Oczyszczająco-rozświetlająca pianka, która w ekspresowym tempie usuwa resztki makijażu, kurz i codzienne zanieczyszczenia. Przywraca skórze świeżość, komfort i promienny blask. Po użyciu cera pozostaje nawilżona, satynowo gładka i rozświetlona – niczym w efekcie glazed skin.
Działanie pianki:
- dokładnie oczyszcza skórę,
- usuwa resztki makijażu, kurz i zanieczyszczenia,
- nawilża i rozświetla cerę,
- pozostawia skórę odświeżoną i gładką.
Składniki aktywne:
- Ceramic Milk - autorskie połączenie kwiatu porcelanowego i mleczka ryżowego, które intensywnie nawilża, wygładza i rozświetla skórę,
- ceramidy - wygładzają naskórek i poprawiają jego kondycję,
- acetylowany kwas hialuronowy – zapewnia długotrwałe nawilżenie i gładkość,
- beta-glukan - wzmacnia nawilżenie skóry i łagodzi podrażnienia.
Lekka formuła:
Pianka ma postać mlecznego, puszystego musu, lekkiego jak chmurka. Delikatnie, a zarazem skutecznie oczyszcza, łatwo się spłukuje i pozostawia skórę czystą oraz pełną komfortu.
17 maja 2026 o 18:25
Przyjemna i łagodna, ale nie widzę efektu rozświetlenia
Kupi ponownieNie
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Pianka ma wygodne opakowanie w tubce, z którego łatwo wydobyć odpowiednią ilość produktu. Konsystencja jest kremowa i podczas mycia zmienia się w lekką, delikatną piankę. Produkt przyjemnie rozprowadza się na skórze i ma subtelny, lekko słodki zapach. Najbardziej podoba mi się to, że pianka działa bardzo łagodnie. Dobrze oczyszcza skórę z resztek makijażu i codziennych zanieczyszczeń i nie daje uczucia mocnego ściągnięcia. Skóra po użyciu jest miękka, gładka i wygląda świeżo. Dobrze sprawdzała mi się szczególnie rano albo jako drugi etap oczyszczania.
Minusem jest to, że efekt rozświetlenia jest raczej delikatny i nie zauważyłam większego glow na skórze. Przy mocniejszym makijażu produkt też może być za słaby jako jedyny etap oczyszczania. Poza tym to bardzo przyjemna pianka do codziennego używania. Co do ceny wydaje mi się lekko zawyżona.
12 maja 2026 o 19:26
Dobra pianka
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Jak na piankę to ma dość nietypowe opakowanie w tubce. Pianka jest wyciskana i ma konsystencję napowietrzonego kremu. Stosowałam ją do porannego mycia i w ten sposób sprawdzała mi się super. Ładnie oczyszcza skórę z wieczornej pielęgnacji. Nie podrażnia i nie przesusza skóry. Ma deliaktny kremowy zapach.
25 kwietnia 2026 o 22:15
Oczyszcza i rozświetla
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Jeden z lepszych kosmetyków do oczyszczania twarzy jaki miałam! Delikatny, dokładnie domywa resztki makijażu, a do tego subtelny efekt rozświetlenia, to coś co wyróżnia ten produkt na tle innych żeli, pianek i mleczek! Polecam ✨
23 kwietnia 2026 o 7:39
Nie dla mnie
Kupi ponownieNie
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Sięgnęłam po tę piankę z ciekawości i muszę przyznać, że ma swoje mocne strony, ale nie jest bez wad.
Na plus zdecydowanie wyróżnia się wydajność, naprawdę niewielka ilość wystarcza do umycia całej twarzy, więc opakowanie starcza na długo. Konsystencja jest przyjemna, kremowo-puszysta, a zapach bardzo delikatny i uprzyjemnia codzienne oczyszczanie. Produkt dobrze radzi sobie z usuwaniem codziennych zanieczyszczeń i resztek makijażu po całym dniu.
Niestety, po zmyciu zauważyłam na skórze charakterystyczne uczucie lekkiej, tłustawej warstwy. Z jednej strony daje to wrażenie nawilżenia (co może wynikać z obecności składników takich jak ceramidy czy emolienty), ale przy cerze mieszanej i problematycznej nie zawsze jest to komfortowe – momentami mam wrażenie, że skóra nie jest do końca „świeżo” oczyszczona.
