Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Maltodextrin

Maltodekstryna

Dextrin On Sepharose, Dextrin Type I, II, III, IV, Dextrin (White), Dextrin 10

Mieszanina poli i oligosacharydów, pozyskiwana poprzez enzymatyczną depolimeryzację wodnej zawiesiny skrobi ziemniaczanej. Otrzymywana w formie białego proszku, rozpuszczalna w wodzie. pH jej roztworów wodnych wynosi 5,5-7,0. Nie ulega fermentacji. Ma lekko słodkawy smak.

Poprawia i utrzymuje konsystencję kosmetyków emulsyjnych, kremów, balsamów, mleczek oraz zawiesinowych, np. podkładów do makijażu, zapobiega wytrącaniu i osadzaniu pigmentów i innych substancji nierozpuszczalnych, perełek, mikroperełek. Ma właściwości odżywiające skórę i włosy, jest filmotwórczy i wygładzający. Ma także właściwości pochłaniające wilgoć, sebum i pot, co jest korzystne w przypadku skóry tłustej (pomaga zmatowić skórę) i w kosmetykach przeciw poceniu.

Substancja pochodzenia naturalnego

Adsorbent, pochłaniacz wilgoci

Emulgator, emulsyfikator

Substancja kondycjonująca

Substancja konsystencjotwórcza

Stabilizator formuły

Stabilizator emulsji

Substancja antyosadowa

Substancja filmotwórcza

Substancja odżywcza

Substancja przeciwłojotokowa

Substancja wygładzająca

1
słabsze działanie silne działanie

Brak ostrzeżeń

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.