Nasz dermokosmetyk jest ultralekki i intensywnie nawadnia dając efekt mokrej skóry bez błyszczenia i bez uczucia tłustości.
Dzięki klinicznej formule z innowacyjnym peptydem salicylowym i duo cynkiem widocznie redukuje niedoskonałości i ogranicza ich powstawanie.
Działa regulująco, matująco i nawilżająco, przywracając skórze naturalną równowagę bez obciążenia i efektu przesuszenia.
Jest odpowiedni od 12 roku życia. Przebadany klinicznie, dermatologicznie i alergologicznie.
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
3 czerwca 2026 o 9:39
Dobry krem ale przesusza
Kupi ponownieNie
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Krem jest całkiem dobry, szczególnie dla cery tłustej. Zauważyłam, że po regularnym stosowaniu skóra mniej się świeciła i pojawiało się mniej niedoskonałości. Dobrze sprawdzał mi się głównie na czole, gdzie mam najbardziej problematyczną i tłustą skórę. Niestety na pozostałych partiach twarzy trochę za bardzo wysuszał, dlatego odejmuję jedną gwiazdkę. Minusem jest też zapach dla mnie był dość dziwny i niezbyt przyjemny. Mimo wszystko uważam, że warto wypróbować, jeśli macie tłustą cerę i zależy Wam na ograniczeniu przetłuszczania.
26 maja 2026 o 20:32
Ultralekki i skuteczny – idealny mat pod makijaż dla cery z niedoskonałościami!
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Mam cerę mieszaną z tendencją do błyszczenia, dlatego ten ultralekki krem-żel od Tołpy okazał się dla mnie strzałem w dziesiątkę.
Kosmetyk ma higieniczne opakowanie z pompką oraz bardzo świeży zapach. Jego wodno-żelowa konsystencja wchłania się błyskawicznie, nie pozostawiając lepkiej warstwy. Krem świetnie sprawdza się jako baza pod makijaż – podkład wygląda na nim nienagannie przez cały dzień.
Dzięki PepBHA i cynkowi produkt reguluje wydzielanie sebum, delikatnie matuje strefę T i pomaga wyciszać niedoskonałości. Jednocześnie daje optymalne nawilżenie i co najważniejsze – nie zapycha porów. Skóra jest po nim gładka i świeża. Bardzo polecam!
26 maja 2026 o 19:33
Mega lekki, a skóra wygląda dużo lepiej!!
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Ten krem-żel naprawdę bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Mam cerę mieszaną, która łatwo się przetłuszcza i często źle reaguje na cięższe kremy, dlatego tak lekka formuła była dla mnie idealna. Produkt szybko się wchłania, nie klei się i daje przyjemne uczucie świeżości.
Najbardziej podoba mi się to, że dobrze nawilża, ale jednocześnie nie obciąża skóry i nie powoduje większego świecenia w ciągu dnia. Przy regularnym używaniu moja cera wyglądała bardziej zdrowo i była bardziej wygładzona. Świetnie sprawdzał się też pod makijaż. Duży plus za wygodne opakowanie i wydajność. Na pewno wrócę do tego produktu jeszcze nie raz!
26 maja 2026 o 7:30
Zdecydowanie warty
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Tołpa Dermo Face Sebio Start Ultralekki krem-żel to świetna propozycja dla osób z cerą mieszaną, tłustą lub problematyczną. Produkt ma bardzo lekką konsystencję, dzięki czemu szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Już po kilku użyciach można zauważyć, że twarz wygląda świeżej, a skóra jest lepiej nawilżona i mniej się błyszczy.
Dużym plusem kremu jest to, że dobrze reguluje wydzielanie sebum, jednocześnie nie przesuszając skóry. Dzięki temu sprawdza się zarówno na dzień, jak i pod makijaż. Formuła jest delikatna i komfortowa, dlatego produkt może być stosowany także przez osoby ze skórą wrażliwą.
Krem-żel ma wygodne opakowanie i jest wydajny, ponieważ niewielka ilość wystarcza na pokrycie całej twarzy. Dodatkowo nie zapycha porów i pomaga utrzymać skórę w dobrej kondycji przy regularnym stosowaniu.
Podsumowując, Tołpa Dermo Face Sebio Start Ultralekki krem-żel to lekki, skuteczny i komfortowy kosmetyk do codziennej pielęgnacji, szczególnie polecany dla osób walczących z nadmiernym błyszczeniem skóry i niedoskonałościami.
