Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Zea Mays Starch

Skrobia kukurydziana

Corn Starch, Maydis Amylum Starch, Zea Mays (Corn) Starch, Zea Mays Modified Starch

Skrobia pozyskiwana z kukurydzy. Ma postać półprzezroczystego, białawego do żółtawego pudru. Może być nakładana bezpośrednio na skórę.

Ma silne właściwości pochłaniające sebum i pot. Stosowana jako składnik matujący w produktach do cery tłustej i mieszanej, zwłaszcza w pudrach, a także maseczkach oczyszczających. Wygładza skórę, utrwala makijaż, działa ochronnie i wzmacniająco, podsuszająco i ściągająco. Stosowana w produkcji kosmetyków także jako naturalny zagęstnik i wypełniacz.

Substancja roślinna

Adsorbent, pochłaniacz wilgoci

Substancja kondycjonująca

Lepiszcze

Substancja ochronna

Substancja wypełniająca

Zagęstnik

Składnik może pochodzić z genetycznie modyfikowanych organizmów- GMO.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.