Alterra, Kamille Lippenpflege (nowa wersja) (Balsam do ust z ekstraktem z rumianku)
251 HIT!
81 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiAlterra to marka naturalnych kosmetyków, której dystrybutorem jest Rossmann. Sztyft Alterra pielęgnuje usta dzięki cudownym składnikom zawartym w formule, znajdziemy tu olej rycynowy, kokosowy, jojoba, słonecznikowy, wosk pszczeli, wosk candelilla, oliwe z oliwek, olejek z marchwi oraz wit. A i E. Pomadka nie zawiera syntetycznych barwników, aromatów i substancji konserwujących. Nie zawiera również silikonu, parafiny i innych produktów na bazie olejów mineralnych. Surowce roślinne pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych i dzikich zbiorów. Tolerancja skóry potwierdzona dermatologicznie.
Cechy produktu
- Tocopherol
Recenzje 774
5 marca 2021, o 14:25
Totalny HIT!!!
Kupiłam ten produkt za sprawą poleceń jednej z YouTuberek. Jast bardzo tani, więc stwierdziłam, że nie mam nic do stracenia. Ten balsam okazał się hitem! Jego konsystencja jest, wg mnie, idealna. Nie rozwala się w opakowaniu, ale łatwo daje się transferować na usta. Jego zapach jest bardzo delikatny, prawie niewyczuwalny, a smaku nie ma. Po użyciu tego produktu usta natychmiastowo stają się nawilżone, odżywione, ukojone i natłuszczone. Opakowanie zawiera dosyć dużo produktu, co sprawia, że jest balsam wydajny. Wystarcza mi na 1-2 miesiące codziennego (nawet kilka razy w ciągu dnia) używania. Zdecydowanie polecam.
ZALETY: - natychmiastowo nawilża, odżywia, koi i natłuszcza
- idealna komsystencja
- delikatny, nie drażniący zapach
- brak smaku
- dosyć duża pojemność
- wydajny
- no i oczywiście cena!
WADY: nie zauważyłam :P
28 lutego 2021, o 12:38
Wykorzystała: jedno opakowanie
Przyjemna pomadka w niskiej cenie
Przy tym produkcie naprawdę nie ma do czego się przyczepić. Standardowa pomadka zamknięta w wykręcanym sztyfcie, opakowanie jest solidnie wykonane. Pomadka posiada delikatny, przyjemny zapach, długo utrzymuje się na ustach, fajnie je nawilża, nie klei się na ustach.
Dodatkowo do jej zakupu zachęca zawrotnie niska cena, ponieważ to chyba jedna z najtańszych pomadek jakie można dostać w Rossmannie.
Aktualnie jestem w trakcie testowania innych pomadek, ale na pewno do niej w przyszłości wrócę.
26 lutego 2021, o 14:40
Używa produktu od: miesiąc
15 lutego 2021, o 17:52
Wykorzystała: kilka opakowań
Tylko ta pomadka faktycznie nawilża i odżywia moje usta. Przetestowałam już setki pomadek i ta jest najlepsza w działaniu i ma najlepszy skład. Nawet najbardziej spierzchnięte usta zostaną nawilżone. Kiedyś przez przypadek kupiłam tę drugą wersję - balsam sensitive i to była totalna porażka usta wyschnięte na wiór. Dlatego teraz uważam co wkładam do koszyka bo według mnie tylko ta pomadka Alterra z rumiankiem BIO jest godna polecenia i pochwał.
ZALETY: -nawilżenie
-odżywienie
-wygładzenie
-dobry skład
-cena
WADY: -brak
14 lutego 2021, o 21:24
Najlepsza i najtańsza
Kiedyś robiłam własne pomadki, z dobrym składem. Odkąd odkryłam Alterrę, z takim składem, z taką ceną - to jest mój wybór :) Nie opłaca mi się już nawet ręcznie robić pomadek :P Mam ich z 10, w każdym możliwym miejscu, żeby pomadki mi NA PEWNO nie zabrakło.
ZALETY: cena
skład
dostępność
12 lutego 2021, o 19:07
Wykorzystała: kilka opakowań
Nie oceniaj książki po okładce!
Tutaj idealnie sprawdza się powiedzenie: Nie oceniaj książki po okładce!
Pomadka ochronna niepozorna, z niewyróżniającą się szatą graficzną, za niewielkie pieniądze... Warto jednak zerknąć na skład, bo tutaj robi się ciekawie.
Wiele kolorowych pomadek o ciekawszym opakowaniu (przykuwających większą uwagę) mogłoby pozazdrościć takiego INCI.
W składzie znajduje się ogrom zbawiennych olejów: olej rycynowy, olej jojoba, olej kokosowy, olej z nasion słonecznika, olejek z rumianku, oliwa z oliwek. Dodatkowo- wosk pszczeli, wosk kandelila, masło shea, wyciąg z korzeni marchwi, beta karoten (czyli prowitamina A).
A WSZYSTKO TO ZA 5, 39 zł (aktualna cena na stronie Rossmanna).
