Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Cocamidopropyl Betaine - właściwości i zastosowanie

Kokamidopropylobetaina

Cocoyl amide, Propyldimethyl glycine, Coconut Oil Amidopropyl Betaine

Opis
Organiczny związek chemiczny. Substancja powierzchniowo czynna o przezroczystej i lepkiej konsystencji. Powstała w reakcji oleju kokosowego z dimetyloaminopropyloaminą.
Działanie w kosmetykach

Popularna substancja myjąca, pianotwórcza stosowana w produktach do mycia twarzy, ciała, włosów, żelach, szamponach. Łagodzi potencjalne działanie drażniące anionowych substancji myjących, np Sodium Laureth Sulfate. Stabilizuje i poprawia pienienie kosmetyków. Poprawia również konsystencję.

Typ składnika

Substancja półsyntetyczna, Substancja roślinna

Funkcja w kosmetyku

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Stabilizator piany

Substancja antystatyczna

Substancja pianotwórcza

Substancja powierzchniowo czynna

Alergenne
1
słabsze działanie silne działanie
Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Nie wiadomo

Tak

Nie

Ostrzeżenia

Składnik jest uznany za bezpieczny w produktach przeznaczonych do spłukiwania. Może przesuszać skórę wrażliwą.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.