Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Sodium Lauryl Sulfate

Sól sodowa siarczanu alkoholu laurylowego

SLS, MONODODECYL ESTER SODIUM SALT SULFURIC ACID, SODIUM DODECYL SULFATE, SODIUM DODECYL SULPHATE, SODIUM LAURYL SULFATE SODIUM LAURYL SULFATE, SULFURIC ACID MONODODECYL ESTER SODIUM SALT, AKYPOSAL SDS, AQUAREX ME, AQUAREX METHYL

Anionowa substancja powierzchniowo czynna - siarczan alkilowy. Otrzymywana przy pomocy kwasu siarkowego(VI) i tlenku siarki(VI), które reagują z alkoholem tłuszczowym, a następnie zostają zobojętnione.

Sodium Lauryl Sulfate (SLS) to substancja myjąca stosowana w wielu różnych produktach, w tym kosmetykach i detergentach przemysłowych. W kosmetykach stosowana jest prawie wyłącznie w produktach spłukiwanych, które mają krótkotrwały kontakt ze skórą. Emulgator O/W. Stosowany jest najczęściej w mieszaninach z substancjami łagodzącymi jego drażniące działanie. Stosowany w produktach do kąpieli, szamponach, preparatach do higieny jamy ustnej i zębów.

Substancja syntetyczna

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Emulgator, emulsyfikator

Substancja pianotwórcza

Substancja powierzchniowo czynna

Produkt drażniący, niewskazany przy pielęgnacji skóry wrażliwej.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.