - w tym również tuszu do rzęs. Podoba mi się też jego wydajność: naprawdę niewielka ilość wystarcza, aby dokładnie oczyścić całą twarz.
Po spłukaniu skóra jest czysta i świeża, a co dla mnie bardzo ważne - nie pojawia się uczucie ściągnięcia. Cera pozostaje miękka, ukojona i delikatnie nawilżona, gotowa na dalsze etapy pielęgnacji. To dobry wybór dla osób, które mają skłonność do podrażnień, ponieważ produkt nie wysusza i nie powoduje zaczerwienienia.
Na plus zasługuje również opakowanie. Tubka jest praktyczna i higieniczna, łatwo wydobyć odpowiednią ilość emulsji i nie ma ryzyka, że produkt się rozleje.
Podsumowując, jest to skuteczna, delikatna emulsja do codziennego oczyszczania twarzy, która zapewnia komfort i przyjemność stosowania, bez podrażnienia i zbędnego obciążenia skóry. Idealna dla osób ceniących łagodne, a jednocześnie efektywne formuły.