Kupi ponownieTak
Liczba zużytych opakowańjedna próbka
Od kiedy używasz produktumiesiąc
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
wraz z początkiem tygodnia przychodzę do Was z opinią o kolagenie Salvitis Pure Collagen 5 000, który reguluje stosuję od około miesiąca. Myślę, że warto zadbać o siebie od wewnątrz.
Kolagen rybi Peptan F charakteryzuje się prostym i czystym składem, pozbawionym dodatków, takich jak barwniki czy witaminy, co ma dla mnie szczególne znaczenie, bo skład to jednak priorytetowa kwestia. Stanowi to też jego zaletę, zwłaszcza w przypadku łączenia go z innymi suplementami, gdyż umożliwia swobodne dostosowanie dawkowania. Preparat dobrze rozpuszcza się w wodzie i może mieć delikatnie wyczuwalny rybny posmak, który można zniwelować, dodając witaminę C lub połączyć z sokiem, jogurtem lub koktajlem. Przyznam, że ja tego posmaku nie wyczuwam, ale mój mąż, który skusił się na ten suplement, już tak. Jest to produkt przeznaczonym dla osób, które chcą wspierać kondycję skóry, włosów i paznokci, a także w umiarkowanym stopniu zadbać o stawy. Mnie najbardziej zależało na tym ostatnim, na wspomaganiu stawów. Kolagen jest wygodny w stosowaniu, nie ma intensywnego zapachu ani smaku, a pierwsze efekty regularnej suplementacji pojawiają się po kilku tygodniach. Kolagen występuje w formie proszku, a jego opakowanie wyróżnia się estetycznym wyglądem oraz praktycznością, co doceniam, bo estetyka jest dla mnie ważna. W zestawie znajduje się miarka umożliwiająca precyzyjne odmierzenie dziennej porcji. Po niespełna miesiącu stosowania nie zaobserwowano spektakularnych efektów, jednak zauważalna była poprawa elastyczności i nawilżenia suchej, wymagającej skóry. Dodatkowo włosy, które wcześniej miałam przesuszone, teraz zyskały blasku i w mniejszym stopniu mi wypadają. Moje włosy po okresie ciąży - mimo że minęło już niemal pięć lat - nie wróciły do dawnej kondycji. Stały się przesuszone, łamliwe, puszące się i wyraźnie cieńsze. Stosuję różne kosmetyki do pielęgnacji włosów oraz suplementy diety, jednak dopiero po rozpoczęciu suplementacji kolagenem zauważyłam wyraźną poprawę. Włosy zyskały większy blask i sprawiają wrażenie lepiej odżywionych. Co istotne, ich wypadanie uległo zmniejszeniu. Dodam, że mam specyficzny typ włosów - kręcone i skłonne do puszenia - dlatego tym bardziej cieszę się z osiągniętych efektów.
Do wad produktu zaliczam relatywnie wysoką cenę rynkową, a trzeba mieć na uwadze, że w celu uzyskania bardziej wyraźnych rezultatów konieczna jest dłuższa suplementacja, przy czym dostępne są również tańsze preparaty, które mogą przynosić szybsze i bardziej zauważalne efekty.
- Skuteczność