Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate - właściwości i zastosowanie

Diester glikolu propylenowego i mieszaniny kwasów kaprylowego i kaprynowego

MIXED DIESTERS WITH DECANOIC ACID AND PROPYLENE GLYCOL OCTANOIC ACID, MIXED DIESTERS WITH OCTANOIC ACID AND PROPYLENE GLYCOL DECANOIC ACID, PROPYLENE GLYCOL DICAPRAYLATE/DICAPRATE

Opis
Ester, niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Ester kwasów tłuszczowych.
Działanie w kosmetykach

Poprawia rozprowadzalność kosmetyków oraz ich parametry sensoryczne. W mieszaninie zagęszcza roztwory anionowych spc dzięki mechanizmowi mieszanych miceli. Stosowany w szerokiej gamie preparatów kosmetycznych, szczególnie w kosmetykach pielęgnacyjnych, kosmetyce kolorowej , antyperspirantach i dezodorantach.

Typ składnika

Substancja syntetyczna

Funkcja w kosmetyku

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Emolient

Emulgator, emulsyfikator

Regulator lepkości

Substancja filmotwórcza

Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Nie wiadomo

Tak

Nie

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.