WIZAŻ logo

Bielenda

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
  • 3 czerwca 2026 o 13:27
    Mocne krycie to za mało = ogromne rozczarowanie
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedna próbka
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Skuszona ogromną ilością pozytywnych opinii zdecydowałam się kupić ten podkład i niestety… na tym kończą się plusy. Produkt kompletnie nie spełnił moich oczekiwań i bardzo mnie zawiódł, szczególnie przy cerze tłustej. Podkład faktycznie ma bardzo mocne krycie — świetnie zakrywa zaczerwienienia, niedoskonałości i wygładza skórę, a pory są praktycznie niewidoczne. Konsystencja jest gęsta i treściwa, ale mimo tego dobrze rozprowadza się zarówno gąbeczką, pędzlem, jak i palcami. Na początku nawet spodobał mi się jego zapach, jednak po dłuższym używaniu stał się dla mnie bardzo męczący. Bywało tak, że po powrocie do domu od razu zmywałam makijaż, bo nie mogłam wytrzymać tego zapachu na twarzy. Niestety trwałość tego podkładu to dla mnie totalne rozczarowanie. Nawet po bardzo dobrym utrwaleniu makijaż roluje się, spływa i odbija przy dotknięciu. Po kilku godzinach mocno wyświecał się w strefie T i wymagał ciągłego przypudrowywania. Najgorzej wyglądał w okolicach nosa, załamań skóry i na brodzie — tam podkład zbierał się, rolował i po czasie tworzył bardzo nieestetyczną, przesuszoną warstwę. Kompletnie nie sprawdził się u mnie na co dzień, a tym bardziej na większe wyjścia czy w wyższych temperaturach. Szczerze mówiąc, bałabym się wyjść w nim na wieczorne imprezy, bo miałam wrażenie, że z każdą godziną wygląda coraz gorzej. Co ciekawe, kupiłam go również mojej mamie, która ma zupełnie inny typ cery, i u niej wyglądał dokładnie tak samo źle. Jedynymi plusami są cena oraz dostępność — na promocji można go kupić już za około 20–25 zł, a regularnie kosztuje około 40 zł i jest dostępny praktycznie w każdej drogerii. Ja testowałam najjaśniejszy odcień w okresie jesienno-zimowym, więc tym bardziej spodziewałam się lepszego efektu. Szczerze mówiąc, nie polecam. W podobnej cenie można znaleźć zdecydowanie lepsze podkłady, które wyglądają bardziej naturalnie, lepiej się utrzymują i nie sprawiają tylu problemów w ciągu dnia. Wiele kobiet porównywało ten podkład z Estee Lauder Double Wear, ale moim zdaniem nie powinno się ich porównywać. Są to dwa zupełnie różne podkłady i niestety Bielenda musi jeszcze dużo popracować nad formułą, aby stworzyć tak idealny podkład jak Estee Lauder.
    Zalety:
    • Zalety:
    • bardzo mocne krycie
    • dobrze zakrywa zaczerwienienia i niedoskonałości
    • wygładza skórę i optycznie zmniejsza pory
    • gęsta, wydajna konsystencja
    • duża dostępność w drogeriach
    • atrakcyjna cena na promocjach
    Wady:
    • Wady:
    • bardzo słaba trwałość mimo utrwalenia
    • roluje się i spływa po kilku godzinach
    • odbija się przy dotknięciu
    • mocno wyświeca strefę T
    • wymaga częstego przypudrowywania
    • zbiera się przy nosie i załamaniach skóry
    • pozostawia nieestetyczną, przesuszoną warstwę
    • zapach po czasie staje się męczący
    • nie sprawdza się przy cerze tłustej
    • wygląda niekorzystnie również na innych typach cery
    • są lepsze podkłady w podobnej cenie
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 24 maja 2026 o 14:10
    Podkład jest idealny do mojej cery
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Ten podkład jako jeden z niewielu sprawdził się na mojej skórze -Cera mieszana. Bardzo mi się podoba efekt lekko satynowy. Nie zdziera się w okolicach nosa - miałam zawsze z tym problem.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    18 maja 2026 o 1:57
