{{ product.product_name }}
{{ product.product_polish_name }}
Mieszanina poli i oligosacharydów, pozyskiwana poprzez enzymatyczną depolimeryzację wodnej zawiesiny skrobi ziemniaczanej. Otrzymywana w formie białego proszku, rozpuszczalna w wodzie. pH jej roztworów wodnych wynosi 5,5-7,0. Nie ulega fermentacji. Ma lekko słodkawy smak.
Poprawia i utrzymuje konsystencję kosmetyków emulsyjnych, kremów, balsamów, mleczek oraz zawiesinowych, np. podkładów do makijażu, zapobiega wytrącaniu i osadzaniu pigmentów i innych substancji nierozpuszczalnych, perełek, mikroperełek. Ma właściwości odżywiające skórę i włosy, jest filmotwórczy i wygładzający. Ma także właściwości pochłaniające wilgoć, sebum i pot, co jest korzystne w przypadku skóry tłustej (pomaga zmatowić skórę) i w kosmetykach przeciw poceniu.
Substancja pochodzenia naturalnego
Adsorbent, pochłaniacz wilgoci
Emulgator, emulsyfikator
Substancja kondycjonująca
Substancja konsystencjotwórcza
Stabilizator formuły
Stabilizator emulsji
Substancja antyosadowa
Substancja filmotwórcza
Substancja odżywcza
Substancja przeciwłojotokowa
Substancja wygładzająca
Nie wiadomo
Tak
Nie
Brak ostrzeżeń
{{ product.product_polish_name }}