Pomadka jest naprawdę ochronna, skutecznie zapobiega przesuszaniu się skóry. Idealnie sprawdzi się nawet na mroźne dni. Kosmetyk widocznie nawilża, a efekt utrzymuje się długo- to najlepsza pomadka jaką używałam i od ponad roku jestem jej wierna- kupuję tylko ją. :)
Pomimo prostego opakowania pomadka ma porządny, mocny zatrzask (nie rozluzowuje się). Jest bezbarwna i przyjemnie choć delikatnie pachnie rumiankiem.
Polecam ją każdemu do wypróbowania nie tylko na ustach, ale i na rzęsach i brwiach! Sztyft jest niezwykle wygodny do aplikowania kosmetyku również tam (znacznie wygodniejsze rozwiązanie od nakładania oleju rycynowego szczoteczką lub palcem, plus nie ma ryzyka, że produkt dostanie się do oczu i będzie szczypać).
Regularna aplikacja na rzęsy skutecznie je wzmacnia :) Szybko, tanio i przyjemnie ;)
ZALETY: Cena
Zawsze dostępna w Rossmannie
Super skład (dużo olejków), dwa woski i inne
Silne i długie nawilżenie
Porządny, mocny zatrzask
Można używać nie tylko na ustach, ale i na rzęsy
Wydajna
11 lutego 2021, o 14:44
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Agent do zadań specjalnych.
Dla mnie to hit hitów i dopóki będą produkować tą pomadkę ochronną to będę ją kupować.
Bardzo przesuszają mi się usta, pękają, szczypią i ogólnie robią miazgę i sprawiają ból.
To jest idealny ratunek i klajster na właśnie takie sytuacje. Dla osób bez problemowych ust też będzie świetna.
Nawilża, natłuszcza.
Pomaga w gojeniu.
Meega wydajna.
Prawie bez zapachu.
Dobry skład.
Tania jak barszcz, szczególnie jak ją dorwiecie na promocji.
Warta uwagi i pieniędzy każdych. Mnie żadna pomadka nigdy tak nie pomogła. Także jestem szczerze zakochana, mimo że wcześniej można by mnie zmuszać do używania pomadek ochronnych to tą używam codziennie kilka razy dziennie.
8 lutego 2021, o 09:40
Strzał w 10!
Długo omijałam te pomadkę w drogerii twierdząc że marka alterra to nic godnego uwagi. Jakże się myliłam. Potrzebując szybko czegoś taniego na już bo swoją pomadkę zostawiłam w innej torebce sięgnęłam po nią i było po mnie.
Kosmetyk jest bardzo tani, mega wydajny i ma super skład. Dobrze nawilża i zmiękcza usta na długo. Nie prowadzi do to ich wysuszania i pękania. Ładnie podkreśla naturalne piękno warg i jest łatwo dostępna.
ZALETY: Nawilża na długo
Wydajność
Dostępność
1 /5
5 lutego 2021, o 15:21
Nie kupi ponownie
Wykorzystała: jedno opakowanie
Nie dla mnie
Niestety ten balsam od samego początku mi się nie sprawdził. Miałam wrażenie, że zostawia na ustach warstwę, która nie chce się w nie wchłonąć. W efekcie miałam wysuszone i popękane usta pod warstwą balsamu.
Po czasie zaczęły dodatkowo szczypać.
Możliwe, że coś mnie uczuliło, ale w każdym razie mi ten balsam nie odpowiada i na pewno ponownie go nie kupię.
Jeśli chodzi o opakowanie to jest ono w porządku, produkt dobrze się wykręca, zamyka, nic się nie zacina, nie odpada, nie pęka. Szata graficzna natomiast raczej nie zachęca do kupna, do którego akurat mnie skusiły pozytywne opinie na temat balsamu.
ZALETY: Solidne opakowanie
Cena
WADY: Brak nawilżenia
Design
4 /5
3 lutego 2021, o 18:47
Rumiankowe nawilżenie
Jak to wszędzie powtarzam - moje usta to twardy przeciwnik - potrzebują regularnej, dobrej pięlegnacji. Moja skóra, a także usta mają skłonność do przesuszania się. Pomadka do ust to coś, co mam w każdej torebce, płaszczu i kurtce;)
Co jest fajne w pomadce Alterry:
+nawilżenie
+dosc dobry sklad
+dostepnosc
+cena
Jedyny MINUS:
-pomadka ma dosc "twarda" konsystencje - nie każdemu podpasuje bo czasem ciezko ja nalozyc na usta gdy nie jest "rozgrzana"
30 stycznia 2021, o 23:07
Wykorzystała: kilka próbek
1 /5
29 stycznia 2021, o 17:58
Wielofunkcyjny niezbędnik
Balsam do ust altera to pomadka ochronno pielęgnująca .Ma naturalny skład,nie wysusza(co nie jest oczywiste)Ze względu właśnie na skład bezpieczna w użytku również do rzęs(działa lepiej niż olejek rycynowy i tak nie obciąża)
ZALETY: Jakość
Skład naturalny
Wielofunkcyjna
WADY: Brak
produktów90
recenzji409