WIZAŻ logo
Balsamy do ciała

Rituals The Ritual of Yozakura, Whipped Body Cream Nawilżająca śmietanka do ciała

4,4 (5)

• 14 sierpnia 2026 o 21:43
    Regeneracja po słońcu, którą naprawdę było widać i czuć
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Krem dostałam w prezencie tuż po powrocie z wakacji i trudno było o lepszy moment na jego przetestowanie. Słońce i częste kąpiele w morzu sprawiły, że moja skóra stała się bardzo sucha, szorstka, napięta i zaczęła się łuszczyć. Początkowo najbardziej ucieszył mnie zapach, ale ostatecznie to działanie kremu zrobiło na mnie największe wrażenie. Stosowałam go codziennie po wieczornym prysznicu przez około miesiąc. Już po kilku dniach zauważyłam, że skóra jest wyraźnie bardziej miękka, a uczucie napięcia stopniowo znika. Łuszczenie szybko się zmniejszyło, aż w końcu całkowicie ustąpiło. Nie był to więc tylko chwilowy efekt wygładzenia zaraz po aplikacji. Przy regularnym stosowaniu skóra rzeczywiście zaczęła wyglądać i zachowywać się lepiej. Konsystencja jest gęsta, ale jednocześnie puszysta i przypomina ubity krem. Produkt dobrze rozprowadza się na skórze, szczególnie gdy nakładam go na lekko wilgotne ciało. Nie wchłania się tak błyskawicznie jak lekkie mleczko, potrzebuje krótkiej chwili, ale nie pozostawia nieprzyjemnej, tłustej ani lepkiej warstwy. Skóra jest po nim gładka, elastyczna i przyjemnie otulona. Producent deklaruje nawilżenie do 48 godzin. Ponieważ używałam kremu codziennie, nie potrafię uczciwie potwierdzić pełnych dwóch dni bez kolejnej aplikacji. Mogę natomiast powiedzieć, że przy regularnym stosowaniu poradził sobie z przesuszeniem znacznie lepiej niż wiele lżejszych balsamów. Zapach jest ciepły, słodki i kwiatowo-bursztynowy, z wyczuwalną nutą wiśni. Nie kojarzy mi się jednak z cukierkowym aromatem. Jest bardziej głęboki, otulający i zdecydowanie wieczorowy. Przez kilka godzin pozostaje na skórze, dlatego dla mnie krem pełni też funkcję delikatnie perfumowanego kosmetyku. Osoby wrażliwe na intensywne kompozycje zapachowe powinny jednak wziąć to pod uwagę. Moja wersja ma 150 ml i znajduje się w miękkiej tubie. Takie opakowanie jest wygodne, higieniczne i znacznie praktyczniejsze w podróży niż ciężki słoiczek. Krem jest również wydajny, ponieważ do rozprowadzenia na skórze wystarcza niewielka ilość. W składzie znajdziemy między innymi glicerynę, masło shea oraz oleje ze słonecznika, baobabu i fermentowanego krokosza barwierskiego. Przy mojej przesuszonej skórze ta odżywcza formuła naprawdę zdała egzamin. Minusem pozostaje wysoka cena, ale ze względu na działanie, wydajność i wyjątkowy zapach chętnie kupiłabym go ponownie, najlepiej w zestawie lub podczas promocji.
    Zalety:
    • szybko poprawił kondycję przesuszonej skóry
    • pomógł całkowicie wyeliminować łuszczenie
    • dobrze nawilża, zmiękcza i wygładza
    • ma puszystą, łatwą do rozprowadzenia konsystencję
    • nie pozostawia tłustej ani lepkiej warstwy
    • piękny, długo wyczuwalny zapach
    • wygodna i higieniczna tuba
    • dobra wydajność
    Wady:
    • wysoka cena
    • intensywny zapach może nie odpowiadać każdemu
    • potrzebuje krótkiej chwili na pełne wchłonięcie
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
    10 lipca 2026 o 11:31
    Efekt aksamitnej skóry, krótkotrwały efekt nawilżenia
    Kupi ponownieNie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Seria Yozakura to moja ulubiona linia zapachowa marki Rituals. Miałam dość wysokie oczekiwania względem tego kremu, ponieważ opinie są dość wysokie. Rozczarowanie przyszło niesamowicie szybko. Krem w moim odczuciu ma dość "tępą" konsystencję, przez co sama czynność balsamowania ciała sprawiała, że rzadziej sięgałam po ten produkt a zamiast tego wybierałam inny drogeryjny. Zapach nie utrzymywał się zbyt długo na skórze a szkoda, bo znacząco podniósłby on końcową ocenę produktu oraz wpłynąłby na moją decyzję dotyczącą tego czy kupić ponownie ten produkt. Chociaż skóra po zastosowaniu była aksamitnie miękka, jednakże ten efekt nie utrzymywał się zbyt długo. Posmarowana wieczorem skóra, rano już wydawała się sucha. Być może komuś przyda się ten krem w letnich miesiącach, ale uważam, że są równie inne lekkie kremy w dużo przystępniejszej cenie oraz pozostawiające lepszy efekt nawilżenia.
    Zalety:
    • uczucie aksamitnej skóry po użyciu
    Wady:
    • krótkotrwały efekt nawilżenia
    • tępa konsystencja
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • 25 maja 2026 o 23:01
