Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Laureth-10

Oksyetylenowany 10 molami tlenku etylenu alkohol laurylowy

PEG-10 Lauryl Ether, Polyethylene Glycol 500 Lauryl Ether, Polyoxyethylene (10) Lauryl Ether

Niejonowa substancja powierzchniowo czynna, rozpuszczalna w wodzie. Stabilna w niskim pH. Syntetyczny polimer pochodny alkoholu laurylowego pochodzenia roślinnego, z kwasów tłuszczowych i tlenku polietylenu.

Składnik konsystencjotwórczy do tworzenia emulsji, utrwalający emulsje, obniżający lepkość oraz pianotwórczy. Poprawia jakość piany i właściwości myjące kosmetyków.

Substancja syntetyczna

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Emulgator, emulsyfikator

Substancja konsystencjotwórcza

Regulator lepkości

Stabilizator emulsji

Substancja pianotwórcza

Substancja powierzchniowo czynna

4
słabsze działanie silne działanie
2
słabsze działanie silne działanie

Składnik może nasilać problemy trądzikowe, powodować wypryski i zaskórniki. Składnik może uwalniać szkodliwy dioksan. Nie powinien być nakładany na uszkodzoną skórę, okolice oczu i ust, stosowany do higieny jamy ustnej i w kosmetykach dla dzieci i kobiet w ciąży

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.