25 maja 2026 o 17:41
Świetne działanie
Tytuł recenzji:
Świetne działanie i przyjemne użytkowanie
Treść recenzji:
Mam cerę mieszaną i dość wrażliwą, dlatego zawsze ostrożnie podchodzę do nowych kosmetyków. Ten produkt bardzo pozytywnie mnie zaskoczył już od pierwszego użycia. Ma przyjemną konsystencję, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, nie pozostawiając tłustej ani lepkiej warstwy. Zapach jest delikatny i niedrażniący, co jest dla mnie dużym plusem.
Po kilku tygodniach regularnego stosowania zauważyłam poprawę kondycji skóry – stała się bardziej nawilżona, miękka i wygląda zdrowiej. Produkt nie zapchał mnie ani nie spowodował podrażnień. Opakowanie jest wygodne i estetyczne, dzięki czemu aplikacja jest szybka i higieniczna. Moim zdaniem to bardzo dobry kosmetyk w swojej kategorii cenowej i chętnie sięgnę po niego ponownie.
25 maja 2026 o 12:39
Idealne nawilżenie dla cery mieszanej – lekki, szybko się wchłania i nie zapycha!
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Moja cera jest klasycznie mieszana – ma tendencję do błyszczenia w strefie T oraz do powstawania niedoskonałości, a jednocześnie bywa przesuszona na policzkach. Znalezienie kremu, który nawilży, a jednocześnie nie obciąży skóry, to zawsze wyzwanie. Ten ultralekki krem-żel od Tołpy okazał się absolutnym strzałem w dziesiątkę i na stałe zagości w mojej kosmetyczce!
Zgodnie z nazwą, konsystencja produktu to faktycznie leciutki, niemal wodnisty krem-żel. Rozprowadza się na twarzy z ogromną łatwością i wchłania dosłownie w kilkanaście sekund. Nie zostawia po sobie lepkiej czy tłustej warstwy, dając naturalne, satynowe wykończenie. Dzięki temu jest to genialny kosmetyk pod makijaż – podkład trzyma się na nim bez zarzutu, nie roluje się i nie wyświeca w ciągu dnia szybciej niż zwykle.
Zapach jest bardzo delikatny, świeży i przyjemny, co umila poranną pielęgnację. Opakowanie jest estetyczne, bardzo wygodne i pozwala na higieniczne dozowanie produktu.
Działanie oceniam na piątkę. Krem rewelacyjnie nawilża skórę i znosi uczucie ściągnięcia po myciu, zupełnie jej przy tym nie zapychając. Po kilku tygodniach regularnego stosowania zauważyłam, że moja cera jest uspokojona, miękka, a wydzielanie sebum jest lekko wyregulowane. Zdecydowanie polecam ten produkt osobom z cerą tłustą, mieszaną i skłonną do trądziku, które potrzebują solidnej dawki nawilżenia w bezproblemowej, ultralekkiej formie.
25 maja 2026 o 11:32
Cudowne uczucie
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Mam cerę mieszaną, skłonną do przetłuszczania w strefie T i pojawiania się niedoskonałości. Dermo Face Sebio Start Piankowy żel do mycia twarzy bardzo dobrze sprawdził się w codziennej pielęgnacji. Żel ma lekką, piankową konsystencję, dzięki czemu łatwo rozprowadza się na skórze i jest wydajny. Delikatnie, ale skutecznie oczyszcza twarz z sebum i resztek makijażu, nie powodując uczucia ściągnięcia. Zapach jest świeży i subtelny, niedrażniący. Opakowanie z pompką jest wygodne i higieniczne w użyciu. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam mniejsze świecenie skóry i mniej wyprysków.
25 maja 2026 o 11:30
Najlepszy krem jaki miałam możliwość używać
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Używam kosmetyków z serii Dermo Face Sebio Start i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona 😊 Ultralekki krem-żel świetnie nawilża skórę, a jednocześnie nie pozostawia tłustej warstwy. Cera wygląda świeżo, jest bardziej matowa i mniej problematyczna. Kosmetyki są delikatne, nie podrażniają i sprawdzają się idealnie do codziennej pielęgnacji. Duży plus za lekką konsystencję i uczucie komfortu przez cały dzień. Zdecydowanie polecam osobom z cerą mieszaną i tłustą
25 maja 2026 o 11:29
Ultralekki ratunek dla strefy T - nawilża bez obciążania i idealnie matuje pod makijaż!
