Często przy zakupach w drogeriach internetowych dużą uwagę zwracam właśnie na opinie na Wizażu i tak właśnie było tutaj. Kupiłam wersję 0 myśląc "oho, skandynawska firma, pewnie dobrane do bledzioków". Na początku zawiodłam się, bo jednak kolor i tak był dla mnie minimalnie, może o pół tonu za ciemny, przynajmniej w okresie zimowym. Bez rozjaśniacza do podkładu albo skorygowania odcienia korektorem przy linii szczęki czasami się nie obędzie. Na początku zdarzyło się też, że mnie zapchał, ale przy nakładaniu go najpierw na bazę, potem na krem BB/CC nie ma z tym problemu. Większość podkładów mnie zapycha i zazwyczaj tak robię. Mimo to im dłużej go używam tym bardziej go lubię! Przy odpowiedniej bazie ochronnej skóra wygląda pięknie. Zgodnie z nazwą pory są zamaskowane poprzez złudzenie "rozmazania" skóry, jest to efekt gdzieś pomiędzy matem a połyskiem jak ktoś wcześniej zauważył "satynowy", na początku wygląda to wręcz "tłusto", ale po porządnym rozblendowaniu i wyschnięciu jest uroczo. I taki właśnie efekt pasuje mi zarówno do pudrów o matowym wykończeniu jak i tych mających za zadanie rozświetlić twarz - mat nie jest płaski, kredowy, a puder rozświetlający nałożony jest na porządnie maskującą bazę o dobrym kryciu. Krycie ogólnie jest całkiem mocne, ale przy zaczerwienieniach, pryszczach nie obędzie się bez pomocy korektora - jak przy większości podkładów. Nie wchodzi w zmarszczki ani załamania, a raczej je maskuje. Kosztuje 60 zł, czyli więcej niż drogeryjniaki, ale jednak nie jest to cena jak przy produktach z Sephory, więc myślę, że warto. Zakupiony był jesienią albo późną jesienią, różnie to ze mną bywa, bo potrafię jednego tygodnia nie malować się w ogóle, a następnego codziennie, jednak tego podkładu używam przy każdym makijażu i do tej pory tubka nie sprawia wrażenia jakby miała się zacząć kończyć. Jako, że jest całkiem ciepłe lato wypadałoby przejść na lżejszy makijaż tj. zamiast baza+BB/CC+podkład+konturowanie+puder raczej lekka baza+BB/CC+puder, ale jak pomyślę, że mam się malować bez tego podkładu to ciężko mi to sobie wyobrazić. Skóra po prostu wygląda zdrowo i zdecydowanie lepiej, nie spotkałam się jeszcze z takim efektem w makijażu i dziękuję poprzednim recenzentkom za przekonujące opinie, bo bez nich bym go nie kupiła!
- Trwałość