WIZAŻ logo
Serum do włosów

Schwarzkopf Gliss Scalp Balance, 2% Oil Control Complex, Purifying Serum Głęboko oczyszczające serum do skóry głowy przetłuszczającej się

4,7 (105)
1 hit!

• 8 czerwca 2026 o 15:09
    Skuteczne odświeżenie skóry głowy
    Liczba zużytych opakowańjedna próbka
    Od kiedy używasz produktupróbka
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Mam włosy cienkie, z tendencją do szybkiego przetłuszczania się u nasady, dlatego zawsze szukam produktów, które pomogą mi wydłużyć świeżość fryzury. Serum Scalp Balance 2% Oil Control Complex bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Produkt ma lekką, wodnistą konsystencję, dzięki czemu łatwo rozprowadza się na skórze głowy i nie obciąża włosów. Zapach jest delikatny i świeży, a wygodne opakowanie ułatwia aplikację. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam, że skóra głowy jest lepiej oczyszczona, mniej się przetłuszcza, a włosy dłużej zachowują świeżość i objętość. Nie powodował podrażnień ani uczucia ściągnięcia skóry. Dodatkowo włosy wyglądały na bardziej odbite od nasady. To ciekawa propozycja dla osób z przetłuszczającą się skórą głowy, które chcą ograniczyć częstotliwość mycia włosów.
  • 6 czerwca 2026 o 8:09
    Skuteczne serum na przetłuszczającą się skórę głowy
    Liczba zużytych opakowańjedna próbka
    Od kiedy używasz produktupróbka
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Bardzo dobry produkt do skóry głowy skłonnej do przetłuszczania. Po kilku zastosowaniach zauważyłam, że włosy dłużej pozostają świeże, a skóra głowy jest oczyszczona i mniej obciążona. Serum ma lekką konsystencję, łatwo się aplikuje i nie powoduje podrażnień. Dodatkowym plusem jest uczucie odświeżenia po użyciu. Polecam osobom, które zmagają się z nadmiernym przetłuszczaniem skóry głowy.
  • 5 czerwca 2026 o 14:32
    Serum do zadań specjalnych
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Bardzo przyjemne serum do przetłuszczającej się skóry głowy. Odświeża, nie obciąża włosów i pomaga dłużej zachować świeżość u nasady. Włosy wyglądają lekko i estetycznie nawet między myciami. Zdecydowanie produkt wart wypróbowania.
  • 5 czerwca 2026 o 13:20
    Scalp Balance, 2% Oil Control Complex, Purifying Serum
    Kupi ponownieNie wiem
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Ten serum do skóry głowy daje wyraźnie „dermokosmetyczne” pierwsze wrażenie – bardziej jak produkt pielęgnacyjny z aptecznym kierunkiem niż zwykła wcierka. Konsystencja jest lekka, wodno-żelowa i dobrze rozprowadza się przy skórze głowy, nie obciążając włosów u nasady. Najmocniejszy punkt to efekt świeżości skóry głowy. Po aplikacji czuć delikatne, chłodzące odświeżenie i „oczyszczenie”, które szczególnie dobrze sprawdza się przy tendencji do przetłuszczania. 2% Oil Control Complex faktycznie daje wrażenie ograniczenia nadmiernego sebum – włosy u nasady wyglądają świeżej i mniej szybko tracą lekkość, zwłaszcza w pierwszych godzinach po użyciu. W codziennym stosowaniu serum najlepiej działa jako wsparcie między myciami włosów, a nie jako produkt zastępujący szampon. Przy regularnym używaniu można zauważyć, że skóra głowy mniej „przyspiesza” przetłuszczanie, ale efekt nie jest całkowicie długotrwały – wymaga systematyczności. Plusy: * lekkie, nieobciążające włosów * szybkie uczucie świeżości skóry głowy * widoczne ograniczenie przetłuszczania u nasady * wygodna aplikacja (punktowa, bez tłustości) Minusy: * efekt zależny od regularności stosowania * nie zastępuje dokładnego oczyszczenia szamponem * przy bardzo tłustej skórze efekt może być umiarkowany Podsumowanie: Scalp Balance 2% Oil Control Complex Purifying Serum to dobre, lekkie wsparcie dla przetłuszczającej się skóry głowy – działa najlepiej jako codzienny „reset świeżości” między myciami, a nie jako szybkie rozwiązanie problemu.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    5 czerwca 2026 o 10:27
    Produkt idealny dla włosów przetłuszczających się
    Kupi ponownieNie wiem
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Jest to produkt który sprawdza się dobrze przy moich przetłuszczających się włosach. Stosuje go przed myciem, dzięki czemu mogę zadbać o skórę głowy bez ryzyka ze produkt zostanie na włosach. Brakuje na opakowaniu jakiejś instrukcji użycia, więc używam na czuja w zakresie czasu, jaki trzymać produkt etc. :) Poza tym, produkt ma bardzo przyjemny zapach i daje fajny efekt oczyszczenia i lekkiego uniesienia włosów.

szukaj