    Super podkład
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Jestem bardzo zadowolona z tego podkładu. Ma świetne krycie – skutecznie zakrywa niedoskonałości, zaczerwienienia i wyrównuje koloryt skóry, a jednocześnie wygląda naturalnie. Utrzymuje się na twarzy przez cały dzień, nie ściera się i nie zbiera w załamaniach. Dodatkowo wygładza cerę i daje bardzo estetyczne wykończenie. Zdecydowanie polecam osobom, które szukają trwałego i mocno kryjącego podkładu.
    Zalety:
    • Naturalnie wygląda na twarzy, mimo mocnego krycia.
    • Łatwo się rozprowadza i dobrze stapia ze skórą.
    • Nie waży się i nie zbiera w załamaniach.
    • Wydajny – niewielka ilość wystarcza na całą twarz.
    • Komfortowy w noszeniu, nie daje uczucia ciężkości.
    • Dobrze matuje, ale nie przesusza skóry.
    • Ma estetyczne i eleganckie opakowanie.
    Wady:
    • Przy nałożeniu zbyt dużej ilości może wyglądać ciężko na skórze.
  • 15 maja 2026 o 21:17
    Jest naprawdę kryjący
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktutydzień
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Zachęciła mnie cena w Rossmann 14.05.2026 Był w dobrej promocji więc pomyślałam „ teraz albo nigdy” Odcień najjaśniejszy bo jestem bladziochem Pasuje- nie waży się. Nakładałam palcami w samochodzie więc nie było to zbyt profesjonalne ale trzymał się cały dzień i mimo to wyglądał dobrze bez poprawiania
    Zalety:
    • Wydajny
    • Naprawdę kryje
    Wady:
    • Trochę jednak ciężki
    • Zapycha pory
  • 2 maja 2026 o 14:51
    Krycie vs. naturalność
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Szukanie podkładu, który jednocześnie zakryje moje zaczerwienienia i nie stworzy na twarzy ciężkiej skorupy, to nie lada wyzwanie. Po sukcesach i porażkach z innymi markami, postanowiłam dać szansę Bielendzie i ich serii Skin Perfection. Obietnica "kryjąco-wygładzający" brzmiała jak coś, czego moja cera aktualnie potrzebuje. Zacznę od aplikacji: podkład ma dość gęstą, treściwą konsystencję, ale o dziwo całkiem sprawnie rozprowadza się po twarzy. Już jedna cienka warstwa bardzo ładnie wyrównuje koloryt i przykrywa drobne niedoskonałości. Jeśli chodzi o to obiecywane wygładzenie – faktycznie, pory stają się mniej widoczne, a skóra wygląda na taką "wyphotoshopowaną" zaraz po nałożeniu. Jednak, żeby nie było zbyt kolorowo, mam do niego jedno małe "ale". Mimo że efekt wygładzenia jest super, to podkład jest dość wyczuwalny na twarzy. Nie jest to lekki krem CC, do którego się ostatnio przyzwyczaiłam, ale konkretny zawodnik. Po kilku godzinach noszenia, zwłaszcza w cieplejsze dni, czuję potrzebę przypudrowania strefy T, bo podkład zaczyna się lekko wyświecać. Dodatkowo, trzeba uważać z ilością – jeśli nałoży się go odrobinę za dużo, potrafi wejść w załamania i podkreślić suchość, o której istnieniu nawet nie wiedziałam. To dobry produkt na "większe wyjścia", kiedy potrzebuję idealnej cery na zdjęciach, ale na co dzień wolę chyba coś lżejszego.
    Zalety:
    • Już niewielka ilość produktu wystarczy, by ukryć zaczerwienienia i przebarwienia bez konieczności używania mocnego korektora
    • Podkład faktycznie optycznie zmniejsza widoczność porów i wyrównuje strukturę skóry
    • Dobry stosunek jakości do ceny
    Wady:
    • Formuła jest dość bogata, co może obciążać cerę tłustą i skłonną do zapychania przy codziennym stosowaniu
    • Wymaga dobrego przypudrowania

szukaj