    Przepiękny zapach i nawilża!
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Mam ten Balsam już długi czas i stosuję go regularnie. Jest on naprawdę warty uwagi. Przepięknie pachnie i idealnie komponuje się z innymi produktami z fioletowej serii rituals. Jest on naprawdę nawilżający i na pewno kupię go ponownie, ale niestety uważam że jest on za drogi. mimo tej ceny kupię go ponownie.
    Zalety:
    • Przepiękny zapach i nawilżanie
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    18 maja 2026 o 14:53
    Rituals stał się moją ulubioną marką do pielęgnacji ciała
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    The Ritual of Yozakura Whipped Body Cream tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że Rituals zostanie moją ulubioną marką do pielęgnacji ciała ❤️ Uwielbiam ich produkty za piękne, dopracowane zapachy i przyjemność używania, a seria totalnie skradła moje serce. Najbardziej do gustu przypadły mi właśnie czerwone i fioletowe linie są kobiece, otulające i naprawdę wyjątkowe.Sam krem ma cudowną, lekką i puszystą konsystencję, która szybko się wchłania, ale zostawia skórę miękką, gładką i dobrze nawilżoną. Zapach długo utrzymuje się na ciele i daje takie małe domowe SPA przy każdym użyciu. Dodatkowo opakowanie wygląda pięknie i luksusowo.To jeden z tych produktów, do których aż chce się wracać i który sprawia, że codzienna pielęgnacja staje się przyjemnym rytuałem.Jedyny minus to cena, ale moim zdaniem produkt jest wart swojej jakości. Zdecydowanie jeden z przyjemniejszych kremów do ciała, jakie miałam ❤️
    Zalety:
    • piękny, trwały zapach
    • lekka i puszysta konsystencja
    • dobrze nawilża i wygładza skórę
    • szybko się wchłania
    • luksusowe opakowanie ❤️
  • 27 lutego 2026 o 15:12
    Dla skóry normalnej jak najbardziej
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Śmietanka trafiła do mnie jako element zestawu który sprezentowały mi na urodziny koleżanki. Bardzo się ucieszyłam ponieważ bardzo lubię tą markę. Używam tego produktu już ponad miesiąc i przyznam, że to fajny produkt pod warunkiem, że tak jak ja posiadacie skórę normalną. Jej działanie pielęgnacyjne jest na tyle delikatne, że dla skóry suchej może to być po prostu za słaby produkt. Jako, że moja śmietanka to cześć zestawu nie mam jej w takim słoiczku jak widać na zdjęciu podglądowym. Moje 100 ml jest ukryte w miękkiej plastikowej tubie. Ma ciemno fioletowy odcień. Całości dopełniają estetyczne napisy. Jedyny minus to zakręcana zakrętka- wolę te na zatrzask. Poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń. Jest to śmietanka wiec spodziewałam się dość lekkiej wręcz płynnej jak na przykład w mleczku do ciała konsystencji. Przy pierwszym użyciu byłam więc mocno zaskoczona, że to tak gęsty krem. Jak dla mnie to właśnie treściwy krem a nie śmietanka. Barwa produktu to biel a jeśli chodzi o zapach to ku mojemu zdziwieniu jest on o wiele delikatniejszy niż w piance pod prysznic z tej serii. Zazwyczaj to właśnie produkty do mycia ciała mają delikatniejsze zapachy niż te do pielęgnacji a tutaj jest zupełnie na odwrót. Tutaj aromat jest o wiele delikatniejszy i bardziej stonowany. Czuć kremowa wiśnie co prawda ale mało intensywnie. Na ciele również nie wyczuwam tego zapachu jakoś szczególnie długo. Mimo, że konsystencja jest dość gęsta to nie mam żadnych problemów z rozprowadzeniem produktu po ciele. Nie roluje się, nie grudkuje i nie jest oblepiający. Trzeba jedynie uważać z ilością, gdyż może leciutko bielić gdy nałożymy w nadmiarze. Jak już wspomniałam na początku, jestem posiadaczka skóry normalnej także potrzebuje jedynie optymalnego nawilżenia i te jest mi w stanie zapewnić praktycznie każdy balsam czy masło drogeryjne. Tutaj nie jest źle - poziom nawilżenia jest jak najbardziej w porządku i utrzymuje się on u mnie przez cały okres stosowania produktu. Dodatkowo delikatnie zmiękcza i wygładza skórę. Można go z powodzeniem użyć bezpośrednio po depilacji bez obaw o to, że wywoła pieczenie. Wydajność jak najbardziej w porządku - po miesiącu zużyłam połowę. Nie jest to może najlepszy produkt jaki ma w ofercie ta marka ale całkiem przyjemny. Miło się go stosuje ale jednak gdybym chciała sobie kupić jakiś balsam nawilżający tej marki to postawię jednak na inny wariant zapachowy.
    • szybko się wchłania
    • delikatnie nawilża
    • wygładza i zmiękcza
    Wady:
    • bardzo delikatny zapach który szybko wietrzeje

szukaj