Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Tin Oxide - właściwości i zastosowanie

Tlenek cyny(II)

CI 77861, Zinndioxid

Opis
Nieorganiczny tlenek z grupy tlenków amfoterycznych, w których cyna występuje na II stopniu utlenienia. Występuje naturalnie w minerałach.
Działanie w kosmetykach

Perłowy pigment mineralny. Działa przeciwzapalnie, chroni przed promieniami UV. Zwiększa krycie kosmetyku i jego możliwości aplikacyjne.

Typ składnika

Substancja pochodzenia naturalnego

Funkcja w kosmetyku

Barwnik

Filtr UV, Pochłaniacz UV

Regulator lepkości

Substancja antyseptyczna, przeciwzapalna

Substancja odbijająca światło

Substancja zmętniająca

Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Nie wiadomo

Tak

Nie

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.