WIZAŻ logo
Pianki do mycia twarzy

Cetaphil Hydrating Foaming Cream Cleanser Kremowa pianka oczyszczająca do twarzy

4,9 (157)
3 hity!

Gemini
allegro

• star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    23 marca 2026 o 8:05
    Delikatne oczyszczanie bez przesuszenia – idealny na co dzień
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Cetaphil Hydrating Foaming Cream Cleanser otrzymałam w ramach nagrody jako Recenzentka Miesiąca na Wizaz.pl. Używam go od kilku tygodni i bardzo polubiłam go za jego przewidywalność i łagodność. To produkt, po który sięgam bez zastanowienia, szczególnie wtedy, kiedy moja skóra jest bardziej wrażliwa albo przesuszona. Konsystencja jest ciekawa — na początku kremowa, a pod wpływem wody zamienia się w lekką, delikatną piankę. Nie jest to typowa „puszysta” piana, raczej subtelna emulsja, która dobrze rozprowadza się na twarzy i łatwo spłukuje. Mam cerę bardzo wrażliwą i reaktywną, więc szybko widzę, kiedy coś mi nie służy — pojawia się zaczerwienienie, pieczenie albo uczucie „ściągnięcia”. W przypadku tego produktu nic takiego się nie wydarzyło. Nawet przy gorszych dniach skóry (kiedy jest bardziej przesuszona albo podrażniona) mogłam go używać bez obaw. Skóra po myciu jest spokojna, bez napięcia, nie pojawia się pieczenie ani dyskomfort. Przy mojej cerze to duży plus, bo wiele produktów oczyszczających niestety pogarsza ten problem. Dobrze radzi sobie z codziennym oczyszczaniem i lekkim makijażem. Przy pełnym makijażu stosuję go jako drugi etap — i w tej roli sprawdza się bardzo dobrze. Podsumowując - bardzo dobry, łagodny produkt do codziennego oczyszczania, szczególnie dla osób z cerą wrażliwą, suchą lub reaktywną. Nie podrażnia, nie wysusza i daje poczucie komfortu po użyciu. Polecam!
    Zalety:
    • bardzo delikatny, odpowiedni dla skóry wrażliwej i reaktywnej
    • nie powoduje pieczenia ani zaczerwienienia
    • nie narusza bariery skóry, nie daje uczucia ściągnięcia
    • przyjemna kremowo-piankowa konsystencja
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    4 lutego 2026 o 11:38
    Kremowe oczyszczanie, które nie wysusza skóry
    Liczba zużytych opakowańjedna próbka
    Od kiedy używasz produktupróbka
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Hydrating Foaming Cream Cleanser ma kremową konsystencję, która w kontakcie z wodą zamienia się w lekką piankę. Dokładnie oczyszcza skórę z zanieczyszczeń, sebum i makijażu, a jednocześnie pozostawia ją miękką, nawilżoną i ukojona. Po użyciu nie odczuwam ściągnięcia ani dyskomfortu, co często zdarza mi się przy innych żelach do mycia. Produkt ma bardzo delikatny, praktycznie niewyczuwalny zapach, dzięki czemu dobrze sprawdza się przy cerze wrażliwej. Skóra po umyciu wygląda świeżo i zdrowo, bez efektu przesuszenia. To świetny wybór dla osób z cerą normalną, suchą lub wrażliwą, które szukają łagodnego, ale skutecznego oczyszczania.
  • 28 stycznia 2026 o 19:11
    Świetna pianka
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktupróbka
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Drugim testowanym produktem była Cetaphil Hydrating Foaming Cream Cleanser – kremowa pianka oczyszczająca, która okazała się moim faworytem w tej trójce. Jej konsystencja jest niezwykle przyjemna, delikatna i komfortowa w użyciu. Pianka skutecznie oczyszcza skórę z codziennych zanieczyszczeń i makijażu, jednocześnie nie wysuszając jej i nie powodując podrażnień, nawet w okolicach oczu. Po umyciu skóra pozostaje miękka, nawilżona i bez uczucia napięcia. Bardzo doceniam neutralny, prawie niewyczuwalny zapach oraz praktyczne opakowanie z pompką. Minusem może być to, że przy cerze bardzo tłustej lub przy intensywnym makijażu produkt może wymagać wsparcia dodatkowego środka oczyszczającego, a sama pianka również nie daje obfitej piany, co nie każdemu będzie odpowiadać.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • 28 stycznia 2026 o 7:08
    Komfortowe oczyszczanie bez wysuszenia skóry
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Ma kremową, przyjemną konsystencję, która pod wpływem wody delikatnie się pieni, tworząc miękką piankę. Kosmetyk jest bezzapachowy, co zdecydowanie działa na jego korzyść i minimalizuje ryzyko podrażnień. Po umyciu skóra jest dokładnie oczyszczona, ale jednocześnie miękka i elastyczna, bez potrzeby natychmiastowego sięgania po krem. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam poprawę komfortu skóry oraz mniejszą skłonność do przesuszeń. Opakowanie z pompką jest praktyczne i pozwala łatwo dozować odpowiednią ilość produktu. To bardzo dobry wybór do codziennego oczyszczania dla osób z cerą suchą, normalną i wrażliwą, które cenią prostą, dermatologiczną pielęgnację bez zbędnych dodatków.
  • 26 stycznia 2026 o 18:19
    Fajny produkt ale nie dla mnie.
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Produkt dobrze domywał skórę i skutecznie usuwał zanieczyszczenia oraz resztki makijażu, co na pewno jest jego zaletą. Po umyciu twarzy czułam, że skóra jest dokładnie oczyszczona. Niestety, przy mojej wrażliwej i trądzikowej cerze pojawiły się też minusy. Preparat był dość ciężki do całkowitego zmycia z twarzy, co powodowało dyskomfort. Dodatkowo zapach był bardzo intensywny i dla mnie zbyt mocny, co przy dłuższym stosowaniu mogłoby być męczące. Produkt spełnia swoją funkcję oczyszczającą, ale zapach i konsystencja nie do końca mi odpowiadały.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty

szukaj