Podsumowując: to przyjemny, wydajny produkt o ładnym zapachu i delikatnym działaniu, który sprawdzi się raczej u osób lubiących efekt otulenia i nawilżenia po myciu. Przy cerze mieszanej może jednak pozostawiać lekko obciążające wykończenie.
24 marca 2026 o 13:54
Mój faworyt do porannego mycia twarzy
Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
To zdecydowanie jedno z moich największych odkryć w pielęgnacji. Produkt ma początkowo kremową konsystencję, która po kontakcie z wodą zamienia się w delikatną, miękką pianę. Ma subtelny, kremowy zapach.
Stosuję ją głównie do porannego oczyszczania i w tej roli sprawdzała się znakomicie, świetnie radzi sobie ze zmywaniem wieczornej pielęgnacji. Po użyciu skóra jest czysta, odświeżona, miękka w dotyku i , co najważniejsze, bez uczucia ściągnięcia. Nie pojawiało się także zaczerwienienie ani podrażnienie, co przy mojej cerze bywa wyzwaniem.
Produkt tak bardzo przypadł mi do gustu, że bez wahania sięgnęłam po kolejne opakowanie. To jedna z tych pianek, które łączą delikatność z wysoką skutecznością.
Zalety:
Delikatny, kremowy i przyjemny zapach
Idealna do porannego oczyszczania twarzy
Skutecznie zmywa wieczorną pielęgnację
Pozostawia skórę dobrze oczyszczoną i miękką w dotyku
Nie powoduje uczucia ściągnięcia
Nie wywołuje zaczerwienienia ani podrażnień
Wady:
może nie przypaść do gustu osobom, które wolą mocniej pieniące się lub bardziej intensywne produkty
14 marca 2026 o 15:50
Fajna puszysta
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Opakowanie ma taką fajną holograficzną trójwymiarową grafikę. Pianka ma śliczny zapach i bardzo fajna puszystą konsystencję. Dobrze się pieni i bardzo dobrze oczyszcza skórę. Skóra po użyciu pianki jest mięciutka, wygładzona i nawilżona. Nie czuć uczucia ściągnięcia skóry i nie pojawia się wysyp krostek.
18 lutego 2026 o 16:24
Jest całkiem w porządku
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Mam cerę tłustą z rozszerzonymi porami oraz błyszczącą strefą T+trochę zaskórników otwartych, z małą skłonnością do niedoskonałości- wypryski drobne i sporadyczne przed okresem lub z powodu niewłaściwej pielęgnacji, podskórne gule praktycznie w ogóle.
Jednocześnie moja skóra twarzy jest dosyć wrażliwa, skłonna do alergii oraz rozszerzonych naczynek. Ostatnio także zauważam większe skłonności do jej wysuszania, zapewne w związku ze zbliżaniem się do 30stki.
To naprawdę przyjemny produkt do codziennego mycia twarzy(a kupiłam go głównie przez te urocze błyszczące wstawki na opakowaniu, chociaż cena i skład też były dla mnie ważne przy wyborze). Rzeczywiście ma w sobie coś z pianki, a mianowicie konsystencję lekkiego i puchatego, ale przy tym kremowego musu. Nie pieni się, ale też nie ma kłopotów z rozprowadzeniem go na skórze (warunek-dobrze zwilżona twarz i dłonie), trzeba też poświęcić trochę uwagi, aby go dokładnie spłukać.
Przy takiej gęstej formule opakowanie typu tubka stojąca na głowie, jest najsensowniejszym rozwiązaniem, pomaga zużyć zawartość do końca i bez męczenia się z wyciskaniem(plastik z którego jest wykonane opakowanie należy do tych bardziej miękkich).
Pachnie dosyć intensywnie, lekko słodko-mi przypomina to zapach Alterrowskiej serii do włosów Granat i Aloes :D
Tej pianki używam w obecnym sezonie zimowym gdy stosuję serum z retinolem, więc potrzebuję mycia łagodnego oraz nienaruszającego bariery hydrolipidowej. Bielenda w tej kwestii spełnia moje oczekiwania-myje łagodnie, nie przesusza ani nie ściąga skóry, nie powoduje też podrażnień czy uczuleń(czego trochę się bałam przy tak intensywnym zapachu kosmetyku), przy podrażnieniach oraz wysuszeniach sprawdza się bardzo dobrze. Jest delikatna dla okolic oczu-czasami przejeżdżałam tą pianką po nich, aby domyć z resztek tłustych produktów do demakijażu i nic nie piekło ani nie szczypało.
