Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Laureth-7

Oksyetylenowany 7 molami tlenku etylenu alkohol laurylowy

Heptaethyleneglycol Dodecylether, PEG-7 Lauryl Ether, Polyoxyethylene (7) Lauryl Ether

Niejonowa substancja powierzchniowo czynna, trudnorozpuszczalna w wodzie. Stabilna w niskim pH. Syntetyczny polimer pochodny alkoholu laurylowego pochodzenia roślinnego, z kwasów tłuszczowych i tlenku polietylenu.

Składnik konsystencjotwórczy do tworzenia emulsji oraz obniżający lepkość. Poprawia jakość piany i właściwości myjące kosmetyków.

Substancja syntetyczna

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Emulgator, emulsyfikator

Substancja konsystencjotwórcza

Regulator lepkości

Substancja powierzchniowo czynna

4
słabsze działanie silne działanie
2
słabsze działanie silne działanie

Składnik może nasilać problemy trądzikowe, powodować wypryski i zaskórniki oraz stany zapalne skóry. Składnik może uwalniać szkodliwy dioksan. Nie powinien być nakładany na uszkodzoną skórę, okolice oczu i ust, stosowany do higieny jamy ustnej i w kosmetykach dla dzieci oraz kobiet w ciąży.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.