Odżywki do włosów

Natura Siberica Spray do włosów i ciała `Żywe witaminy`

Natura Siberica do Ciała i Włosów Aktywne Witaminy 125ml

• 16 stycznia 2022 o 9:48
    Rewelacyjny do puszących się włosów i dłoni
    Przez długi czas używałam tego kosmetyku tylko do włosów. Mam długie, wysokoporowate, puszyste i puszące się blond włosy. Przed wyjściem do pracy czy jakimkolwiek innym muszę ujarzmić włosy produktem , który nie sprawi , że będą wyglądały tłuste i oblepione. Ten spray radzi sobie z tym zadaniem idealnie. Wystarczy nakładać spray na dłonie i rozprowadzać na włosach, aż uzyska się efekt. Od jakiegoś czasu zaczęłam tez używać ten spray na dłonie czy szyję, bo skóra jest po nim miękka i przepięknie pachnie. Nie wiem co obiecywał producent , ale na pewno stworzył kosmetyk, który jest ze mną już od kilku lat.
    Zalety:
    • Ujarzmia puszyste włosy nie pozostawiając ich tłustymi.
    • Użyty na skórę czyni ją miękką i świeżą.
    • Przepiękny zapach: daje kopa na cały dzień.
  • 18 lutego 2017 o 10:21
    Po azjatycku :)
    Nie kupiłam tego produktu, chociaż leżąc na półce sklepowej kusi wzrok ;) nie mam przekonania do nic nieznaczących haseł "żywe witaminy". Okazja do przetestowania w końcu się nadarzyła, produkt dostałam w prezencie. Najpierw zaskoczył mnie skład, dużo fajnych wyciągów i ekstraktów. Właśnie skończył mi się hydrolat oczarowy, którego używam jako tonik i takie zastosowanie wymyśliłam dla żywych witamin. Szkoda nie wykorzystać takiego dobrodziejstwa składników, tymbardziej że: - preparat nie klei się - nie zapycha - stanowi doskonałą bazę/ warstwę toniku- serum pod krem. Niczym w pielęgnacji azjatyckiej :) - nawilża bez uczucia lepkości - drobinki nie są widoczne na twarz - cieszy oko :) Minusy: - pomka wypluwa preparat na wszystkie strony. Przykładam wacik tam gdzie jest otwór, ale nie da się przewidzieć gdzie pryśnie -zwykle w przeciwną stronę niż nam się wydaje :) Dobra baza pod makijaż, dodatkowa warstwa nawilżająca pod krem z mnóstwem dobroczynnych składników. Efektów nie zobaczymy natychmiast. Natomiast widzę lepsze nawilżenie mojej skóry pod makijażem. Skóra po demakijażu wygląda lepiej niż bez. Preparat chroni przed wysuszeniem. Po miesiącu skóra jest rozjaśniona, dobrze nawilżona. Polecam.
    Kittels
    27 października 2016 o 21:07
    Lubię
    Lubię kosmetyki tej firmy, więc i zapragnęłam mieć ten żel. Trafiłam na niego przypadkiem, w tesco. Plastikowa, przeźroczysta butelka, z pompką, która niestety potrafi się przytkać i wypsikiwać produkt krzywo, bądź wcale. Żel rozsmarowuje się dobrze, po wchłonięciu ma się wrażenie tępej skóry. Ja stosuję go jako serum pod inne kosmetyki. Nie zauważyłam by z cerą robił cuda, ale nie zapycha, nie wałkuje, nie ściąga. Za to bardzo lubię stosować żel na włosy. Wcieram w nie porcję zaraz po umyciu, bo zdecydowanie lepiej się po nim układają. Nie przetłuszcza włosów, nie skleja, nie matowi, nie przeszkadza produktom do stylizacji. Zostanie ze mną na dłużej.
  • 19 lutego 2015 o 13:50
    Może minimalne efekty
    Z zapewnień producenta wynika, że nadaje się do wszystkiego. Chyba zmodyfikuję nieco zasadę : co jest do wszystkiego- w niczym nie daje spektakularnych efektów. Produkt posiadam mniej więcej od roku. Wygląda przepięknie i to jego największy plus. Na początku wydawało mi się, że będzie mi go szkoda zużywać, z czasem okazało się, że nawet nie mam na to ochoty. Stosowałam go jako mgiełkę do twarzy pod krem lub po zastosowanie maseczek. Próbowała zużywać jako serum nawilżające do ciała, następnie w wielu wariantach do włosów (do olejowania, przed nałożeniem odżywki b/s, do "reanimacji" nawilżenia np. drugiego dnia po myciu). W żadnym wypadku nie ma spektakularnych efektów. Nie mogę powiedzieć, że produkt nie daje żadnych pozytywnych efektów, bo rzeczywiście odrobinę nawilża. Jest to jednak tak minimalna zmiana (nawet słowo "zmiana" to już zbyt wiele), że gra nie jest warta świeczki. Kosmetyk na pewno mnie nie podrażnia ani nie uczula. Zaznaczam opcję "więcej nie kupię", ponieważ wiem, że bez przeróbek jakich w nim dokonałam na pewno nie zużyłabym go przed końcem terminu ważności. Używając półproduktów, zrobiłam z niego nawilżającą odżywkę, którą nakładam przed olejowaniem i tak wreszcie znalazłam dla niego zastosowanie. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    RiinaMD
    19 sierpnia 2014 o 13:20
    No nie wiem
    Produkt idealny jeśli chodzi o nawilżenie i układanie włosów. Do ciała nie polecam, ale do włosów rewelacja. Użyłam tego produktu na włosy w stanie gorzej niż fatalnym. Efekt : po raz pierwszy od dawna wyglądały przyzwoicie. Ba nawet całkiem, całkiem! Ważne żeby nakładać go raz na wilgotne jeszcze włosy i drugi raz na suche i tutaj plus że można dzięki niemu zarówno wyprostować włosy jak i ułożyć w delikatne fale. W pierwszym przypadku należy po prostu przeciągać ręką po włosach jak prostownicą oczywiście przy użyciu żelu, w drugim należy rozprowadzić żel na włosach, zakręcić włosy w koczki podpiąć wsuwkami i po 5 do 15 min w zależności od struktury włosów rozpuścić. Żelu można używać kilka raz dziennie ponieważ jest tak delikatny że kompletnie nie obciąża włosów ( nawet tych cienkich i słabych jak moje ). Używam tego produktu od: od kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: dwa Zmieniam zdanie. Nie wiem czy to kwestia jakiegoś lipnego towaru ale przy kolejnym opakowaniu ( 3 ) i po zmianie koloru włosów ( z jasnego blondu na szatyn ) produkt jakby ...przestał działać ?!?