Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Myristyl Myristate

Mirystynian mirystylu, Mirystynian tetradecylu

Tetradecyl Myristate, Tetradecyl Tetradecanoate

Ester alkoholu mirystylowego i kwasu mirystynowego. Substancja naturalna, pochodząca z tłuszczy roślinnych, o konsystencji ciekłego wosku. Słabo rozpuszczalna w wodzie.

Emolient tłusty. Tworzy na powierzchni skóry i włosów ochronny film. Wygładza, nabłyszcza i ułatwia rozprowadzanie kosmetyków. Nadaje także elastyczność sztyftom, zapobiega kruszeniu.

Substancja roślinna

Emolient

Substancja kondycjonująca

Plastyfikator

Substancja filmotwórcza

Substancja natłuszczająca

Substancja ochronna

5
słabsze działanie silne działanie
1
słabsze działanie silne działanie

Składnik mogący zatykać pory. Niepolecany do skóry tłustej i trądzikowej.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.