Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Neopentyl Glycol Dicaprylate/Dicaprate

Dwukaprylowy/Dwukaprowy glikol neopentylowy

Mixed Esters With Neopentyl Glycol And Octanoic Acid Decanoic Acid

Estry kwasu dwukaprylowego i dwukaprowego glikolu neopentylowego. Substancja rozpuszczalna w wodzie. Sugerowane stężenie w kosmetykach: Do 10%.

Emolient półtłusty, tworzy na powierzchni skóry i włosów jedwabistą, lekko natłuszczającą, zmiękczającą, wygładzającą i ochronną warstwę, poprzez okluzję zapobiega odparowywaniu wilgoci z powierzchni. Jest też dobrym zagęstnikiem i rozpuszczalnikiem dla składników nierozpuszczalnych w wodzie.

Substancja półsyntetyczna, Substancja pochodzenia zwierzęcego, Substancja roślinna, Substancja różnego pochodzenia

Emolient

Substancja kondycjonująca

Rozpuszczalnik

Substancja filmotwórcza

Substancja natłuszczająca

Substancja ochronna

Substancja wygładzająca

Substancja zmiękczająca

Zagęstnik

1
słabsze działanie silne działanie
1
słabsze działanie silne działanie

Brak ostrzeżeń

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.