Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Dehydroacetic Acid - właściwości i zastosowanie

Kwas dehydrooctowy

Dehydracetsäure, Dehydroacetate

Opis
Substancja otrzymywana naturalnie lub syntetycznie, lecz identyczna z występującym w naturze kwasem dehydrooctowym. Dopuszczalne stężenie w kosmetykach: 0,6%.
Działanie w kosmetykach

Łagodny konserwant. Zapobiega zepsuciu kosmetyku, chroni przed mikroorganizmami.

Typ składnika

Substancja pochodzenia naturalnego, Substancja syntetyczna, Substancja roślinna, Substancja różnego pochodzenia

Funkcja w kosmetyku

Konserwant

Komedogenny
1
słabsze działanie silne działanie
Alergenne
1
słabsze działanie silne działanie
Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Nie wiadomo

Tak

Nie

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.