Oczyszczenie także mnie zadowala, aczkolwiek trochę mniej-buzia jest czysta i świeża, po zużyciu całej tubki(zajęło mi to niecałe 1,5 miesiąca stosowania rano i wieczorem) nie zauważyłam wysypu zaskórników czy podskórnych gul. Jednak mam wrażenie, że z większą ilością sebum czy filtrem SPF chociaż trochę niedokładnie rozpuszczonym przy demakijażu, to już sobie nie radzi, mam uczucie niedomycia wtedy.
Na takie łagodne mycie dla cer suchych i wrażliwych recenzowany produkt będzie idealny. Dla cer tłustych oraz zapychających się-bardziej na delikatne poranne oczyszczanie po nocy, wieczorem najlepiej sięgnąć po coś dogłębniej myjącego.
2 lutego 2026 o 20:50
Spoko
Kupi ponownieNie wiem
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Ogólnie to fajny produkt do mycia twarzy. Ma przyjemną mleczną konsystencję, dzięki czemu jest przyjemny w użytku. Plusem też napewno jest jego neutralny, delikatny i nie nachalny zapach, który powinien podpasować większości .Dobrze oczyszcza skórę i domywa resztki makijażu. Jedynym minusem jest uczucie delikatnego ściągnięcia na twarzy, które szybko znika wraz z nałożeniem następnych produktów w pielęgnacji. Myślę jednak że pomimo tego jest to nadal fajny i poprawny produkt do oczyszczania skóry.
30 stycznia 2026 o 18:07
kocham!!!
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
moja skóra: sucha, przesuszająca się w ciągu dnia, z lekkimi przebarwieniami
Ta pianka jest moim hitem!!! Kupiłam ją zupełnym przypadkiem- była na promocji w Rossmannie, mleczko z tej serii uwielbiam dlatego się skusiłam też na piankę.
Konsystencja jest jak lody waniliowe- delikatna, ale dość zbita chmurka. Produkt bardzo dobrze się pieni. Po nałożeniu na buzię mam wrażenie, że jest to pianka połączona z właściwościami kremu. Lubie jej używać zarówno rano jak i wieczorem. Rano wspaniale domywa resztki pielęgnacji z poprzedniego dnia. Wieczorem jest idealna na drugi etap oczyszczania, ale szczerze? Czasem używam jej solo gdy chce szybko zmyć makijaż i dobrze sobie z nim radzi, nawet z tuszem! Po osuszeniu twarzy nie odczuwam żadnego ściągnięcia! Za to dodaję ogromny plus, bo bardzo dużo produktów niestety to uczucie powoduje.
Produkt wystarcza na bardzo długi czas, jest bardzo wydajny. Naprawdę wystarczy malutka ilość aby umyć całą twarz.
Zapach jest bardzo delikatny, przyjemny jak inne produkty z tej serii. Opakowanie dzielnie służy, chociaż osobiście preferuję opakowania z pompką, jednak to tylko moje odczucia.
22 stycznia 2026 o 12:56
Wspaniała pianka, miłe odkrycie
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Jestem posiadaczką cery mieszanej.
Mleczna pianka do mycia twarzy była dla mnie bardzo miłym zaskoczeniem na każdym etapie użytkowania. Jej konsystencja była dla mnie nietypowa. Zbita kremowa pianka, z jaką wcześniej się nie spotkałam. Produkt nie pieni się na twarzy, nie szczypie w oczy i jest bardzo komfortowa w użytkowaniu. Skutecznie oczyszczał skórę rano, jak i wieczorem.
Po umyciu skóra była wyraźnie odświeżona, gładka wręcz nawilżona, bez uczucia ściągnięcia. Produkt nie wysusza cery, wręcz przeciwnie, co w moim przypadku było rzadko spotykanym efektem przy produktach myjących.
Pianka jest również wydajna, niewielka ilość wystarczy do dokładnego umycia twarzy, dzięki czemu produkt wystarczył mi na długo. Jeśli chodzi o zapach, jest on charakterystyczny dla całej tej serii. Początkowo nie do końca mi odpowiadał, jednak z czasem się do niego przyzwyczaiłam.
Skutecznie domywał ewentualne resztki makijażu (np. tusz do rzęs który pozostał w okolicy oka), jako końcowy etap oczyszczania po demakijaży. Nie stosowałam tego produktu jako jedynego produktu do demakijażu.
Nie zauważyłam żadnych minusów tego produktu. Jest skuteczny, wydajny i bardzo przyjemny w użytkowaniu, dlatego zdecydowanie planuję zakupić go ponownie.