Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Hydrolyzed Milk Protein - właściwości i zastosowanie

Hydrolizowane proteiny mleczne

Milk Hydrolyzates Proteins, Hydrolyzed Lactis Proteinum

Opis
Białka mleka krowiego poddane hydrolizie kwasowej, enzymatycznej, rzadziej innej metodzie hydrolizy w celu umożliwienia rozpuszczalności w wodzie. Substancja higroskopijna i hydrofilowa.
Działanie w kosmetykach

Składnik wiążący wodę, powierzchniowo nawilżający i wzmacniający skórę, włosy i paznokcie. Wypełnia uszkodzenia włosów, zapobiega elektryzowaniu, przyspiesza regenerację skóry, napina, wygładza i działa ochronnie. W kosmetykach myjących gasi pianę oraz łagodzi potencjalne działanie drażniące anionowych substancji powierzchniowo czynnych.

Typ składnika

Substancja pochodzenia zwierzęcego

Funkcja w kosmetyku

Humektant

Substancja kondycjonująca

Lepiszcze

Substancja konsystencjotwórcza

Stabilizator piany

Substancja antystatyczna

Substancja nawilżająca

Substancja ochronna

Substancja wygładzająca

Substancja wypełniająca

Alergenne
1
słabsze działanie silne działanie
Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Nie wiadomo

Tak

Nie

Ostrzeżenia

Składnik zawiera białka mleka krowiego.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.