Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Glycine - właściwości i zastosowanie

Glicyna

Glycinum, Aminoacetic Acid, Aminoethanoic Acid, Glicoamin, Acidum Aminoaceticum, Gly

Opis
Białkowy aminokwas alifatyczny i endogenny. Występuje w organizmach zwierzęcych i roślinnych, także ludzkim, jest jedną z części składowych kolagenu i pełni funkcję neuroprzekaźnika. W przemyśle kosmetycznym pozyskiwany jest także w reakcji kwasu chlorooctowego z amoniakiem.
Działanie w kosmetykach

Składnik stosowany w kosmetykach przeciwzmarszczkowych oraz przeciwtrądzikowych. Regeneruje skórę, działa rozjaśniająco, nawilżająco i wzmacniająco. W kosmetykach do włosów wspomaga odbudowę keratyny- budulca włosa, wygładza i wypełnia uszkodzenia oraz zapobiega elektryzowaniu. Pełni funkcję nośnika substancji aktywnych i podnosi pH kosmetyków.

Typ składnika

Substancja syntetyczna, Substancja pochodzenia zwierzęcego, Substancja roślinna, Substancja różnego pochodzenia

Funkcja w kosmetyku

Nośnik substancji aktywnej, Promotor przejścia

Regulator pH

Rozjaśniacz/Wybielacz

Substancja aktywna

Substancja antystatyczna

Substancja buforująca

Substancja kojąca, łagodząca, substancja wzmacniająca naczynia krwionośne

Substancja nawilżająca

Substancja ochronna

Substancja przeciwłojotokowa

Substancja przeciwzmarszczkowa

Substancja wygładzająca

Substancja wypełniająca

Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Nie wiadomo

Tak

Nie

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.