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Moja skóra bywa kapryśna, z jednej strony zmaga się z niedoskonałościami i nadmiernym błyszczeniem w strefie T, z drugiej zaś potrafi negatywnie reagować na zbyt agresywne, wysuszające formuły. Ten ultralekki krem-żel z serii Sebio okazał się dla niej genialnym, codziennym kompanem.
Przede wszystkim zachwyciła mnie jego konsystencja. Jest niesamowicie lekka, wręcz wodno-żelowa, dzięki czemu produkt wchłania się dosłownie w kilka sekund. Nie pozostawia na twarzy żadnego tłustego czy lepkiego filmu, co dla mnie jest kluczowe, zwłaszcza o poranku. Krem doskonale dogaduje się z podkładem i korektorem, nic się na nim nie roluje ani nie waży, a skóra pozostaje naturalnie matowa przez wiele godzin.
Jeśli chodzi o działanie długofalowe, produkt świetnie balansuje poziom nawilżenia. Cera nie jest przesuszona, wręcz przeciwnie, staje się miękka, gładka i elastyczna. Zauważyłam też, że przy regularnym stosowaniu uspokaja drobne stany zapalne i zapobiega powstawaniu nowych niespodzianek.
Zapach jest delikatny, szybko ulatnia się po aplikacji. Opakowanie to klasyczna, poręczna i higieniczna tubka, z którą łatwo dawkować produkt. Dla Wizażanek z cerą mieszaną, tłustą lub skłonną do zanieczyszczeń, które szukają solidnego nawilżenia bez efektu obciążenia, to absolutny must-have!
25 maja 2026 o 11:22
Lekkość i mat w jednym – idealny ratunek dla strefy T pod makijaż!
Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Jako posiadaczka cery mieszanej, ze skłonnością do przetłuszczania się w strefie T i okazjonalnych niespodzianek, od dawna szukałam kremu, który zbalansuje nawilżenie z matowieniem. Ten produkt radzi sobie z tym zadaniem śpiewająco!
Jego konsystencja to genialny, wodnisty krem-żel, który wchłania się dosłownie w kilka sekund po nałożeniu. Nie zostawia absolutnie żadnej tłustej ani lepkiej warstwy, co dla mnie jest kluczowe, ponieważ natychmiast mogę przejść do nakładania makijażu. Krem świetnie współpracuje z podkładami i korektorami – nic się na nim nie roluje ani nie warzy w ciągu dnia. Zapach jest bardzo świeży, delikatnie ziołowo-cytrusowy, typowy dla linii Sebio, co dla mnie osobiście potęguje uczucie czystości i odświeżenia skóry.
Jeśli chodzi o działanie, krem fantastycznie reguluje wydzielanie sebum. Zauważyłam, że skóra w ciągu dnia wyświeca się znacznie mniej, a pory wydają się optycznie zwężone. Jednocześnie, mimo swoich właściwości regulujących, produkt nie przesusza odwodnionych partii twarzy – skóra pozostaje miękka i elastyczna. Opakowanie to poręczna, higieniczna tubka, z której łatwo wycisnąć produkt do samego końca. Zdecydowanie polecam go każdej Wizażance, która walczy z błyszczeniem się skóry, ale nie chce rezygnować z lekkiego nawilżenia!
25 maja 2026 o 10:56
Idealny dla osób które uwielbiają szybko-wchłaniające, żelowe kremy
Kupi ponownieNie wiem
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Bardzo fajny krem na lato, szybko się wchłania i nie pozostawia filmu. Daje przyjemne uczucie chłodzenia, a buzia po nim się nie świeci. Polecam dla osób które dopiero wkraczają w świat skincare, a mają problematyczną cerę i nie wiedzą co sie u nich sprawdzi.
24 maja 2026 o 10:12
Pomoc z sebum
Kupi ponownieNie wiem
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Oceniam ten produkt dobrze, konsystencja jest mega przyjemna, zapach może nie koniecznie jakiś kwiatowy, ale też nie śmierdzi. Podoba mi się również szata graficzna tego produktu. Pięknie nawilża skórę:) co do porów się nie zgodzę w stu procentach że pomaga z mniejszym wydzielaniem sebum I świeceniem się, aczkolwiek za taką cenę efekt jest satysfakcjonujący
24 maja 2026 o 6:39
Absolutny hit do cery z niedoskonałościami – lekki, skuteczny i niezastąpiony!
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Moja skóra ma ogromną tendencję do przetłuszczania się, błyszczenia w strefie T oraz do powstawania niespodziewanych niedoskonałości, dlatego znalezienie idealnego kosmetyku do codziennej pielęgnacji zawsze było dla mnie ogromnym wyzwaniem. Ten ultralekki krem-żel od Tołpy okazał się jednak strzałem w dziesiątkę i prawdziwym wybawieniem dla mojej kapryśnej cery. Produkt ma genialną, niezwykle lekką, wodno-żelową konsystencję, która wchłania się w naskórek dosłownie w kilka sekund po aplikacji. Nie zostawia przy tym absolutnie żadnej tłustej czy lepkiej warstwy, co dla mnie jest ogromnym plusem. Kosmetyk pachnie bardzo świeżo, delikatnie i przyjemnie, co dodatkowo uprzyjemnia każdy poranek i wieczór. Jeśli chodzi o działanie, to produkt świetnie i głęboko nawilża, a jednocześnie w spektakularny sposób matuje cerę na wiele godzin oraz wyraźnie zmniejsza widoczność wszelkich stanów zapalnych i krostek. Moja buzia po jego użyciu jest gładka, uspokojona i odzyskuje zdrowy balans. Krem idealnie nadaje się pod codzienny makijaż, ponieważ nic się na nim nie roluje, a podkład utrzymuje się bez zarzutu przez cały dzień. Opakowanie w formie poręcznej tubki jest bardzo higieniczne, estetyczne i ułatwia precyzyjne dozowanie produktu do samego końca. Dla mnie to absolutny hit, najlepszy krem matująco-nawilżający, jaki miałam okazję testować w życiu i na pewno zostanie w mojej kosmetyczce na stałe.
23 maja 2026 o 22:14
Super przyjemny krem-żel.
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Polecam :) mega szybko się wchłania dosłownie wystarczy minuta po nałożeniu. Matowi twarz i zmniejsza wydzielanie sebum. Ja stosuję ten krem codziennie na noc. Co do działania na niedoskonałości nie za bardzo mogę się wypowiedzieć ponieważ używam tego produktu od około tygodnia więc jak na razie nie ma dużych efektów :). Natomiast skóra pozostaje gładka, matowa i jeśli ma ktoś problem z nadmiernym wydzielaniem sebum to polecam jak najbardziej.
23 maja 2026 o 21:36
Lekki krem idealny dla cery wrażliwej.
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Mam cerę wrażliwą i problematyczną, dlatego znalezienie odpowiedniego kremu jest dla mnie sporym wyzwaniem. A ten ultralekki krem-żel Tołpa Dermo Face Sebio Start bardzo dobrze sprawdził się w codziennej pielęgnacji. Ma lekką, żelową konsystencję, która szybko się wchłania. Mimo lekkiej formuły dobrze nawilża i koi podrażnienia, a po aplikacji skóra jest miękka i komfortowa. Do tego nie zapycha porów. Zapach również ma delikatny, a opakowanie wygodne w użyciu. Przy regularnym stosowaniu, zauważyłam że niedoskonałości rzadziej się pojawiają, a moja skóra jest dobrze nawilżona i wygląda zdrowiej.
23 maja 2026 o 20:32
Przyjemne uczucie nawodnionej skóry
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Krem-żel Tołpa Sebio Start to świetny kosmetyk który spełnił moje oczekiwania. Ma lekką formułę która błyskawicznie się wchłania dając uczucie mokrej skóry bez lepkości.Idealnie sprawdza mi się w porannej i wieczornej pielęgnacji. Zapach kremu jest przyjemny , świeży. Efekt jaki uzyskałam przy codziennym używaniu to ukojenie skóry, redukcja wydzielania sebum i powstawania nowych niedoskonałości. Dzięki niemu moją skóra mniej się wyświeca. Jest lepszy niż dużo droższe dermokosmetyki z apteki. Cieszę się , że jest dostępny w mojej pobliskiej drogerii w atrakcyjnej cenie.
23 maja 2026 o 19:58
Leciutki krem
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
Krem znajduje się w pojemniku z wygodną tubką, która zapewnia higieniczne dawkowanie.
Konsystencja kremu jest lekka, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania.
Od razu nawilża cerę. Przy dłuższym stosowaniu ogranicza pojawianie się niedoskonałości.